Про Волонтерський батальйон КПІ, діяльність якого спрямована на допомогу українським військовим – учасникам АТО, ми регулярно розповідаємо нашим читачам. Сьогодні розповідь про те, яку значну роль відіграють жінки – працівники нашого університету в такій надзвичайно важливій нині доброчинній роботі. Цікаво, що жінки-волонтери КПІ в розмові з нашим кореспондентом відмовлялися вдаватися в подробиці своєї діяльності, мовляв, ніякі ми не герої, щоб про нас писати в газеті. Та як же можна про них  не написати, коли саме жінки сьогодні несуть тепло і турботу нашим пораненим героям у госпіталях...

 Розповідає координатор волонтерів, провідний інженер ННК "ІПСА" Олена Бєляєва:

–  Жінки КПІ дуже активно допомагають пораненим бійцям у госпіталях,  Київській обласній лікарні. Піклуються, щоб воїни не відчували себе покинутими, допомагають у повсякденних клопотах. Домашня їжа, одяг, ліки, привезений телевізор, святковий стіл, ялинка, подарунки під Новий рік – це лише кілька штрихів з усього спектру допомоги. Та чи не головне – постійне спілкування із захисниками нашої Вітчизни надає героям, тимчасово прикутим до ліжка, бадьорості духу, віри, що все буде добре.

І ще деякі приклади доброчинності. Одному із поранених, який прогнозовано перебуватиме на лікуванні кілька місяців, наші колеги з інших волонтерських організацій подарували ноутбук. На прохання бійця співробітниці КПІ безпосередньо в лікарні допоможуть йому освоїти комп'ютер і навчатимуть англійської мови. Ще один із поранених воїнів, нагороджений, до речі, медаллю "За мужність", виявив бажання підготуватися до вступу у ВНЗ. І в цьому йому взялися допомогти жінки-волонтери – придбали новітній підручник з української мови, принесли іншу літературу.

Прекрасним координатором надання допомоги виявилася завідувачка кафедри технології електрохімічних виробництв ХТФ Ольга Лінючева.  Асистентка цієї кафедри, аспірантка Юлія Мірошниченко – найбільш активний волонтер. Вона постійно відвідує поранених,  запросила дітей із музичної школи, які влаштували в лікарні концерт; організувала передачу воїнам малюнків від школярів. Можете уявити, як розчулено і з якою вдячністю поранені реагували на таку увагу до себе.

Усім працівникам НТУУ "КПІ", які в різних формах допомагають військовим – учасникам АТО, передаю низький уклін і вдячність від захисників України. Також хочу назвати найбільш активних жінок-волонтерів.  Це Людмила Хрокало, Юлія Мірошниченко, Ніна Білоусова і Любов Дроб'язко – з ХТФ, Ірина Добровольська – з ІФФ, Наталія Мурашова – з ІПК ВПІ, Ірина Циганій – з ІЕЕ, Наталія Матковська – з ФЛ, Катерина Кириленко – з ФЕА, Даша  Надикова, студентка ІФФ і Ксенія Богун, студентка ІПСА.

Наостанок Олена Бєляєва, яку також слід назвати в числі найбільш активних волонтерів, висловила побажання, щоб студенти активніше долучалися до волонтерського руху. Ясна річ, справа ця суто добровільна, та чомусь порівняно з обсягом допомоги, яку надають співробітники університету, багатотисячна армія студентства КПІ могла б, мабуть, проявити себе помітніше.

Володимир Школьний