Дорогі київські політехніки! Завершується 2023 рік. Це рік 125-річного ювілею університету. Знаменну дату київські політехніки відзначили напруженою працею і значними досягненнями.

Але це ще один рік війни, боротьби та незламності. Для київських політехніків він був сповнений трудовими здобутками й новими викликами.

Науковці, викладачі та студенти розробляли наземні й повітряні дрони, медичне обладнання, застосунки для розміновувачів на замовлення наших саперів і вибухотехніків, багато інших видів техніки для військових.

Ми вивели в космічний простір черговий дослідницький супутник. Працювали над відкриттям центру протезування і реабілітації поранених на війні. Наші наукові школи цьогоріч об’єднала спільна мета — розвиток вітчизняного ОПК. Ми прагнемо бути корисними для наших воїнів.

З перервами на повітряні тривоги ми навчалися, проводили інноваційні фестивалі й хакатони. Ми встановлювали всеукраїнські волонтерські рекорди й донатили.

За 2023 рік київські політехніки стали ще сильними та професійнішими. Ми тримаємо освітній тил. Прагнемо бути надійною підтримкою для Сил Оборони України.

На жаль, цього року наша університетська родина втратила багатьох достойних синів. У 2023-му загинули 25 політехніків. Серед них два студенти — Руслан Ширков з ФТІ та Валерій Грудєв з ФЕА — і 23 випускники минулих років. Найбільших втрат зазнав ФСП, ММІ, ІАТЕ: в кожному з цих підрозділів шість захисників Вітчизни назавжди залишилися в небесному строю. Вічна слава героям!

Та цей біль не зупиняє. Навпаки, він зобовʼязує нас боротися ще завзятіше й працювати ще наполегливіше.

Дозвольте напередодні Різдва Христового і Нового року побажати усім нам стійкості, мудрості та нових звершень. Бережіть себе й близьких. Цінуйте свій час. Хай прийдешній, 2024 рік стане роком Перемоги!

Ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського
Михайло Згуровський

Дата події