29 травня в Науково-технічній бібліотеці ім. Г.І.Денисенка Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбулося урочисте відкриття «Освітніх студій Гретера і Криванека» – проекту-переможця Громадського бюджету м. Києва 2018 року.

У холі першого поверху бібліотеки зібралися її працівники, студенти і викладачі нашого університету, представники Київської міської державної адміністрації, організацій – партнерів НТБ, а також ті, кого називають друзями бібліотеки.

Урочистості відкрила вчений секретар НТБ Світлана Барабаш. Присутніх привітали проректор з виховної роботи Петро Киричок, директор НТБ Оксана Бруй, керівниця напряму проектної діяльності НТБ Юлія Корян, начальник відділу молодіжної політики Департаменту молоді та спорту КМДА Леся Яремійчук, член Міської робочої групи з питань громадського бюджету Артем Стельмашов, віце-президент Асоціації випускників КПІ ім. Ігоря Сікорського Євген Бульда, представниця Goethe-Institut в Україні Анна Журавльова. На завершення церемонії відкриття Оксана Бруй та Артем Стельмашов пострілами з хлопавок дали старт проекту.

Після короткої перерви на чай, каву, підписання банеру, коротких екскурсій бібліотекою та вільного спілкування Освітні студії розпочали роботу.

Сергій Назаровець, заступник директора з наукової роботи Державної науково-технічної бібліотеки України, провів тренінг «Scopus та Mendeley для сучасного дослідника», на якому презентував роботу з базою даних та інструментом для відстеження наукових цитувань Scopus і бібліографічним менеджером Mendeley.

Валерій Пекар, підприємець, громадський діяч, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи й автор книги «Різнобарвний менеджмент», виступив із лекцією «Світ у 2035».

Насамкінець наукові співробітники Головної астрономічної обсерваторії НАН України Юліана Кузнєцова і Максим Андрєєв прочитали лекцію «Екзопланети. Планетні системи біля інших зір».

На жаль, через хмари ще один захід – демонстрація небесних тіл у телескоп CELESTRON 8, не відбулася. Але обов’язково відбудеться. Бо цей телескоп також придбано бібліотеці в рамках цього проекту.

Довідково. «Освітні студії Гретера і Криванека» – освітній проект, який пропонує ресурси та сервіси для навчання, викладання, спілкування, змістовного дозвілля. В рамках цих Студій науковці, дослідники, успішні лідери, підприємці, бізнес-тренери та експерти проводять відкриті лекції, семінари та воркшопи. Напрями заходів: «Цікаво про науку», «Живе лідерство», «Think about it» (історичні студії), презентація книг авторами та ін. Завдяки перемозі у конкурсі «Громадський бюджет м. Києва – 2018», бібліотека отримала 2 млн грн. на закупівлю комп`ютерів, ноутбуків, планшетів, проекторів, відеокамер, фотоапаратів, фліпчартів, стільців та ін. і переобладнала дві зали на першому поверсі тренінг-центр і культурно-освітній центр.

На фото: Оксана Бруй та Артем Стельмашов: «Освітні студії Гретера і Криванека» відкрито!

Дата події