З кожним роком вихованці ІТС все активніше заявляють про себе, успішно презентуючи свій інститут на предметних олімпіадах і конкурсах наукових робіт, також зростає кількість студентів, які займаються науково-дослідною робою на кафедрах. Цьому сприяє атмосфера зацікавлення і турботи, яку створює науково-педагогічний колектив ІТС. Напередодні святкування 20-річчя з дня заснування НДІ телекомунікацій суттєво зросла участь студентів у конференціях, зокрема й міжнародних, що знайшло своє відображення в публікації у 2009 році 176 статей і тез, з них 73 особистих.

Сергій ОсипчукПомітний внесок у розбудову та популяризацію ІТС зробили студенти-відмінники, зокрема стипендіати ректора Сергій Осипчук («Студент року ІТС» у 2009/10 н. р.), Богдан Білодід, Володимир Сахневич і Володимир Христенко.

Так, Сергій Осипчук (гр. ТІ-52 М) науковою діяльністю почав займатися з третього курсу, на теперішній час має 11 публікацій. Брав участь у Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт з технічних наук за напрямом «Телекомунікаційні системи та мережі», за що нагороджений грамотами Одеської національної академії зв’язку ім. О.С.Попова у 2009, 2010 роках. Основний напрям наукових досліджень – моделювання пристроїв зв’язку на метаматеріалах та багатошарових технологіях. Його доповідь на науково-технічній конференції «Сучасні проблеми радіотехніки і телекомунікацій» у 2009 р. (м. Севастополь) відзначена дипломом як краща пленарна доповідь. У 2010 р. на Кримській конференції «КриМіКо» Сергій отримав диплом ІІІ ступеня.

Богдан  БілодідБогдан Білодід (гр. ТІ-51 М) також займається науковою роботою з третього курсу. Бере участь у розробці інформаційних систем на своїй кафедрі. Напрями наукових досліджень – представлення інформації в розподілених системах та системи Web-телефонії. У 2010 р. у складі команди ІТС разом зі студентами І.Покидченко та В.Бізяновим посів 2-ге місце на Всеукраїнській студентській олімпіаді за напрямом «Інформаційні мережі зв’язку» (м. Одеса). Богдан бере активну участь у конференціях за своєю спеціальністю. На даний момент опублікував 6 робіт, серед яких наукові статті та тези у збірниках матеріалів наукових конференцій.

Володимир СахневичДо кола наукових інтересів Володимира Сахневича (гр. ТС-52 М) входить дослідження механізмів синхронізації в телекомунікаційних мережах. Саме вони стали предметом тез для міжнародних наукових конференцій та статті у Наукових записках Українського НДІ зв’язку. Попередні два роки представляв НТУУ «КПІ» на Всеукраїнських олімпіадах з телекомунікацій, допоміг вибороти 3-тє командне місце у 2010 р. У 2009 р. Володимир представляв ІТС на Всеукраїнському конкурсі «Професіонали майбутнього», організованому компанією МТС Україна, та у складі команди отримав грамоту за практичну значущість результатів роботи.

Володимир ХристенкоВолодимир Христенко (гр. ТЗ-51 М) бере активну участь у науковій діяльності ІТС, успішно виступав на Всеукраїнських олімпіадах, які проходили в Харківському національному університеті радіоелектроніки в 2009 р. (3-тє командне місце) і 2010 р. (2-ге командне місце і грамота за найкращі знання з моделювання систем). У 2009 р. його доповідь на Міжнародній конференції «Сучасні проблеми телекомунікацій» (м. Севастополь) відзначена грамотою як найкраща, також високо оцінили члени оргкомітету і доповідь на Міжнародній конференції «КриМіКо» в 2010 р. Володимир брав участь у студентській англомовній конференції, яка проходила в НТУУ «КПІ» в 2009 р. Має непогану спортивну підготовку, захищав честь ІТС у змаганнях з бігу на 3 км серед факультетів та з важкої атлетики на першість КПІ.

Запорукою успіху студентів ІТС на різноманітних наукових конкурсах, конференціях та олімпіадах викладачі ІТС вважають наполегливу роботу, доброзичливе ставлення колективу інституту до молодого покоління та особистий приклад викладацького складу. Це М.Ю. Ільченко та С.О. Кравчук – лауреати Державної премії України в галузі науки і техніки; В.О. Шонін та С.О. Кравчук – автори кращого підручника університету в 2010 р.; Л.С. Глоба та С.О. Кравчук – викладачі-дослідники, М.Ю. Терновой та М.О. Алєксєєв – молоді викладачі-дослідники та інші.

К.В.Богдан, методист вищої категорії