Триденний марафон VIIІ Фестивалю інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2019» завершено. Переможцями конкурсу стартап-проєктів під тією ж назвою, який проходив у рамках фестивалю, визнано 42 розробки. Їхні автори підписали попередні угоди з потенційними інвесторами, або були відзначені Міжнародним експертним журі та партнерами інноваційної екосистеми «Sikorsky Challenge».

«Хочу відзначити дуже ефективну роботу нашого Міжнародного журі, – зауважив на церемонії закриття фестивалю ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський. – Адже з 59 розробок, які його члени відібрали до участі до фіналу, 42 були відзначені інвесторами!».

За результатами оцінювання Міжнародне журі визначило переможців у чотирьох номінаціях: «Краща ідея проекту», «Краще технологічне рішення», «Краще рішення проблем потенційних клієнтів» і «Краща бізнес-модель». Це вісім проєктів, автори яких отримають підтримку від Інноваційного холдингу Sikorsky Challenge.

Головним призом для трьох фіналістів конкурсу «Sikorsky Challenge 2019», яких обрала компанія «Golden Egg Technology» (КНР) – генеральний спонсор і партнер фестивалю, стали сертифікати на участь у конкурсі стартапів у місті Хуанджоу, що проходитиме в листопаді 2019 року. Ще два проєкти отримали запрошення від компанії на перемовини до Китаю.

Участь у перемовинах і підписанні попередніх договорів взяли також очільники та представники Фонду науково-технічного розвитку ім. В.С.Михалевича (Україна) – він підтримуватиме 6 проєктів, компанії «Yau Lee Group» (Гонконг) – 9 проєктів, Азербайджанського бізнес-інкубатора «EAZISTART» – 3 проєкти та компанії «Lionique London Limited» (Велика Британія) – 11 проєктів.

Крім того, 10 найцікавіших розробок наймолодших учасників конкурсу - членів Малої академії наук відзначив Президентський Фонд Леоніда Кучми.

Докладнішу інформацію про проєкти, визнані переможцями, див. на сайті фестивалю «Sikorsky Challenge 2019» https://www.sikorskychallenge.com/fest/.

На фото: переможці фестивалю «Sikorsky Challenge 2019», його організатори та члени Міжнародного журі після підписання угод і церемонії нагородження

Дата події