🔋 Київська політехніка та компанія ДТЕК ВДЕ готуватимуть фахівців у галузі «зеленої» енергетики — спеціалістів, які нині вкрай потрібні для розвитку економіки нашої держави!

Відповідний меморандум про співпрацю підписали ректор КПІ Анатолій Мельниченко та генеральний директор ДТЕК ВДЕ Олександр Селищев.

«Ми підписали меморандум про співпрацю з компанією ДТЕК ВДЕ. Для нашого університету взаємодія з групою компаній ДТЕК є дуже важливою, бо концепція КПІ передбачає побудову, зокрема, й „зеленого“ університету — освітньої установи, що продукує кваліфікованих фахівців у галузі відновлюваних джерел енергії», — прокоментував Анатолій Мельниченко.

Тепер на базі Навчально-наукового інституту енергозбереження та енергоменеджменту Київської політехніки за підтримки ДТЕК ВДЕ створять лабораторію сонячної та вітрової енергетики. Це посилить технічну базу університету, підвищить рівень та якість підготовки майбутніх спеціалістів для потреб енергетики України.

Цього року компанія ДТЕК ВДЕ передасть КПІ першу партію обладнання для оснащення навчально-наукової лабораторії: акумуляторні батареї, сонячні панелі, стенд-трекер, погодну метеостанцію.
«Україні потрібно відновлювати свій енергетичний потенціал після масштабних російських атак на енергетичну інфраструктуру. І це треба починати робити вже зараз. Саме тому ми будемо допомагати КПІ з технічною базою, щоб викладачі й молоді науковці проводили більше актуальних досліджень і лабораторних робіт, отримували корисний досвід і запроваджували інноваційні рішення в галузі „зеленої“ енергетики України», — зазначив Олександр Селищев.

Дата події