Пандемія стала справжнім викликом для освітнього процесу. Довелося оперативно змінювати систему навчання на дистанційну та пристосовуватися до нових умов перевірки знань. Однак карантинні обмеження тривають, і, зважаючи на набутий досвід попередніх місяців «надзвичайного» навчання, Міністерство охорони здоров’я України та Міносвіти видали постанови про підготовку до 2020/2021 навчального року.

У документах пропонують: продовжити дію режиму надзвичайної ситуації функціональної підсистеми навчання дошкільнят, учнів і студентів; поінформувати учасників освітнього процесу про продовження адаптивного карантину залежно від складності епідситуації в окремих регіонах; здійснити заходи, необхідні для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

МОЗ постановило протягом наступного навчального року усім закладам освіти дотримуватись тимчасових рекомендацій, згідно з якими необхідно визначити порядок дій у разі інфікування; обмежити проведення масових заходів у закритих приміщеннях; перед початком занять перевіряти самопочуття педагогів та викладачів; обов’язково вдягати маски й користуватись дезінфекторами; обмежити пересування школярів і студентів між авдиторіями та дотримуватись безпечної відстані.

Дата події