У КПІ за ініціативи ГС Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Національна рада спортивної реабілітації захисників України» запроваджують курс підвищення кваліфікації «Адаптивний тренер-інструктор для військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх родин» у межах роботи Навчально-інноваційного центру протезування та реабілітації Київської політехніки.

Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко та ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Анатолій Мельниченко підписали меморандум про співпрацю. Він передбачає створення умов для реабілітації та соціалізації ветеранів війни, їхніх сімей та сімей загиблих. Йдеться, зокрема, про заходи для відновлення фізичних, психологічних та соціальних функцій і підтримку під час соціальної й трудової адаптації.

За програмою, що її розробили спільно з викладачами факультету біомедичної інженерії та факультету соціології і права КПІ, готуватимуть фахівців, які надаватимуть якісні послуги з фізкультурно-спортивної реабілітації та сприятимуть поширенню адаптивних видів спорту, щоб допомогти ветеранам якомога швидше повернутися до цивільного життя.

Дата події