Володимир Григор’єв і Федір Терещенко. Різні долі, спільний шлях

Імена київських авіаконструкторів Володимира Григор’єва та Федора Терещенка оточені якимось ореолом таємниці. Як правило, їх згадують, називаючи прізвища видатних студентів і випускників Київського політехнічного інституту, які пов’язали своє життя з авіацією, але навіть у солідних монографіях з історії техніки досить складно знайти подробиці про їхні роботи або, тим більше, про них самих. А між тим В. Григор’єв і Ф. Терещенко були не тільки помітними фігурами серед творців перших вітчизняних літаків, а й досить відомими у свій час організаторами серійного авіаційного виробництва на території нашої країни.

Всеукраїнський конкурс "Intel-Техно Україна – 2011"

Підтримка молоді є запорукою майбутнього нашої держави в новому глобалізованому та інформатизованому світі. Це усвідомлюють і політики, і науковці, і бізнес. Тому для школярів та студентів у нашій країні проводяться численні конкурси, покликані виявляти та заохочувати талановитих творців.

Конференція «Теплотехнологічні процеси в металургії» пам’яті А.Ф.Чижського

8-9 грудня 2010 року на ІФФ відбулася науково-педагогічна конференція «Теплотехнологічні процеси в металургії», присвячена 100-річчю з дня народження видатного науковця, педагога і вихователя, декана металургійного (1959-1962 рр.) та механіко-технологічного (1962-1972 pp.) факультетів 

Для інноваційного прориву у верстатобудуванні [семінар]

Перспективи розвитку верстатобудування в Україні обговорили фахівці ММІ та деяких інших факультетів на семінарі, що пройшов 16 грудня 2010 р. у виставковому залі Наукового парку під керівництвом зав. каф. конструювання верстатів та машин (КВМ) проф. В.Б. Струтинського.

На засіданні профкому співробітників: 25.01.11

Чергове засідання профспілкового комітету співробітників НТУУ «КПІ» відбулось 25 січня в залі засідань Вченої ради. Було розглянуто питання: про початок колдоговірної кампанії в університеті та його підрозділах (доповідачі – В.І.Молчанов, В.О.Корсаков); про нововведення в порядку оподаткування трудових доходів громадян, діяльності вищих навчальних закладів та профспілкових організацій (доповідач – В.І.Молчанов); про орга­нізацію спортивно-оздоровчої роботи профкому в 2011 році (доповідач – О.І.Шейко); про організацію столичної муніципальної лікарняної каси (доповідач – В.О.Корсаков, представник каси) та ін.

Культурно-масові заходи в КПІ

Чому людина, пройшовши чималий шлях у мистецтві, так тепло згадує дні, коли все кипіло в отому “Везувії” народної творчості й пізнання? Бо то був порив до краси, радості і щастя. Великий Ейнштейн говорив: “Мені особисто відчуття найвищого щастя дають твори мистецтва.

Історична пам’ятка Києва [Фотоальбом «Киевские достопримечательности конца ХIX – начала ХХ вв.»]

 За понад стодесятилітній свій вік Київський політехнічний став історичною пам’яткою міста. Створений новаторами, збудований талановитими зодчими і наповнений кращими викладачами та студентами, які стали вітчизняною технічною елітою, КПІ завжди залишався самобутнім осередком освіти і науки. Тож не дивно, що розповіді про інститут та зображення КПІ входять до численних історичних, наукових та фотовидань. «КП» уже розповідав про матеріали дослідження київського історика Олександра Анісімова «Киев и киевляне» (2002 р.), де є розвідки і про КПІ.