Щотижнева газета "Київський політехнік"

Газета "Київський політехнік" видається з 21 квітня 1927 р. Редакція:

  • Головний редактор - Д.Л.Стефанович
  • Провідні редактори - В.М.Ігнатович, Н.Є.Ліберт

Адреса: Вул. Політехнічна, 14, корпус №16, кімната №126 (2-й поверх).
Телефон: (044) 204-85-95, дайджест Київського політехніку

Привітання колективу редакції газети "Київський політехнік"

Шановні друзі!

"Київському політехніку" – 85 років! Вік для газети поважний, надто сьогодні, коли засоби масової інформації з'являються та зникають так швидко, що часом не залишають по собі жодної згадки. Тож можна з певністю стверджувати, що нині наша університетська газета – це не лише засіб  інформування спільноти київських політехніків про перебіг життя університету, але й справжній літописець його історії. Цю повість швидкоплинних років КПІ творить уже кілька поколінь професійних журналістів і добровільних дописувачів – досвідчених і ще зовсім юних.

ХХХII Міжнародна науково-технічна конференція Електроніка і нанотехнології

10-11 квітня 2012 року в НТУУ "КПІ" відбулася XXXII Міжнародна науково-технічна конференція "Електроніка і нанотехнології". Організатором конференції поряд з іншими кафедрами факультету електроніки виступила кафедра фізичної та біомедичної електроніки.

Видатний математик Євген Вікторовський

Уже другий рік кафедра математичного аналізу та теорії ймовірностей ФМФ і Державний політехнічний музей при НТУУ "КПІ" проводять спільні семінари, присвячені видатним ма­тематикам, які працювали в КПІ. Пройшли семінари, присвячені В.А. Зморовичу, О.С. Смогоржевському, Ю.Д. Соколову. Наприкінці минулого року відбувся семінар до 85-річчя з дня народження Євгена Євгеновича Вікторовського (1926-1956) – "українського Галуа".

Національний день охорони праці

Міжнародна організація праці (МОП), прагнучи привернути увагу світового співтовариства до створення належних умов праці для людини за принципом пріоритетності її життя та здоров'я, щороку відзначає Всесвітній день охорони праці.

Правила користування піротехнічними засобами під час проведення свят

У святкові дні міста і села України розцвітають красивими феєрверками, і кожен з нас сам може стати піротехніком. Треба пам'ятати що при необережному поводженні феєрверки становлять загрозу життю і можуть призвести до нещасних випадків.

У КПІ нагородили переможців національного етапу Європейських інженерних змагань

Рада студентів технічних університетів Європи BEST (Board of European Students of Technology), яка має осередки у 33 європейських країнах, щорічно проводить інженерні змагання. Головна їх мета – надати студентам можливість практичної реалізації власного творчого потенціалу і набутих знань.