ДТЕК Київські регіональні електромережі оголошує набір студентів на дуальну форму здобуття освіти. Студенти мають можливість набути практичного досвіду й навіть одержати перше робоче місце без відриву від навчання. За свою практику на підприємстві вони отримуватимуть зарплатню та медстраховку, а після завершення навчання — на бажання й далі працюватимуть за спеціальністю.

Потрапити до проєкту може будь-який студент із Таращанського технічного та економіко-правового коледжу, Поліського національного університету (м. Житомир), Київського національного університету будівництва та архітектури, ВСП «Немішаївського фахового коледжу НУБіП України», Національного університету біоресурсів і природокористування України та Київського електромеханічного фахового коледжу. На фінальній стадії — підписання договору про партнерство з Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського». Завдяки такій співпраці студенти профільних факультетів цих закладів освіти уже дістали можливість розпочати будувати власну кар’єру в енергетичній сфері, поєднуючи навчання та роботу.

«ДТЕК – надійна та відповідальна компанія, що дбає про майбутнє України й підтримує талановиту молодь. Завдяки дуальному навчанню упродовж 2020/2021 навчального року 11 студентів уже працюють і навчаються у нашій компанії. Вони прийняті до штату, одержують заробітну плату, забезпечені спецодягом, засобами праці та медичною страховкою. Наприкінці червня ми запропонуємо найкращим студентам стати частиною нашої команди вже на постійній основі», – розповів генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

Головні переваги дуальної освіти в тому, що вона передбачає 60% практичного навчання на підприємстві та 40% теорії в закладі освіти. В основі програми – закріплення здобутих знань в умовах виробництва. Дуальна освіта готує майбутніх працівників за потребами роботодавця. Після випуску студенти адаптовані й уміють працювати з обладнанням конкретного підприємства.
Дмитро Вічужанін – один із випускників дуальної програми ДТЕК Київські регіональні електромережі, який успішно пройшов навчання та вже дев’ять місяців працює в компанії.

«У компанії я навчаюсь і працюю з серпня 2020 року на посаді електромонтера з експлуатації розподільчих мереж центру з огляду мереж. Працюю вахтовим методом 14 днів, в інші періоди навчаюсь. Виконую планові та позапланові огляди електричних мереж, завдяки чому вчасно виконується їхній ремонт.

Однак спершу були заняття в навчальному центрі, довелось кілька місяців додатково вчитися, щоб скласти іспити, отримати групу допуску і дозвіл на самостійне виконання робіт в електроустановках. На мій погляд, така програма дає чудовий шанс набути цінного досвіду та дістати можливість будувати власну кар’єру в енергетичній сфері, поєднуючи навчання та роботу на відомому підприємстві», – розповів Дмитро Вічужанін, електромонтер з експлуатації розподільчих мереж ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Відео про переваги дуальної форми навчання можна подивитися за посиланням .

Щоб стати учасником програми дуального навчання ДТЕК Київські регіональні електромережі у 2021/2022 навчальному році, студент має здобувати освіту за спеціальністю, що пов’язана з енергетикою, навчатися на 3–4-му курсі одного із закладів освіти, що уклав угоду з компанією, заповнити анкету та пройти відбір. Подати заявку на дуальне навчання можна також через куратора групи у ЗВО. Докладнішу інформацію надають у Центрі підготовки та розвитку персоналу ДТЕК Київські регіональні електромережі за тел.+38 067 261 0383, +38 095 041 4879.

З усіма відібраними студентами на час навчання укладуть строкові трудові договори. Після навчання вони будуть працевлаштовані на вакантні штатні місця. На них поширюватимуться всі соціальні пільги та умови, що передбачені Колективним договором підприємства. За кожним студентом закріплять професійного наставника. Графік і програма навчання погоджуються із закладом освіти.

Дата події