Політехніки давно вже звикли до численних мистецьких заходів, організованих Картинною галереєю НТУУ "КПІ". Черговий раз поспішаючи на побачення з прекрасним, часом забуваємо про людей, які творять для нас такі зустрічі.

От і нещодавно відкрилася перша частина щорічного конкурсу "Таланти КПІ", який користується чималою популярністю серед представників КПІ та інших вишів. Напередодні співробітники Картинної галереї на чолі з В.С.Тьоткіною протягом двох місяців здійснювали відбір робіт, давали поради авторам щодо оформлення творів для виставки, облаштовували її.

Крім двох виставок-конкурсів "Таланти КПІ", колектив Картинної галереї щорічно організовує у ЦКМ ще з десять виставок живопису, графіки, декоративно-прикладного мистецтва. Як наголосила у розмові з нашим кореспондентом Вікторія Станіславівна, з кожним роком вони підвищують вимоги до творів, рекомендують авторам подавати небагато робіт, але найкращих.

Щороку свої роботи представляють члени творчого об'єднання "Палітра флори", київського об'єднання художників-любителів "Творчість", фотоклубу "Купідон", студії художника Андрія Кулагіна. Свого часу в КПІ відбувалася його персональна виставка, а згодом митець організував художню студію і тепер у нас проходять виставки його учнів – учасників цієї студії.

Одне із своїх завдань працівники галереї вбачають у популяризації та сприянні зростанню художніх талантів. Уже не раз бувало так, що учасники конкурсу "Таланти КПІ" – проф. А.Шпіт, доц. І.Шеховцова, студентка Наталія Перегудова, випускниця ВПІ Наталія Гмиря – з часом проводили свої персональні виставки у Картинній галереї.

Співробітникам Картинної галереї завжди приємно, коли виставки користуються популярністю у відвідувачів. Приміром, мистецькі заходи організовано відвідують члени студії "Гармонія" на чолі з І.А.Шеховцовою, студенти ВПІ разом із заступником директора з навчально-виховної роботи В.В.Степанець, доцент ФММ С.В.Войтко зі своїми студентами.

Тож черговий раз милуючись творами мистецтва в ЦКМ, згадаймо добрим словом співробітників Картинної галереї – людей небайдужих, професійних, творчих.

Довідково: Картинну галерею було створено в 1992 р., це одна з перших вузівських картинних галерей в Україні. Її фондом стали дарчі твори Г.Синиці: флоромозаїки, інкрустації, олійний живопис, акварелі, аплікації в усьому розмаїтті форм і жанрів. Усього було подаровано КПІ 125 творів. Глибока народна сутність творчості Григорія Івановича визначає і направленість виставкової, науково-методичної та виховної діяльності галереї.

Лілія Скиба

На фотографії працівники Картинної галереї КПІ