Карантин не має стати на заваді спілкуванню студентів КПІ ім. Ігоря Сікорського з роботодавцями та ознайомленню зі специфікою майбутньої роботи – таке рішення ухвалили у відділі сприяння працевлаштуванню та професійного розвитку, Центрі розвитку кар'єри ДНВР КПІ ім. Ігоря Сікорського. Про організацію і проведення вебінарів кореспонденту "Київського політехніка" розповіла провідний фахівець Центру розвитку кар'єри Вікторія Головня.

– Спеціалісти департаменту домовилися з фахівцями провідних компаній-партнерів проводити під час карантину онлайн-лекції та тренінги. Вебінари були різних напрямків – як суто інженерні, так і з ІТ, що дуже зацікавило наших студентів. У березні-травні загалом було проведено понад 30 вебінарів, а відвідали їх близько 1000 студентів.

Онлайн-лекції та тренінги проводили різні компанії, а їх тематика була дуже різноманітною. Фахівці ТОВ "Хуавей Україна" розповідали про тенденції відновлюваної енергетики в Україні та світі і про особливості використання 5G та застосування його в індустрії, український підрозділ "Huawei FusionSolar" провів серію вебінарів з фотовольтаїки. Фахівці компанії "Procter & Gamble" у своїх лекціях акцентували увагу на тому, що потрібно знати та вміти для забезпечення функціонування ефективного виробництва, та які в них є можливості та програми стажування.

 Спеціалісти EPAM university для тих, хто цікавиться ІТ, провели серію вебінарів "Soft Skills Online Marathon for Juniors" – про те, що треба знати та вміти на старті кар'єри. Фахівці компанії "Genesis" розповіли про принципи успішних бізнес-презентацій. У час, коли особисті зустрічі обмежуються, основним інструментом комунікації у бізнес-середовищі може бути презентація. Саме вона стає важливим джерелом донесення необхідної інформації до своїх партнерів або клієнтів.

Було проведено цикл вебінарів "Медіамарафон" від Вищої школи "Media&Production 1+1", під час якого фахівці розглянули низку питань: як організувати публічні виступи, правильно вести розмову, створити ексклюзивне відео, а також розповіли, як відрізняти факти від фейків.

Цикл онлайн-лекцій провела компанія від мобільного оператора "lifecell", на них було розглянуто планування та оптимізацію технологій 2G, 3G, 4G та специфіку 5G.  Спікери також поділилися секретами успішного написання резюме та вдалого проходження співбесіди. 

Був також кейс від фахівців компанії  "EY" в Україні  ("Ernst & Young Global Limited") про те, як стати суперфахівцем у сфері IT-безпеки.

Співробітники компанії "Ubisoft", яка є однією з провідних компаній світу, що спеціалізується на створенні відеоігор та блокбастерів, розповіли  про те, що саме робить Game Tester та про можливості професійного зростання в компанії.

Також було проведено двотижневий онлайн-інтенсив від "SoftServe", вебінари від таких компаній, як "Binary Studio Academy", "Kitamura", "The Würth Elektronik Group", "Festo Ukraine", "Kernel", "ЦеХАБ", "SOFTICO".

Активну участь у вебінарах взяли студенти РТФ, ІТС, ФЕЛ, ФММ, ММІ, ІПСА, ФЕА, ФМФ, ФСП, ПБФ, ФПМ.

Зазначимо, що вебінари тривають. І сподіваємося, що скоро ми зможемо зустрітися очно та проводити не тільки спільні з компаніями лекції, але й цікаві воркшопи та зустрічі, екскурсії на підприємства та інші заходи, метою яких є ознайомлення студентів з особливостями роботи в компаніях-партнерах та можливостями застосування отриманих в КПІ ім. Ігоря Сікорського знань.