Академія інформаційних і мережевих технологій Huawei в КПІ ім. Ігоря Сікорського визнана найкращою Академією Huawei 2021.

30 листопада 2021 року у КВЦ «Парковий» відбувся щорічний захід HUAWEI ICT DAY 2021. У ньому взяла участь делегація КПІ ім. Ігоря Сікорського, зокрема проректорка з навчально-виховної роботи Наталія Семінська і представники РТФ та ІТС.

Наталія Семінська виступила співдоповідачкою Олексія Ассаула в презентації «Партнерська екосистема, Програма ІСТ Academy. Досвід співпраці стратегічного освітнього партнера — КПІ ім. Ігоря Сікорського».

Співпраця КПІ та компанії «Huawei Україна» має тривалу історію й уже принесла чимало здобутків. Одним з них є відкриття та початок повномасштабної діяльності створеної 2020 року Академії HUAWEI в КПІ. Нині за курсом DATACOM навчається понад 170 студентів КПІ. Це єдиний на цей час курс, який силами фахівців нашого університету перекладено українською мовою.

Для забезпечення діяльності академії компанія «Huawei Україна» безплатно надала обладнання для наукових і освітніх цілей на суму близько 1 млн грн. Було сертифіковано інструкторів на курси HCIA-Datacom (РТФ), WLAN (ІТС). Засновано лабораторію Datacom, а сам курс інтегровано в навчальний план КПІ на 2021/2022 навчальний рік.

Усе це засвідчує важливість співпраці з Huawei та її подальшого розвитку — як зразок стратегічного партнерства «університети – бізнес». Ми вдячні компанії за увагу до нашого університету, постійну підтримку спільних проєктів і талановитої молоді, вагомий вклад у підготування висококваліфікованих, конкурентних фахівців для українського ринку праці.

Дата події