Студенти, викладачі, працівники Київської політехніки — загалом близько вісімдесяти осіб долучилися до написання 25-го Всеукраїнського радіодиктанту, що вже традиційно відбувся в бібліотеці КПІ напередодні Дня української писемності та мови.

З року в рік ця акція об’єднує КПІшне ком’юніті з усіма українцями в різних куточках України, світу й тими, хто нині боронить нашу країну на фронті, у любові до рідної мови, культури та ідентичності. Цьогоріч Всеукраїнський радіодиктант єдності відбувався під час повітряної тривоги, але це не завадило КПІшникам його завершити, адже написання відбувалося в укритті.

«Сьогоднішній захід — це не про перевірку знань, це про те, щоб створити символ єднання усіх українців, щоб прокласти з нашої бібліотеки своєрідні невидимі місточки між усіма українськими містами, селами, школами, університетами та бліндажами. Сьогодні це не про випробування, а про спільну ідентичність і незламність», — Євгенія Кулик, директорка Бібліотеки КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Київські політехніки уже втретє пишуть радіодиктант під час повномасштабного вторгнення та вдруге — очно в стінах нашої бібліотеки, в безпечному освітньому просторі CLUST Space. Текст диктанту під назвою «Магія голосу» написала письменниця Оксана Забужко як подарунок до 100-річного ювілею Українського Радіо.

25 жовтня пишемо Всеукраїнський радіодиктант національної єдності! І традиційно запрошуємо спільноту КПІ та охочих зробити це разом із Бібліотекою!

✍️Протягом років ми писали диктант на різних локаціях та в різних форматах. І цьогоріч вперше зберемося для цього у нашому безпечному освітньому просторі CLUST Space. Долучайтеся - це завжди цікаво та надихаюче!

📖Авторка цьогорічного диктанту не потребує зайвих представлень - це Оксана Забужко, а читатиме текст письменник та військовий Павло Вишебаба.

До зустрічі! ❤️

📌Коли: 25 жовтня о 10:45
📌Де: освітній простір CLUST Space

Дата події