Фінальні змагання Кубка України з волейболу серед ветеранів, організовані Асоціацією ветеранів волейболу України, пройшли  15–25 червня 2015 р. у м. Коблево Миколаївської обл. Раніше вони проводилися в Криму, та ось уже другий рік як перенесені на майданчики м. Коблево. Змагання проводилися в повному форматі в 13-ти номінаціях: 5 серед жінок і 8 серед чоловіків. Фінальним іграм передували змагання в першості регіонів, де участь взяли більше тисячі команд. Команди ветеранів НТУУ "КПІ" успішно пройшли регіональний відбір і отримали право відстоювати честь університету в номінаціях 60+, 70+ і 75+.

У цьому спортивному сезоні наш університет вперше був представлений у номінації 75+. Тож можна відзначити не лише зростання популярності волейболу (у фіналі виступили три команди наших співробітників), але й велику організаційну роботу по залученню політехніків до спортивно-масової роботи.

На фінальні ігри до Коблево з'їхалися 87 команд. І хоча погода не сприяла іграм на відкритих майданчиках – було холодно і дув сильний вітер, –  змагання пройшли на високому організаційному і спортивному рівні. Добре підготовлені майданчики із штучним покриттям, злагоджена і професійна робота суддівського корпусу, мандатної комісії та інших служб – усе це створювало атмосферу свята здоров'я і спортивного духу. Парад учасників відкрив президент Асоціації ветеранів волейболу України, легенда вітчизняного волейболу, олімпійський чемпіон Володимир Іванов. Приємно відзначити, що віце-президентом Асоціації є капеішник, колишній капітан студентської збірної КПІ Володимир Трофімов.

Ігри проходили в напруженій і безкомпромісній боротьбі. Першими змагалися команди 60+. У цій номінації традиційно виступає найбільше команд – як правило, збірні міст і регіонів. Збірна команда НТУУ "КПІ" змогла пробитися у п'ятірку кращих команд України. Наступного дня змагалася наша команда "70+". Виявивши свої кращі бійцівські якості, наші ветерани завоювали третє місце і бронзові медалі відповідно. Для наших "сімдесятників" призові місця стали вже доброю традицією. Найбільшого успіху досягла наша команда "75+". Вигравши всі зустрічі і не програвши жодної партії, вони в напруженій боротьбі вперше завоювали Кубок України 2015 і відповідно золоті медалі чемпіонів України! Вражаюче досягнення наших волейболістів! Честь університету на всеукраїнських іграх відстоювали: М.З.Абдулін (ТЕФ), В.С.Герасимчук (ФМФ), М.А.Прокопчук (АТП), А.Ф.Оберемок (ІЕЕ), А.А.Леонець (ПБФ), В.А.Шатохін, А.В.Пруський, О.Лібіх, П.А.Мінєєв та ін.

У фінальних змаганнях, включаючи відбірковий тур, участь беруть тисячі волейболістів, їх підтримують численні вболівальники. Це люди різного віку, що представляють практично всі прошарки нашого суспільства. Тому наші спортсмени знайомлять усіх бажаючих з історією, сучасним життям і традиціями Київської політехніки, поширюють буклети та літературу про КПІ. Говорить капітан команди "75+", володар Кубка України Іван Бейко: "Приємно перемагати за великої підтримки вболівальників, до того ж у спортивній формі з вишитою емблемою КПІ. Особливо дружною була підтримка вболівальників, коли нам вдалося підняти і виграти майже програний м'яч. Радіємо, що змогли завоювати золоті медалі. Ми з великою гордістю підняли чемпіонський Кубок під оплески найсильніших команд усіх областей України. Радість ще й від нашої злагоди і розуміння, що до золотих медалей ми змогли дорости тільки завдяки наполегливим всесезонним науково-обґрунтованим тренуванням у спортивному комплексі КПІ. Наука допомагає спорту, а спорт допомагає науці".

Успіх волейболістів КПІ був би неможливий без великої роботи активістів, спортсменів, громадських організацій і адміністрації. Багато років поспіль популяризують здоровий спосіб життя волейболісти: Олександр Оберемок, Микола Прокопчук, капітани команд "75+" – Іван Бейко, "70+" – Віталій Єрошенко, "60+" – Михайло Абдулін. Традиційно організаційну і матеріальну підтримку надає профспілкова організація співробітників КПІ на чолі з Віталієм Молчановим. Директор спорткомплексу Роман Брагинець допомагає створити сприятливі умови для організації тренувального процесу. Ректор НТУУ "КПІ" Михайло Згуровський постійно цікавиться спортивними успіхами волейболістів. На завершення хочеться привітати всіх причетних до спортивних перемог нашого університету і побажати розвивати успіх, незважаючи на перешкоди.

М.З.Абдулін, доцент ТЕФ

Дата події