Третій, останній, рік реалізації спільного проєкту КПІ ім. Ігоря Сікорського та Виконавчого агентства з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (EACEA) "Європейські бізнес-моделі: трансформація, гармонізація та імплементація в Україні" (European business models: transformation, harmonization and implementation in Ukraine) №587138-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-MODULE закінчився проведенням 4 червня 2020 р. заключної Zoom-конференції. Вона зібрала понад 200 учасників з 19 українських та закордонних академічних інституцій і бізнес-компаній: КПІ ім. Ігоря Сікорського; ТОВ "АПТТ-Інвест ЛТД"; КП "КІА" при КМДА; Університету в Турині, Італія; Технологічного університету в Ченстохові, Польща; Міжнародної компанії "PERI GmbH", Німеччина; Норвезької Школи Бізнесу BI; ТОВ "Фарватер Технолоджи"; Університету економіки та права "КРОК"; АТ "Укртрансгаз"; ТОВ "Тріумф Пак"; European Education Meeting Centre, Німеччина; ТОВ "СІЛЬПО-ФУД"; ТОВ "ФОЗЗІ-ГРУП" та ін.

Проєкт фінансувався за підтримки Програми Erasmus+ Європейського Союзу відповідно до умов отриманого гранту Jean Monnet Fund. Головні завдання проєкту: розширення та поглиблення знань про ЄС та переваги європейських бізнес-моделей; сприяння змінам на ринку праці та в освітньому просторі через мотивацію працевлаштування та самозайнятості студентів; підготовка навчального контенту (спеціальні курси з конкретних питань ЄС, громадські семінари, міждисциплінарні тренінги); освітня допомога студентам з тимчасово окупованих територій України, якщо вони будуть зацікавлені в проєктній діяльності.

Відкриваючи роботу конференції, академічний координатор проєкту д.е.н., проф. Людмила Шульгіна зазначила, що на виконання взятих на себе зобов'язань протягом звітного періоду (01.09.2017 – 04.06.2020) проєктна команда провела 36 тренінгів, 3 круглі столи, 2 форуми, розробила і впровадила нові курси, активно виступала на конференціях та публікувала результати проведених досліджень, залучала до пошукової роботи студентів, аспірантів, науковців і практиків – і все це з метою популяризації європейських цінностей, впровадження в Україні прогресивних моделей ведення бізнесу та підвищення рівня стандартів якості нашого життя.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся начальник відділу міжнародних освітніх проєктів головного управління міжнародного співробітництва директорату стратегічного планування та європейської інтеграції МОН України Сергій Шкабко, який акцентував увагу на досягненнях КПІ ім. Ігоря Сікорського у сфері європейських проєктів та його внеску у співпрацю нашої держави з Європейським Союзом. Менеджер напряму Жана Моне Національного Erasmus+ офісу в Україні Петро Крайнік відзначив результативність нашого проєкту, а також наголосив на важливості подібних проєктів для практичної реалізації планів України щодо набуття повноправного членства в ЄС; заступник керівника департаменту міжнародного співробітництва КПІ ім. Ігоря Сікорського професор Сергій Шукаєв відмітив високий рівень професіоналізму проєктної команди та особливості проєкту серед значної кількості грантів, що університет реалізує щороку; заступник декана факультету менеджменту та маркетингу КПІ ім. Ігоря Сікорського з міжнародної діяльності доцент Олена Підлісна презентувала цікавий аналіз досягнень проєктної команди у застосуванні інноваційних методів навчання та практичного значення їх популяризації для розвитку університету.

Далі учасники конференції працювали у 7 секціях:

  • "Євроінтеграційний розвиток України: результативність та подальші кроки" (модератор – к.е.н., доц. Ірина Манаєнко);
  • "Інтеграційні трансформації ЄС: напрями, динаміка, пріоритети" (модератор – к.е.н., ст. викл. Вікторія Чорній);
  • "Гармонізація стандартів як чинник імплементації європейських бізнес-моделей в Україні: успіхи та виклики" (модератор – д.е.н., проф. Людмила Шульгіна);
  • "Актуальні підходи до гармонізації стандартів України та ЄС" (модератор – к.е.н. Ганна Жалдак);
  • "Бенчмаркінг і стратегії розвитку бізнесу в Україні в умовах євроінтеграції" (модератор – к.е.н., доц. Ліна Артеменко);
  • "Проєктно активні викладачі – стартап-активність студентів: Європейська модель" (модератор – к.е.н., доц. Марина Пічугіна);
  • "Європейська інтеграція: еволюція та виклики сьогодення" (модератор – к.е.н., доц. Катерина Кузнєцова).

Приємно відзначити, що на кожній секції виступали учасники тренінгів та інших заходів проєкту, які акцентували на отриманих позитивних враженнях від роботи проєктної команди. Учасники подякували тренерам за високий рівень їх професійної підготовки, за актуальні, змістовні та цікаві мінілекції, кейси та обговорення, за збагачення знаннями про європейські цінності та переваги європейських бізнес-моделей, за набутий досвід командної роботи і підготовки власних проєктів, а найважливіше – за отриманий заряд мотивації, який для багатьох із них уже позначився на саморозвитку.

На завершення організатори конференції щиро подякували всім учасникам за активну участь у проведенні конференції.

Людмила Шульгіна, д.е.н., проф.,академічний координатор проєкту

Дата події