Чому людина, пройшовши чималий шлях у мистецтві, так тепло згадує дні, коли все кипіло в отому “Везувії” народної творчості й пізнання? Бо то був порив до краси, радості і щастя. Великий Ейнштейн говорив: “Мені особисто відчуття найвищого щастя дають твори мистецтва. У них я черпаю таке духовне блаженство, як ні в жодній іншій галузі. Бо без мистецтва не можна уявити собі щастя”. Задля того щоб кожний співробітник КПІ відчув хоч маленьку крихітку того щастя, і працює культурно-масова комісія профспілкового комітету співробітників нашого університету.

Уже традиційними стали відвідини Національного академічного драматичного театру ім. І.Франка, Національного академічного театру опери і балету України ім. Т.Г.Шевченка. Більш ніж 200 осіб побували на виставах: “Едіт Піаф”, “Кін ІV”, “Грек Зорба”, “Наталка Полтавка”, “Буря” та ін. Величезне піднесення і захоплення глядачів викликала програма вечора, присвяченого  українсько-кубинській дружбі, що відбувся в ЦКМ НТУУ «КПІ». Продовженням заходу став концерт гурту “Гренада” в ЦКМ СБУ, який відвідали 80 співробітників. Усі заходи було проведено за кошти профспілкового комітету.

На хорошому професійному рівні відбулися два концерти Національної філармонії України, де глядачі мали змогу поринути у вир вишуканих класичних та українських народних пісень у виконанні вокально-інструментального ансамблю “Дивограй” і фольклорного ансамблю “Веселі музики”.

Також політехніки мали змогу переглянути спектакль самодіяльних митців – драматичної студії ЦКМ “Капелюх”, якою керує М.Вороненко, відвідати концерт студії вокального співу, учасниками якої є співробітники та студенти нашого університету. Керівник студії, лауреат міжнародних конкурсів Надія Фесенко зачаровує своїм співом та майстерністю виконання.

Передріздвяні свята співробітники університету зустріли разом із грузинським хореографічним колективом “Шавлего”, що познайомив з культурою та мистецтвом Грузії. Проводжали артистів теплими оплесками та словами вдячності.

Хотілося б висловити подяку факультетам, які активно проводять екскурсійну роботу серед своїх членів профспілки: ФЕА (голова профбюро В.І.Чибеліс). Вони побували в Батурині, Чернігові, Львові, на страусиній фермі в с.Ясногородка. У Батурині побували співробітники ФІОТ (голова профбюро Н.Є.Кущ), члени профбюро студмістечка (голова профбюро О.Ю.Шаміна). Співробітники ФММ відвідали о.Хортицю в Запорізькій обл., здійснили екскурсійний тур по Білорусі. Члени профбюро господарчої служби університету (голова профбюро Р.Д.Галицька) насолодилися красою та кришталевою чистотою Шацьких озер, побували у місті Лева.  Співробітники ЦКМ (голова профбюро М.А.Стасюк) та ІФФ (голова профбюро О.І.Шейко) відвідали колоритний конкурс дерунів у Коростені та ознайомилися з історичними пам’ятками цього міста. Приємно згадувати про хороші справи профспілкового комітету співробітників, який усіляко намагається допомагати матеріально й організаційно у проведенні заходів, та закликати до ще більш активної роботи профбюро та профгрупи факультетів і підрозділів університету.

В.А.Руденко, голова культурно-масової комісії профкому