Дарувати та отримувати подарунки – завжди приємно. Особливо від рідних та близьких. Особливо зроблені своїми руками. Саме так почалося захоплення вишивкою для Ольги Володимирівни Литвиненко, головного бухгалтера профкому співробітників. Якось на день народження отримала вишиту картинку. Її схвилювання та вдячність були такими глибокими і щирими, що згодом вирішила й іншим дарувати рукотворну радість.

Вміння поєднувати кольори та нанизувати на полотно хрестики прийшло наче саме собою. Познайомилася з іншими майстринями, обмінюються досвідом та схемами. Тепер її роботи – не скороспілі фрагменти, вишиті за один вечір, а великоформатні вишиті полотна – прикрашають не лише її квартиру, а й красуються на видних місцях у близьких людей. Кожна робота – не випадкова. Тема добиралася до певної події та людини.

Познайомилися ми з Ольгою Володимирівною на весняній виставці "мистецьких робіт талановитих жінок КПІ", як було зазначено в програмі. О.В.Литвиненко – вихованка Київської політехніки. "Як прийшла сюди 19-річною, – розповідає вона, – так уже понад тридцять років залишаюся у цих стінах, що стали рідними. Наче й робота моя непомітна, і людина я непублічна, але йду коридором – і вітаються майже всі зустрічні, бо за стільки років довелося стикатися по роботі з багатьма".

На виставці в КПІ глядачі мали можливість милуватися квітковою композицією, дівчиною-весною та навіть портретом чотирилапого члена сім'ї, майстерно виконаними вишивальницею. Це її перша участь у виставках, але роботи, без сумніву, запам'яталися глядачам.

Побажаємо ж майстрині творчих успіхів, і надалі дарувати задоволення собі й оточуючим.