Цьогорічна весна та початок літа стали насиченою науковою порою для студентів ІТС: студентська олімпіада, два конкурси наукових робіт та кілька міжнародних конференцій – неповний перелік заходів, де обдарована молодь могла випробувати свої сили.

25 березня на базі Одеської національної академії зв'язку ім. О.С. Попова було проведено ІІ етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з технічних наук напряму "Телекомунікації". Від ІТС було представлено дві роботи. Робота студентів Наталі Гвоздецької та Івана Іщенка нагороджена дипломом 3-го ступеня, а Андрія Кота – грамотою за наукові досягнення.

20 квітня Ольга Кутельова, Богдан Шмігель і Борислав Набока представляли свої роботи в Харківському національному університеті радіоелектроніки за напрямом "Радіотехніка". Борислав Набока нагороджений дипломом 3-го ступеня.

Також команда ІТС у складі студентів 4-го курсу А. Кривошеїної, А. Лящука, А. Кибенко, О. Литвина і Є. Семендяка представляла 30 травня НТУУ "КПІ" у Всеукраїнській програмі "Професіонали майбутнього" (координатор "Vodafone") та отримала за свою розробку диплом "За практичну значущість і швидкість реалізації".

28 квітня студенти ІТС знову відвідали Одесу – цього разу для участі у Всеукраїнській студентській олімпіаді за напрямом "Телекомунікації" та спеціальностями "Телекомунікаційні системи та мережі" й "Інформаційні мережі зв'язку".

За першість в олімпіаді змагався 51 студент від 8-ми провідних ВНЗ України, в тому числі і 9 студентів Інституту телекомунікаційних систем НТУУ "КПІ". Учасники олімпіади виконували завдання з таких дисциплін: "Телекомунікаційні системи передачі", "Напрямні системи електричного та оптичного зв'язку", "Теорія електрозв'язку", "Системи комутації та розподілу інформації", "Обчислювальна техніка та мікропроцесори", "Системи мобільного зв`язку", "Телекомунікаційні та інформаційні мережі", "Інтернет-технології та Web-дизайн".

Результати говорять самі за себе.

Команда ІТС зі спеціальності "Телекомунікаційні системи та мережі" зайняла 1-ше командне місце. Окрім того, Богдан Коломойцев посів 1-ше індивідуальне місце, Ганна Гахова – 2-ге індивідуальне місце, а Антон Дідковський отримав грамоту за оригінальне розв'язання задач.

Команда ІТС зі спеціальності "Інформаційні мережі зв'язку" зайняла друге командне місце. При цьому Олег Кулик посів 1-ше індивідуальне місце, а Олександр Залозний отримав грамоту за оригінальне розв'язання задач.

Команда бакалаврів посіла третє місце за напрямом "Телекомунікації", а студенти Андрій Шоферівський та Іван Осипчук отримали грамоти за оригінальне розв'язання задач.

Традиційно ці заходи підтримує компанія "Київстар", яка організувала екскурсію містом для всіх учасників, а переможців нагородила цінними призами. Юлія Дробишева – менеджер зі зв'язків із громадськістю компанії "Київстар", побажала студентам нових досягнень та перемог.

Активну участь студенти брали і в міжнародних конференціях. Лише той факт, що на конференції "Проблеми телекомунікацій – 2016" виступило 87 студентів ІТС, свідчить про серйозну налаштованість студентів на наукову діяльність. Крім того, Наталія Гвоздецька, Андрій Захарчук та Юрій Добров продемонстрували макети своїх розробок на конференції IEEE BlackSeaCom2016, яка пройшла 6 – 9 червня в місті Варна (Болгарія). Їх розробки у сфері "Інтернету речей" викликали активну зацікавленість науковців із різних країн. Встановлені наукові контакти допоможуть студентам в їх подальшій дослідницькій діяльності і, можливо, стануть основою для спільних наукових проектів.

В.В.Курдеча


Б.Набока Б.Коломойцев Н.Гвоздецька I.Iщенко О.Кулик Г.Гахова