У газеті "Дзеркало тижня. Україна" №21 (12 червня – 19 червня) було опубліковано матеріал О.Онищенко під назвою "Брудна мітка".

Низка положень цієї статті відверто викривляють факти, а також позицію Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут" та особисто його ректора академіка НАН України Михайла Згуровського щодо виборів членів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти на З'їзді вищих навчальних закладів державної форми власності.

Розміщуємо звернення представників трудового колективу університету до головного редактора газети "Дзеркало тижня. Україна" Ю.В.Мостової щодо вказаного матеріалу.

 

Головному редактору тижневика "Дзеркало тижня. Україна" Ю.В.Мостовій

Шановна Юліє Володимирівно!

Ознайомившись зі змістом статті "Брудна мітка", опублікованої в тижневику "Дзеркало тижня. Ук­раїна" №21 (автор – Оксана Онищенко), трудовий колектив Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут" обурений викривленим та непрофесійним поданням окремих фактів у цій публікації.

Зокрема, у статті робляться необґрунтовані натяки на участь ректора нашого університету М.З. Згуровського у "змові" з ректорами інших ВНЗ з метою впливу на результати голосування на З'їзді вищих навчальних закладів державної форми власності щодо майбутніх членів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Така інформація не відповідає дійсності та негативно впливає на авторитет університету. Ректор НТУУ "КПІ" М.З. Згуровський з 18.05.2015 р. по 5.06.2015 р. включно перебував у плановій відпустці (довідка додається) і знаходився за межами України, тому участі у підготовці і проведенні з'їзду не брав і не мав жодних контактів з колегами-ректорами інших ВНЗ.

Крім того, у негативному світлі автором статті подається думка професійної громадськості НТУУ "КП1" та інших технічних ВНЗ, висловлена акаде­міком М.З. Згуровським щодо некомпетентного формування та непрозорого затвердження нового переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти. Йдеться про те, що вилучення МОНом з нового переліку критично важливих для нашої промисловості спеціальностей з машинобудування, приладобудування, матеріалообробки, на думку професійної громадськості, завдасть нищівного удару по базових галузях економіки України і, відтак, – по перспективах сталого розвитку нашої держави, про що неодноразово висловлювався академік М.З. Згуровський на відповідних нарадах та в засобах масової інформації. Тому трудовий колектив університету вважає критичний коментар журналіста стосовно окресленої позиції НТУУ "КПІ" непрофесійним та некомпетентним, враховуючи і той факт, що автор статті не зверталася до університету з проханням прокоментувати цю позицію.

З огляду на вищезазначене, шановна Юліє Володимирівно, трудовий колектив університету наполягає на спростуванні викривлених фактів та непрофесійних думок журналіста у вищезазначеній статті. Залишаємо за собою право висвітлення вказаних недоречностей у відкритих джерелах масової інформації.

 

З повагою, Уповноважені від трудового колективу НТУУ "КПІ":

В.І.Молчанов, голова профспілкового комітету співробітників НТУУ "КПІ", делегат З'їзду вищих навчальних закладів державної форми власності

А.А.Мельниченко, секретар Вченої ради НТУУ "КПІ"

Долучення Розмір
Лист стор.1.JPG (499.69 КБ) 499.69 КБ
Лист стор.2.JPG (429.18 КБ) 429.18 КБ
Довідка.JPG (385.82 КБ) 385.82 КБ
Дата події