Сьогодні в Київській політехніці Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із молодими вченими та представниками Малої академії наук.

Глава держави привітав науковців із Днем науки, подякував за допомогу Україні в боротьбі з агресією Росії та відзначив державними нагородами.

«Нагорода, що в нас є ви, що в України є наука та науковці. Хочу вам побажати перемог у ваших дослідженнях і перемоги України над ворогом. Ви робите великий внесок своєю щоденною працею та впровадженням технологічного прогресу, бо війна гібридна. Кожна ваша допомога, кожне ваше відкриття — це наближення до переможного закінчення війни», — сказав Зеленський.

Серед нагороджених — студентка КПІ, президентка ГО «Студентський парламент» Юлія Максимюк, яка разом з іншими студентами, аспірантами та викладачами Київської політехніки працює над виготовлення скидів для дронів та електронош.

Також Президент України відзначив подарунками молодих учених із Малої академії наук — студентку радіотехнічного факультету Ангеліну Дрьомову та студента фізико-технічного інституту. КПІ Даниїла Дороша, що здобули призові місця на міжнародному фестивалі I-FEST² 2024.

Глава держави оглянув презентації робіт молодих учених і переможців Міжнародного фестивалю інженерії, науки та технологій I-FEST, який відбувся цього року в березні в Тунісі. На ньому представники Малої академії наук здобули 21 нагороду у восьми категоріях.

Президент зазначив, що деякі розробки молодих учених українські воїни вже успішно застосовують на полі бою й окремо наголосив, що держава в них зацікавлена та підтримуватиме науковців.

Дата події