Інтерклуб КПІ діє

Студенти-іноземці НТУУ "КПІ" залюбки беруть участь у всіляких культурно-просвітницьких заходах. 8 листопада 2014 р. громадяни В'єтнаму та Республіки Корея стали активними учасниками Фестивалю кухні та культур країн Азії, що відбувся в НКЦ "Український дім". Вони мали чудову нагоду запросити своїх українських друзів на свято, організоване посольствами В'єтнаму, Індонезії, Малайзії, Республіки Корея, Пакистану та Японії в Україні та Міжнародним фондом культурної співпраці, і разом зануритися у світ унікальної культури, національної кухні й мистецтва.

На заході панувала атмосфера доброзичливості. голова в’єтнамського земляцтва Нгуєн Нгок Дик, студент 3-го курсу ФММ, зустрічав гостей біля Українського дому. Нгуєн Сінь Гуї, студент 2-го курсу ФІОТ, зі своїми друзями пригощав в'єтнамською кавою та традиційними національними стравами. Нгуєн Зуї Фіонг, студент 5-го курсу ММІ, розповідав про свою країну, традиції, побут. Українці із задоволенням приміряли конічні шляпи, які є необхідним елементом національного в’єтнамського костюму, що захищає від палючого сонця та дощу. Нгуєн Тхань Ві та Нго Дик Хань, студенти  1-го курсу ФЕЛ, запросили подивитися виставку творів художників, скульпторів, майстрів вишивки. Відвідувачі були зачаровані унікальними пейзажами В’єтнаму. Особливе враження справила картина в’єтнамської майстрині із зображенням краєвиду Бухти Ха Лонг,  яку по праву можна назвати одним із сучасних чудес світу.

Перлиною свята став показ національних костюмів Індонезії, В'єтнаму, Малайзії, Республіки Корея, Пакистану та Японії. Найактивнішими в показі були в'єтнамці. Представники різних поколінь продемонстрували національні костюми.

Цікаво було спостерігати й за виступами танцюристів, так і хотілося приєднатися до виконання національних танців. В’єтнамські дівчата представили національний танець із традиційними головними уборами та віялами. Лунали пісні українською, англійською, японською. Щирі, професійно виконані, вони запам'ятаються присутнім.

Родзинкою фестивалю були майстер-класи з приготування різних страв: корейці готували національну страву – кімпан, національну кухню Малайзії продемонстрував особисто посол Малайзії в Україні Чуа Теонг Бан, Японія була представлена рисовою локшиною, Пакистан – традиційними десертами.

Присутні отримали докладну інформацію про культуру народів представлених країн. Бажаючі подорожувати країнами Азії отримали туристичні буклети. Розігрувалася лотерея з цінними призами, наданими спонсорами. Можна було придбати сувеніри та сфотографуватися на згадку про незабутню зустріч. Кошти, отримані від продажу сувенірної продукції в рамках фестивалю, передбачається передати на потреби воїнів АТО.

Задоволення від участі у фестивалі отримали як учасники, так і організатори. Спілкуючись, студенти будують міцний місток до взаєморозуміння, що є запорукою миру та злагоди у світі. Хочеться подякувати організаторам фестивалю за цікавий, насичений захід та побажати, щоб фестиваль став щорічним традиційним святом в Україні.

Раїса Куторій, викладач країнознавства ЦМО НТУУ "КПІ"