Життя пам'ятне днями, які яскраво проведені, принесли незабутні враження, залишили згадку про цікаві миті…  З упевненістю можу сказати, що кожен з 16 днів, проведених на популярному болгарському курорті Золоті Піски в липні 2011 року, запам'ятався всім учасникам Літньої школи ділової англійської мови. Це вже другий захід, що організовано завідувачем кафедри менеджменту д.е.н., професором Вікторією Вікторівною Дергачовою.

Надзвичайно насичена програма перебування на чорноморському узбережжі поділялася на дві складові. Вранці проводилися заняття з англійської мови з Оксаною Анатоліївною Ярмоленко. Викладач подавала матеріал у цікавій та доступній формі, так що завдання приносили нові знання та вміння, з однієї сторони, й задоволення від процесу навчання, з іншої.

Другою складовою літньої школи була екскурсійна програма видатними місцями Болгарії. Ми побачили природний феномен "Побиті камені" – комплекс кам'яних колон, заглиблених у землю на 10-15 метрів, милувалися літньою резиденцією румунської королеви та ботанічним садом у місті Балчик. Також відвідали Созополь та місто-острів Нессебр, які є найстарішими поселеннями на Чорноморському узбережжі. Цікавими були подорожі джунглями у природному заповіднику на річці Ропотамо. Із задоволенням послухали легенди на мисі Каліакра і наприкінці насолоджувались шопінгом у місті Варна.

Дружелюбна атмосфера, яка панує на цьому курорті, надала змогу поспілкуватися з багатьма людьми різного віку, різних національностей та професій. Саме тоді ми змогли використати набуті знання з англійської мови на практиці.

Також чудовими враженнями залишаться святкування днів народження, які були під час поїздки. Для наших іменинників ми влаштували приємні сюрпризи та забезпечили їх незабутніми теплими спогадами, які залишаться в їх серці назавжди!

Нові знайомства та зустрічі зі старими друзями, поєднання навчання та відпочинку, спокійні дні та шалені ночі, затишні кафе та багатолюдні клуби – ось що для нас Золоті Піски та літня школа у студентські роки. Наш відпочинок і навчання були, як маленьке безтурботне, веселе студентське життя, що ми прожили разом. Сподіваюсь наступного року зустрітися знову. Приєднуйтесь до нас!

Катерина Кузнєцова, магістр ФММ