Шановні друзі!

"Київському політехніку" – 85 років! Вік для газети поважний, надто сьогодні, коли засоби масової інформації з'являються та зникають так швидко, що часом не залишають по собі жодної згадки. Тож можна з певністю стверджувати, що нині наша університетська газета – це не лише засіб  інформування спільноти київських політехніків про перебіг життя університету, але й справжній літописець його історії. Цю повість швидкоплинних років КПІ творить уже кілька поколінь професійних журналістів і добровільних дописувачів – досвідчених і ще зовсім юних.

Такий сплав молодого запалу і зрілої виваженості робить газету однаково цікавою як для ветеранів університету, так і для студентів, які роблять перші кроки на шляху свого професійного життя. Недарма ж кожний її новий номер миттєво розлітається по інститутах, факультетах і кафедрах й завжди знаходить вдячних і вдумливих читачів.

Хочу побажати вам, дорогі мої колеги і друзі, й надалі залишатися на передньому краї нашого життя. А ще  зичу кожному з вас міцного здоров'я, творчої наснаги й нових звершень у вашій відповідальній і почесній праці.

З повагою, Михайло Згуровський, ректор НТУУ "КПІ", академік НАН України

Шановні колеги!

Щиро й сердечно вітаємо вас із визначним ювілеєм – 85-річчям виходу першого номера газети Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут"!

За цей період – власне, цілу епоху – видання пройшло великий і тернистий шлях, з номера в номер карбуючи літопис становлення й розвитку вишу. Точним і влучним словом газета  інформує про перебіг навчального процесу, науково-інноваційну діяльність, порушує проблеми підготовки висококваліфікованих фахівців, розповідає про знаних у світі викладачів і науковців КПІ, які створили й розвивали в його стінах відомі нині наукові школи. "Київський політехнік" відкрив читачам велику плеяду видатних історичних постатей-вихідців інституту, які зіграли велику роль у розбудові держави.

Та попри всю поважність свого віку, видання залишається молодим і діяльним. Нинішній склад редакції газети "Київський політехнік" під керівництвом відомого журналіста й науковця Володимира Васильовича Янкового випускає не тільки щотижневу газету, а й російсько-українсько-англійский дайджест, який віддзеркалює університетські події міжнародного масштабу. В активі видання – підготовка енциклопедії "Хто є хто в КПІ", супровід сайтів НТУУ "КПІ" в Інтернеті,  розповіді про університетське життя в інших виданнях. Газета й сьогодні є цікавим і чесним співрозмовником, мудрим порадником, осередком, у якому б'ється бурхливий пульс студентського й викладацького життя.

Щиро бажаємо вам і надалі такого ж переконливого слова, читацького визнання, натхнення й невпинного руху вперед!

Правління Київської організації Національної спілки журналістів України 

Дорогі друзі!

Від щирого серця вітаю вас з 85-річчям з дня виходу першого номера газети "Київський політехнік"!

Сьогодні Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" є лідером серед вищих технічних навчальних закладів країни. Серед університетських газет таким лідером є "Київський політехнік". Небагато є нині видань, які змогли утримати читача впродовж багатьох десятиліть і залишитися цікавими і об'єктивними. Газеті НТУУ "КПІ" це вдалося.  Її редакція забезпечує оперативне інформування студентського і викладацького загалу про повсякденну діяльність університету, наукові здобутки дослідників, які працюють у його стінах, нові плани і проекти, що реалізуються політехніками. Не менш цікавими є й матеріали, присвячені видатним особистостям вітчизняної і світової науки.

Газета є не чужою і мені особисто: в перші роки її існування одним з її авторів був мій батько, на той час професор Київського політехнічного інституту Євген Оскарович Патон. Зі студентських років читав її і я. Тож і сьогодні я завжди з цікавістю відкриваю свіжі номери газети і долучаюся до життя моєї Alma Mater.

Бажаю колективу газети "Київський політехнік" та її читачам творчих успіхів, а всім київським політехнікам – нових наукових звершень!

З повагою, Б.Є.Патон, Президент НАН України, академік НАН України

Щиро вітаємо!

Щиро вітаємо  славетний колектив улюбленої нами університетської  газети "Київський політехнік" з 85-ою річницею випуску першого номера. Всі роки існування під різними назвами Ваша газета не тільки оперативно відображала життя інституту, потім університету, а й зусиллями редакції та залучених авторів започатковувала ініціативні справи, компетентно формувала напрями вдосконалення діяльності університетського колективу, була живильним джерелом нових ідей, мудрим вихователем студентської молоді й авторитетним порадником викладачів і співробітників.

Бажаємо колективу нашої газети і надалі високо тримати планку журналістського таланту!

Від імені колективу ХТФ І.М.Астрелін, декан 

Шановні друзі!

Уже 85 років газета "Київський політехнік" служить багатьом поколінням студентів і наукових працівників. Вона їх вихователь, повірений, друг. Зберігає для історії факти з життя величезного людського колективу, який повсякденно робить свій внесок у розвиток науки і техніки, у навчання студентів і зокрема понад трьохсот повоєнних польських випускників вузу. Від їхнього імені, а також від імені керівництва Головної технічної організації, що їх об'єднує, бажаємо "Київському політехнікові" подальших років активної видавницької діяльності на користь розвитку технічного знання на благо України і Польщі.

Януш Фукса, голова Секції вихованців КПІ у Польщі
Єжи Ґумінський, генеральний секретар ФНТТ ГТО

Київський політехнік - Нас читаютьКиївський політехнік - Нас читаютьКиївський політехнік - Нас читаютьКиївський політехнік - Нас читаютьКиївський політехнік - Нас читаютьКиївський політехнік - Нас читають