Третій рік поспіль кафедра англійської мови технічного спрямування №1 факультету лінгвістики організовує Міжнародну науково-практичну онлайн конференцію "Корпус та дискурс". Конференція відбулася 28 листопада та включала в себе виступи спікерів з КПІ імені Ігоря Сікорського, Університету Хасана ІІ (Марокко), Університету Лусофони (Португалія), Католицького університету Сальти (Аргентина), Технічного коледжу "Траян Вуя" (Румунія) та багатьох інших.

Робота конференції розпочалася з виступу професора та дослідника Технічного університету Котопаксі (Еквадор) Колагуазо Вілмера, в якому він ознайомив учасників з аналізом особистого досвіду спільного з англомовним викладачем з Америки викладання. Змістовну доповідь на тему "Відкриваємо чорну скриньку: аналіз ролі Google Translate на курсах з вивчення академічної англійської мови в університеті" представили дослідниці Католицького університету Сальти (Аргентина) Лаура Інес Ботільєрі, Марія Фернанда Ірразабаль Паз та Каріна Беатріз Рамальо.

Доповіді на конференцію підготували й викладачки кафедри англійської мови технічного спрямування №1. Мар'яна Шевченко розповіла про важливість вивчення загальної та технічної лексики, граматики та різноманітних комунікативних стратегій для реалізації успішного англомовного професійного діалогу ("Комунікативні стратегії у викладанні англомовного діалогічного мовлення студентам інженерних спеціальностей"). Наталія Дем'янюк представила методику використання Google Docs для перевірки завдань іноземною мовою й докладно розповіла про можливості Google Docs та його корисні функції. Надія Доронкіна присвятила свій виступ поняттю когнітивних стратегій наукового освітнього дискурсу та їхньому впливу на процес організації успішного спілкування студентів і викладачів.

Під час конференції було розглянуто проблеми використання маркерів студентами ESL (English as a Second Language) з Колумбії під час написання академічних есе – їхній корпусний аналіз та надання педагогічних порад, як уникнути типових помилок під час виконання завдань з академічного письма.

Учасники конференції обговорили й кілька інших тем, важливих для підготовки сучасного викладача вищої технічної школи.

Тези доповідей опубліковано окремою збіркою, а також доступні на сайті кафедри АМТС№1.

Д.С. Щипачова, викладачка КАМТС №1

Дата події