Початок весни на міжуніверситетському медико-інженерному факультеті ознаменувала III Міжнародна конференція «Актуальні проблеми біомедичної інженерії, інформатики, кібернетики і телемедицини», що проходила з 11 по 13 березня 2010 року під патронатом департаменту міжнародного співробітництва НТУУ «КПІ» за підтримки українсько-швейцарської Програми «Здоров’я матері та дитини». Упродовж трьох днів працювали секції «Актуальні проблеми інформатики, кібернетики і телемедицини», «Актуальні проблеми біомедичної інженерії» та «Застосування технологій National Instruments для розв’язання медико-інженерних задач». Метою конференції став огляд сучасного стану та перспектив розвитку біомедичної інженерії в Україні, а також обмін досвідом із провідними вченими з різних установ, науково-дослідних інститутів, компаній та ВНЗ України й Росії.

Приміром, науковці та клінічні інженери з м. Базель (Швейцарія) презентували свої розробки, поділилися практичним досвідом у галузі біомедичної інженерії та провели майстер-класи з розробки і застосування сучасних інформаційних систем для управління медичними закладами. Делегати і гості конференції відмітили високий рівень доповідей студентів та аспірантів ММІФ, частину з яких було презентовано англійською мовою. 

У ході конференції було підписано меморандум про співпрацю ММІФ із швейцарськими науковцями, яка сприятиме, зокрема, стажуванню студентів в університеті м. Базель та розвитку медико-інженерної освіти загалом. На конференції також було презентовано щойно створену Українську асоціацію біомедичних інженерів і технологів, яка отримала гарячу підтримку всіх учасників. Метою асоціації є залучення студентів, науковців та професійної громадськості до формування нового напряму у вітчизняній освіті, науці та виробництві.

Під час роботи секцій конференції було організовано та проведено заходи «Цілющий чай», «Живий хліб» та «Эко-Хлеб», а також сформовано науковий студентський гурток «Здоровий спосіб життя». Крім того, паралельно до засідань конференції, пройшла виставка стендових доповідей студентів, аспірантів та молодих науковців ММІФ, серед яких було визначено переможців у 3-х номінаціях. Збірка матеріалів конференції містить близько 200 статей. Основні положення резолюції конференції спрямовані на підтримку значущості професії інженера у сфері охорони здоров’я та допомогу цій галузі у питаннях переоснащення, автоматизації й модернізації.

Приємно, що ММІФ завжди прагне бути новатором та генератором креативних ідей. Навіть весну тут зустріли великим науковим заходом під девізом: «Біомедичні інженери і технологи – настав час об‘єднуватися!».

В.Б.Максименко, декан ММІФ, О.Кисельова, заст. декана ММІФ з міжнародного співробітництва

Дата події