Завершився трирічний проект TEMPUS "Реформування освітніх програм в галузі космічних технологій в Казахстані, Росії, Україні" (CRIST), який виконувався в НТУУ "КПІ". Крім нашого університету, у  виконанні цього проекту взяли участь 7 університетів з України, Росії, Казахстану, Німеччини, Бельгії. Основною метою проекту було вдосконалення навчальних програм у галузі космічних технологій, залучення студентської молоді до виконання реальних проектів, налагодження спілкування молоді різних країн.

13 березня 2012 р. в НТУУ "КПІ" відбувся підсумковий моніторинг проекту "TEMPUS-CRIST" співробітниками Українського бюро ТЕМПУС-ОФІС Світланою Бацюковою, координатором, та Оленою Оржель, менеджером з моніторингу. В моніторингу взяли участь виконавці проекту (НТУУ "КПІ", Дніпропетровський національний університет, Національний аерокосмічний університет "ХАІ"), представники грантоотримувача (Берлінського технічного університету) Дмитро Островерхов та Олена Айнгорн.

Моніторингова місія зустрілася з партнерами проекту CRIST (ДКБ "Південне", Національний центр аерокосмічної освіти молоді України, Національний авіаційний університет), а також із замовником освітянських послуг аерокосмічних університетів –  Державним космічним агентством України.

Відбулася змістовна бесіда з керівництвом НТУУ "КПІ", під час якої було проаналізовано результати виконання проекту, його значення для реформування та модернізації навчального процесу, обговорено кроки його подальшого  розвитку.

На зустрічі зі студентами та співробітниками університету відбулася відверта розмова щодо ефективності проекту.

Значний інтерес викликала інформація про розробки з космічної тематики, які виконуються в "КПІ", у тому числі на обладнанні, яке отримав наш університет за проектом CRIST.

Моніторингова місія високо оцінила рівень виконання проекту та його вплив на реформування навчального процесу на університетському та національному рівнях.

Л.М. Рижков, професор ФАКС НТУУ "КПІ"

Дата події