Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського та компанія Delfast відкрили RnD-центр, у якому студенти розробляють нові моделі електробайків та електрокарів.

«З ініціативи Департаменту навчально-виховної роботи КПІ та Центру розвитку кар’єри підписано договір про створення RnD-центру. Це такий собі гурток, де студенти з різних напрямів навчаються співпрацювати й застосовувати теоретичні знання. А ще – отримувати додаткові бали. Надалі плануємо дати можливість студентам оформлювати свою роботу у цьому центрі як частину курсового проєкту», – пояснює доцентка кафедри конструювання верстатів і машин ММІ Оксана Юрчишин.

Нині майже 20 студентів з різних факультетів – ФЕА, ФЕЛ, ММІ – працюють у проєктах компанії та власних перспективних. Загалом у розробці є декілька проєктів новітніх транспортних засобів. Це утилітарний вантажний байк, байк преміум-класу, трицикл, вантажний автомобіль, а також багатофункціональний транспортний засіб, який можуть використовувати люди з інвалідністю.

На заняттях студенти працюють з ліцензованим програмним забезпеченням, яке надала компанія. «Це комплекс програм SOLIDWORKS для автоматизованого проєктування – як дизайну, так і файлів для виробництва, зокрема тих, що їх „розуміє“ верстат», – пояснює головний інженер компанії Delfast й куратор студентських розробок Сергій Гончаров. Надзвичайно важливо й те, що продукти, створені за студентськими розробками, можна буде запускати у виробництво й продавати. І ще один бонус – студенти матимуть можливість стажуватися у компанії.

Дата події