☑️ Освітня діяльність

У Київській політехніці завершився осінній семестр. За результатами рейтингу успішності семеро студентів КПІ отримають академічну стипендію Президента України й один студент — стипендію Кабміну.

У Бібліотеці КПІ відбудуться зміни організаційної структури. Планують об’єднати: відділи культурно-просвітницької та екскурсійної роботи — в сектор організації заходів виставкової та екскурсійної роботи; інноваційне укриття «Смарт Шелтер», простір «Бєлка» та лабораторію «Лампа» — в сектор «Центр креативності та інновацій».

У Київській політехніці наближаються вибори ректора. Для організації їх прозорого проведення в університеті створять експертну групу. Вибори мають бути проведені до 30 червня.

☑️ Наукова діяльність

Основні напрями наукової діяльності КПІ торік були зосереджені на організації участі наукових колективів університету в грантових конкурсах — міжнародних та національних, зокрема й від Національного фонду досліджень України, — реалізації відповідних проєктів і виконанні проєктів на замовлення ринку.

2023 року Київська політехніка долучилася до консорціуму європейських університетів для виконання проєкту Open4UA у межах програми Європейського Союзу Еразмус+ КА2 (проєкти співпраці).

КПІ взяло участь у конкурсах і проєктах НФДУ та у конкурсах і проєктах у межах державного замовлення. Серед конкурсних розробок — бортові системи навігації, інноваційні біомедичні технології для діагностики й лікування патологій людини, створення екологічних авіабензинів.

Виконувалися наукові дослідження на замовлення ринку, з-поміж яких розроблення програмного забезпечення, проведення науково-технічних експертиз, створення моделей різноманітних пристроїв.

Київська політехніка виграла і долучилася до реалізації низки міжнародних наукових проєктів, зокрема у конкурсах за програмою НАТО «Наука заради миру та безпеки» (SPS) і за програмою ЄС «Горизонт Європа».

Протягом року активно розвивалася студентська наука. 2023-го її фокус був спрямований на ефективну відповідь на виклики, що постали перед Україною. Серед студентів — 370 переможців міжнародних і всеукраїнських заходів, 500 учасників загальноуніверситетських олімпіад і 60 учасників у хакатонах.

Кабмін України нагородив премією за розроблення і впровадження інноваційних технологій семеро вчених, серед них ректор КПІ та проректор з адміністративної роботи.

☑️ Антикорупційна діяльність

Упродовж минулого року розроблено Стратегію розвитку антикорупційної політики КПІ. У її межах в університеті проводили спеціальні консультації за запитами та онлайн-навчання з антикорупційної діяльності.

КПІ підписав меморандум із НАЗК щодо спільної підготовки фахівців, проходження практики й стажування, а також залучення університету до міжнародних антикорупційних проєктів.

В університеті запроваджено нові навчальні дисципліни з антикорупційної діяльності: модуль «КПІ — доброчесне освітнє середовище», дисципліну за вибором «Антикорупція та доброчесність» і магістерську сертифіковану програму «Антикорупційний уповноважений або комплаєнс-офіцер».

Дата події