20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні. Данину пам’яті людям, які змінили хід історії України, не пошкодувавши для цього власного життя, віддали і київські політехніки.

Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» має до шостих роковин трагічних подій на київському Майдані Незалежності стосунок безпосередній: у лютому 2014 року на ньому загинули і його студенти та випускники. Пізніше цей трагічний мартиролог поповнили й жертви, чи, радше, герої неоголошеної війни на сході України. Війни, яка продовжує забирати життя кращих синів Батьківщини. Усіх їх поіменно згадав у своєму виступі на жалобному мітингу біля пам’ятника Героям Небесної Сотні ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський. Це – учасники Революції гідності й боїв на сході України студент заочного відділення факультету інформатики та обчислювальної техніки Герой України Сергій Бондарев, студент заочного відділення факультету соціології і права Герой України Юрій Поправка, випускник радіотехнічного факультету Герой України Павло Мазуренко, випускник Військового інституту КПІ Герой України Максим Шаповал, науковий співробітник факультету електроніки Андрій Єременко, студент Механіко-машинобудівного інституту Юрій Артюх, студент зварювального факультету Вадим Жеребило, випускник Механіко-машинобудівного інституту Володимир Кочетков-Сукач, студент факультету соціології і права Владислав Дюсов, студент факультету біотехнології та біотехніки Олександр Кондратюк, співробітник господарського відділу Михайло Федоренко, випускник Інституту спецзв’язку та захисту інформації Олександр Петрищук, начальник кафедри тактико-спеціальної підготовки Військового інституту телекомунікацій та інформатизації НТУУ «КПІ» Ігор Павлов і випускник Військового інституту телекомунікацій та інформатизації Ігор Шевченко. «Ми маємо пам’ятати імена наших героїв, молитися за те, щоб список загиблих не зростав, і завжди схиляти голови перед тими, хто захистив нашу вільну працю, мир на більшій частині України і нашу Незалежність», – наголосив Михайло Згуровський.

Отож курсанти Інституту спеціального зв'язку та захисту інформації, студенти низки факультетів та інститутів, офіцери ІСЗЗІ - учасники бойових дій на сході України, викладачі та співробітники університету поклали квіти до пам’ятника Героям Небесної Сотні та стели київським політехнікам, які віддали свої життя за волю і незалежність України, а також до меморіальних дошок у навчальних корпусах факультетів, де навчалися і працювали загиблі герої.

Дата події