8 квітня відбулось урочисте відкриття спільної науково-дослідницької лабораторії розподілених обчислень «Самсунг – КПІ». Вона розміщуватиметься у 26 корпусі НТУУ «КПІ» і створена для проведення спільних досліджень університету та компанії «Самсунг Електронікс», а також для забезпечення відповідної якості навчального процесу.

У складі делегації Самсунг були присутні: виконавчий віце-президент компанії, голова Центру розробок та досліджень цифрових медіа та зв’язку Б’юнг Дак Чо, президент «Самсунг Електронікс Україна» Йонгчул Парк, очільники та працівники проектів Українського центру досліджень та розробок Самсунг.

З вітальним словом виступив начальник управління міжнародних зв’язків проф. Б.А. Циганок, який розповів корейській делегації про НТУУ «КПІ» і зазначив, що створення такої потужної лабораторії є дуже важливим кроком для розвитку науки. Це перший досвід співпраці НТУУ «КПІ» з компанією «Самсунг Електронікс», тож є сподівання на подальший розвиток гарних партнерських відносин.

Про місце спільної навчально-дослідницької лабораторії з розподілених обчислень та її роль у діяльності НТУУ «КПІ» й ННК «ІПСА» поінформував проф. А.І. Петренко.

Від компанії «Самсунг Електронікс» виступив Андрій Фісуненко – керівник проектів з досліджень та розробок Українського центру досліджень та розробок Самсунг. Він розповів, що загалом компанія здійснює три науково-дослідницьких проекти, робота над одним з яких проходитиме протягом 2010 року на базі ННК «ІПСА», адже це лідер у комп’ютерних програмах у масштабі країни.

Після цього відбулося символічне перерізання червоної стрічки, і лабораторію було відкрито. Також до уваги присутніх було подано презентації двох погоджених спільних проектів: «Дослідження та прототипування алгоритмів балансування вузлів та обробки черг в багатовузлових системах споживацької електроніки», а також «Дослідження та прототипування окремих алгоритмів для мультимодальної взаємодії у багатовузлових системах споживацької електроніки».

КПІ співпрацює з багатьма всесвітньо відомими компаніями – лідерами в галузі високих технологій, тож приєднання до цієї когорти «Самсунг Електронікс» – закономірний етап розвитку університету.

Інф. «КП»

Дата події