Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» разом із компанією Delfast, розробником електробайка-рекордсмена, планують створити RnD-центр (Research And Development, Центр Досліджень і Розробок). Це та інші питання обговорювалися під час зустрічі представників Delfast зі студентами 4 листопада в бібліотеці КПІ.

Працівники компанії заявили про амбітні наміри: створити – не більше, не менше – українську Silicon Valley. «Світові університети повсякчас сприяють розвиткові проєктів. Кремнієва долина з’явилася довкола Стенфорда. КПІ – це той Стенфорд, який може бути в Україні. Київський політех – перший університет, з яким ми розпочинаємо співпрацю. Тут працювали Сікорський, Корольов –  геніальні винахідники, які розробляли унікальні вертольоти, ракети. Ми також створюємо транспорт, а отже, ми розвиваємо традиції КПІ», – ділиться планами Данило Тонкопій, SЕО Delfast.

Доцентка кафедри конструювання верстатів і машин ММІ Оксана Юрчишин вбачає не менш натхненні перспективи: «Ми зустрілися з представниками компанії під час виставки у Запоріжжі. Вони спитали, де знайти фахівців, які вміють конструювати, знаються на електроніці тощо. І вже нині відбулася презентація компанії, зустріч зі студентами, – розповідає пані Оксана. – Наступний етап – створення спільного RnD-центру. Наша мета – отримати таке завдання від виробників, щоб до нього долучалися студенти й створювали реальний популярний продукт, який виходитиме на ринок. Студенти матимуть можливість працювати безпосередньо з компанією. Це сприятиме співпраці між факультетами, роботі студентів із різних галузей знань».

ДОВІДКОВО

Компанія DELFAST спершу спеціалізувалася на швидкому кур’єрському доставленні. Розробляючи проєкт найзручнішого транспорту, вона винайшла власний електробайк. Електровелосипед Delfast Prime встановив світовий рекорд дальності пробігу на одному заряді:  367 км за 16,5 години. Цей рекорд офіційно зареєстровано у Книзі рекордів Гіннесса. Сьогодні електровелосипеди Delfast різних моделей продають у багатьох країнах світу від США до Японії.

2019-11-04-delfast-8 2019-11-04-delfast-7 2019-11-04-delfast-6 2019-11-04-delfast-5
2019-11-04-delfast-4 2019-11-04-delfast-3 2019-11-04-delfast-2 2019-11-04-delfast-1
Дата події