З нагоди 68-ї річниці визволення Києва від німецько-фашистських загарбників 3 листопада в Державному політехнічному музеї НТУУ "КПІ" було розгорнуто виставку міні-макетів військової техніки часів Великої Вітчизняної, виготовлених реконструкторами-аматорами та учасниками дитячих і юнацьких клубів патріотичного виховання.

Директор ДПМ Н.В.Писаревська впевнена, що представлені в експозиції моделі та графіка періоду визволення міста Г.Малакова спонукають молодь до глибшого пізнання історії свого народу та гордості за його звершення.

М.В.ТрихлібНачальник штабу ЦО, керівник громадського об'єднання ветеранів КПІ полковник запасу Ю.В.Нестеренко розповів про ветеранів університету – учасників бойових дій 1941–45 рр., зокрема про проф. ММІ В.В. Хільчевського – учасника визволення Києва, який з боями дійшов до Польщі. Спогадами про грізні воєнні дні поділився з присутніми М.В.Трихліб, побажавши молодим здоров'я, любові до Батьківщини та віри у справедливість.  В.П. Морозов, керівник молодіжного клубу з Броварів (роботи його учасників також представлені на виставці), поінформував про діяльність реконструкторів в Україні та залучення до патріотичної роботи молоді.

Для всіх бажаючих було проведено дуже цікаву екскурсію, на якій присутні дізналися про  історію чи не кожного зразка бойової броне- та авіаційної техніки, макети якої представлено на виставці. На завершення силами учасників художньої самодіяльності ЦКМ було дано невеличкий концерт.

На фото: Мініатюри, Виступає М.В.Трихліб

Дата події