До КПІ ім. Ігоря Сікорського з візитом завітав Олександр Конотопський випускник Інституту телекомунікаційних систем Київської політехніки і засновник компанії Ajax Systems (лідер у сфері охоронних систем та інтернету речей), щоб поглибити й розширити співпрацю з університетом.

Серед спільних планів — участь і партнерство компанії Ajax Systems у різних освітніх та наукових проєктах. Зокрема:

  •  спільна робота над розвитком і осучасненням лабораторій на радіотехнічному факультеті, факультеті електроніки, прикладної математики та в Інституті телекомунікаційних систем і приладобудівному факультеті нашого університету;
  •  організація й проведення спільних хакатонів, олімпіад, інженерних змагань і робота над окремими проєктами, які нині мають особливе значення для підвищення якості освіти та посилення обороноздатності нашої держави.

«Це приклад співпраці, поширеної в європейських та американських університетах, коли випускники готові, розвиваючи свій бізнес, допомагати й університетам. Поглиблення нашої співпраці за багатьма освітніми та науковими напрямами дозволить КПІ стати міцним фундаментом для національної економіки нашої держави», — зазначив ректор КПІ Анатолій Мельниченко.

Співпраця Київської політехніки та компанії триває вже досить давно і має вагомі результати. На факультеті електроніки працює навчально-наукова лабораторія електронних бездротових охоронних систем Ajax Systems. Студенти, які навчаються за сертифікатною програмою, можуть проводити тут практичні заняття, експериментувати й винаходити, користуючись новітнім електронним обладнанням, а відтак — ставати висококваліфікованими інженерами як апаратного, так і програмного забезпечення.

Дата події