21 травня КПІ ім. Ігоря Сікорського і Університет Нінбо (Китайска Народна Республіка) уклали Меморандум про взаєморозуміння.

З боку КПІ ім. Ігоря Сікорського Меморандум підписав проректор з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, з боку Університету Нінбо – ректор Шен Манхонг.

Підписання меморандуму було головною метою візиту делегації представників Університету Нінбо до КПІ ім. Ігоря Сікорського. До її складу, окрім ректора входили також декан факультету машинобудування та механіки Джен Ронг, директор департаменту людських ресурсів Сюй Цзинвей, декан школи бізнесу Цзинь Сянрон, заступник декана школи освіти Юй Юн, координатор міжнародного офісу Янь Цзин. З боку КПІ ім. Ігоря Сікорського у зустрічі взяли участь проректор Сергій Сидоренко, заступник проректора з наукової роботи Ігор Литвинов, начальник відділу зовнішньоекономічної діяльності Андрій Шишолін, завідувач кафедри механіки пластичності матеріалів та ресурсозберігаючих процесів ММІ В’ячеслав Тітов, асистент кафедри високотемпературних матеріалів і порошкової металургії ІФФ Юрій Богомол та інші.

Церемонії підписання Меморандуму передували перемовини щодо співпраці обох університетів у різних сферах. Отож документ передбачає зміцнення двостороннього міжнародного співробітництва і визначає, зокрема, такі його напрями: обмін навчальними та методичними посібниками, в тому числі електронними; обмін викладачами для читання лекцій за темами, узгодженими сторонами; спільне проведення досліджень; обмін отриманими результатами; публікація статей в наукових журналах і тематичних збірниках; спільне виконання проектів, що входять до великих науково-технічних міжнародних програм та інше.

На фото: Сергій Сидоренко та Шен Манхонг після підписання документу

Дата події