З нагоди Дня молоді, який відзначають 12 серпня, в Колонній залі КМДА вручали дипломи лауреатам премії Київського міського голови за особливі досягнення молоді у розбудові столиці України – міста-героя Києва у 2023 р. Серед нагороджених чимало представників КПІ ім. Ігоря Сікорського. 

Премію засновано у 2016 році. Вона присуджується щороку за видатні досягнення у розбудові столиці України – міста-героя Києва громадянам України віком від 14 до 35 років, місце проживання яких зареєстровано у місті Києві. Цьогоріч премії призначено: 20 представникам молоді за наукові досягнення (половина з них – політехніки!), 15 – за творчі досягнення, 15 – за внесок у розвиток молодіжного руху.

"Відзначення вас нагородою свідчить про визнання вашої успішної роботи задля розвитку української столиці. Місто продовжить підтримувати молодіжний рух, талановитих та активних молодих людей. Бо саме ви – майбутнє нашої держави! І саме вам будувати успішну і сильну Україну, – наголосив мер Києва Віталій Кличко. – Також дякую нашим молодим волонтерам за активну діяльність, за допомогу нашим захисникам! Я бажаю вам сил, успіху, впевненості в собі, і всім нам – якнайшвидшої Перемоги!"

kpi images - Андрій Маврін

Тож вітаємо молодих науковців, які своїми здобутками засвідчують, що Київська політехніка – потужне науково-освітнє середовище, кращий ЗВО не лише столиці, а й  України. Ось імена лауреатів у номінації "Наукові досягнення":

Віктор Витвицький – асистент кафедри хімічного, полімерного та силікатного машинобудування ІХФ,

Владислав Витвицький – студент кафедри хімічного, полімерного та силікатного машинобудування ІХФ,

Ганна Дорожинська – асистент кафедри інформаційно-вимірювальних технологій ПБФ,

Марія Пінкас – студентка кафедри екології та технології рослинних полімерів ІХФ,

Богдан Баталія – студент кафедри комп'ютерно-інтегрованих технологій виробництва приладів ПБФ,

Анна Гондовська – аспірантка кафедри екології та технології рослинних полімерів ІХФ.

Богдан Сомчинський – студент кафедри промислового маркетингу ФММ, лауреат премії в номінації «Внесок у розвиток молодіжного руху».

Крім цього, дипломи лауреатів отримали також випускники Політехнічного ліцею НТУУ "КПІ", вихованці Київської Малої академії наук Андрій Маврін, Василь Страшний, Павло Шехет та Данило Чувайкін. Усі вони працювали над науковими проєктами під керівництвом завідувача лабораторії кріогенної техніки ФМФ Олега Козленка, усі вони вчились в одному класі, тому їхній класний керівник – вчителька фізики Оксана Співак – була педагогічним керівником їхніх робіт і допомагала на всіх етапах, також усі вони вихованці відділення технічних наук Київської МАН і завжди отримували методичну й організаційну підтримку від завідувачки цього відділення Станіслави Ігнатової.

"Київський політехнік" планує на своїх шпальтах інформувати про досягнення лауреатів. Сьогоднішня розповідь – про Андрія Мавріна, який щойно вступив до КПІ на спеціальність "Системний аналіз".

Перелік його нагород на різноманітних конкурсах і фестивалях займе не один рядок. Адже проєкти, над якими працює юнак, мають екологічне спрямування та є вельми актуальними. Один із них  присвячений переробці шин  кріовібруючим методом. Зношені шини заморожують у рідкому азоті, обробляють на певній частоті, і вони перетворюються на гумову крихту. Сталевий корд відділяють і переплавляють, а подрібнена гума теж згодиться – вона придатна для виготовлення нових шин, тротуарної плитки тощо.  Також Андрій працює над удосконаленням пристроїв для очищення поверхні водойм від нафтових плівок. Його пропозиція щодо використання стрічки Мебіуса замість двобортної знайшла розуміння і підтримку фахівців, адже збільшує ефективність роботи.

До речі, ім'я Андрія Мавріна вже зустрічалось на шпальтах нашої газети (див. “КП”№ 3-4, 2023 р.). Як і публікації про його попередників – лауреатів премії голови КМДА, випускників Політехнічного ліцею НТУУ "КПІ", вихованців В.Козленка та А.Мініцького, які також прийшли навчатися в НН ІПСА, – Єлизавети Столярчук та Володимира Карана (див.“КП” №18, 2021р. ). Гарна росте зміна. 

Надія Ліберт

Премія Київського міського голови

13.01.2023 Премія Київського міського голови
Розпочато приймання документів від претендентів на здобуття премії Київського міського голови за особливі досягнення молоді в розбудові столиці України — міста-героя Києва — у 2023 році.

Щороку до Дня молоді громадян України віком від 14 до 35 років, місце проживання яких зареєстровано в Києві, відзначають 50 преміями розміром 10 000 гривень.

Премією нагороджують за однією з номінацій:

🔹 наукові досягнення;
🔹 творчі досягнення;
🔹 внесок у розвиток молодіжного руху.

📝 Паперові комплекти документів від студентів КПІ ім. Ігоря Сікорського приймають (фізично) до 23.02.2023 до 18:00 у Відділі організаційної роботи зі студентами. Також їх треба надіслати на електронну адресу відділу: kpi.org19@gmail.com. Паперові комплекти документів можна надіслати поштою коштом відправника на 173-тє або 58-ме відділення Нової пошти м. Києва (попередньо напишіть боту).

https://telegra.ph/Dokumenti-dlya-klopotannya-pro-prisudzhennya-Prem%D1

http://t.me/VORS_team_bot

📋 Докладна інформація за посиланням.

https://kyivcity.gov.ua/npa/pro_vnesennya_zmin_do_rozporyadzhennya_kivs

⏰ Коли: документи подати до 23.02.2023
📌 Де: 31-й корпус, кабінет 1-16, 1-17

Дата події