Дорогі працівники Науково-технічної бібліотеки ім. Г. І. Денисенка, дорогі київські політехніки!

Щороку 30 вересня в Україні відзначають День бібліотек. У Президентському Указі від 14 травня 1998 року, що встановлював це свято, наголошувалося на великому внеску українських бібліотек у розвиток вітчизняної освіти, науки та культури. Ми, як ніхто, сповна можемо оцінити всю глибину й надважливість книгозбірень. Цих святинь друкованого слова, з яких ми черпаємо нескінченні й неоціненні багатства.

Як писав корифей української літератури Іван Якович Франко: «Книги — морська глибина, хто в неї пірне аж до дна, той дивнії перли виносить». Тож маємо унікальну можливість зануритися в океани знань, рідкісних книгодруків, стародавніх епосів і сучасних наукових відкриттів. Діставаймо ті чудові перли, які завжди є і будуть окрасою освіченої, інтелектуальної людини.

Ми пишаємося тим, що Бібліотека КПІ є найбільшою науково-технічною університетською бібліотекою України. Її фонд становить понад 2,6 мільйона примірників. Я щиро вітаю працівників бібліотеки, хранителів скарбів, які дбають про кожну сторінку, кожну палітурку, зберігають і примножують їх.

Не втратимо можливості мандрувати неймовірними світами й космічними просторами, гортаючи сторінки улюблених книг.

Зі Всеукраїнським днем бібліотек!

З повагою
ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайло Згуровський

Дата події