З 20 по 23 вересня 2011 р. у Міжнародному виставковому центрі відбувся IX Міжнародний форум "Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє". У рамках форуму пройшла галузева виставка "Енергетика в промисловості України", на якій було представлено технології та обладнання для галузей енергетичного машинобудування, електроенергетичної, атомної та нафтогазової промисловості, будівельної галузі, промислової електротехніки, транспорту, агропромислового комплексу, альтернативної та відновлювальної енергетики.

НТУУ "КПІ" на цій виставці представив інноваційні розробки:

  • мікроенергостанцію (ІЕЕ);
  • струменево-нішеву технологію спалювання (науковий керівник – М.З.Абдулін, ТЕФ);
  • трубчасту технологію спалювання (науковий керівник – Г.Б.Варламов, ТЕФ);
  • теплообмінну поверхню для водонагрівальної установки (науковий керівник – Б.М Рассамакін, ТЕФ);
  • теплові труби для енергетичного обладнання (Лабораторія теплових труб ТЕФ);
  • технологія модернізації парових турбін (наукові керівники – О.Ю.Черноусенко, Т.В.Нікуленкова, ТЕФ);
  • автоматичний комплекс технічних засобів S-7000 (науковий керівник – І.М.Голінко).

За три дні виставки експозицію нашого університету відвідало більше 200 фахівців, які представляли Інститут газу, Інститут біоенергетики, КМДА, Інститут теплофізики, Техтоненерго, ООО "Горгаз" (м. Луганськ), Кімонікс Інтернешнл (м. Варшава), Інститут проблем якості та енергозбереження, ООО "Харківенергоремонт" та інші. Представники факультетів, що були присутні на виставці, представляли розробки з високим професіоналізмом.

НТУУ "КПІ" також запросили взяти участь у виставках "GreenExpo", м. Київ та в Міжнародній виставці нафтогазової промисловості в м. Івано-Франківськ.

Експозицію нашого університету допомагали представляти студенти ІЕЕ. Отриманий досвід спілкування, презентації наукових розробок, безумовно, стане їм у нагоді у майбутньому.

Загалом цьогорічна виставка в черговий раз дала науковцям університету можливість особистого спілкування з представниками провідних галузевих компаній паливно-енергетичного комплексу України і зарубіжних підприємств та змогу презентувати відвідувачам виставки свої інноваційні розробки,  здатні забезпечити якісні зміни в енергетичній галузі України.

В.М.Павшук, начальник відділу з питань  інтелектуальної власності
 Д.В.Хмельницька, економіст відділу з питань інтелектуальної власності

Дата події