Шановні колеги. Інформую вас, що незалежно від тих трагічних обставин в яких опиналась наша країна, робота з питань запобігання корупції та пов`язаних з корупцією зловживань продовжується. З метою запобігання та виявлення корупції в університеті продовжує діяти внутрішній канал повідомлень про можливі випадки корупційних правопорушень або пов`язаних з корупцією зловживань. Відповідно до рекомендацій НАЗК від 21 квітня 2022 року та відповідно до ст. 53 1 Закону України «Про запобігання корупції» внутрішнім каналом повідомлень є електронна пошта: anticor@kpi.ua.

У разі якщо ви маєте факти, що свідчать про здійснення корупційних зловживань зі сторони працівників університету, прошу терміново повідомляти мене, як уповноважену особу з питань запобігання та виявлення корупції за допомогою внутрішнього каналу повідомлень.

Повідомлення може подаватися у довільній формі. До повідомлення додаються документи або інші носії інформації, що можуть посвідчувати випадки корупційних зловживань.

Відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» особа, яка подала повідомлення про можливі факти корупційних або пов`язаних з корупцією правопорушень вважається викривачем корупції від моменту повідомлення інформації. Законодавством України, зокрема Законом України “Про запобігання корупції” визначено права та гарантії викривача.

Звертаю вашу увагу, що відповідно до частини п’ятої статті 53 Закону України «Про запобігання корупції» повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції» може бути здійснене працівником без зазначення авторства (анонімно). Але наведена у повідомленні інформація повинна стосуватися конкретної особи, містити фактичні дані, які можуть бути перевірені.

Уповноважена особа з питань запобігання та
виявлення корупції в КПІ ім. Ігоря Сікорського
Яна ЦИМБАЛЕНКО

Дата події