Голова правління Благодійного фонду підтримки ЗСУ "Київський політехнік" Ігор Гришко: "Разом ми наближаємо нашу перемогу!"

Як уже повідомляла  наша газета,  з ініціативи Вченої ради університету співробітники КПІ ім. Ігоря Сікорського 14 жовтня 2022 року заснували та зареєстрували Благодійний фонд підтримки Збройних Сил України "Київський політехнік". На засіданні Вченої ради університету 23 січня голова правління Фонду в.о. директора НН ММІ Ігор Гришко поінформував учасників про перші підсумки його роботи впродовж останніх місяців 2022 року і перших тижнів 2023 року. Пропонуємо читачам витяги з його виступу.

kpi images - Ігор Гришко

Перші кроки Фонд робив спільно з благодійною організацією "Легіон допомоги України". Вона передала нам гуманітарну допомогу на загальну суму 214 тис. грн. Це були засоби тактичної медицини, турнікети, засоби для зупинки крові – тобто все те, що потрібно нашим захисникам на передовій для надання першої невідкладної медичної допомоги. Всі ці засоби ми передали на фронт по трьох різних напрямках.

Інформація про існування Фонду поширювалася через медіаресурси КПІ, отож невдовзі почали надходити перші звернення від військових. Не дивно, що перший запит ми отримали від КПІшника – випускника ПБФ. Він звернувся по  допомогу в придбанні трьох пошуково-зенітних світлодіодних прожекторів "HANTER-2". Тепер ці прожектори вже використовуються для виявлення ворожих дронів.

Наступним реалізованим проєктом була закупівля квадрокоптера «DJI Mavik-3» для співробітника НН ІАТЕ, який нині на передовій. аеророзвідка – це очі наших захисників, і кожен квадрокоптер здатен зберегти не один десяток життів. У комплекті до цього квадрокоптера було додано дві батареї та карту пам'яті.

Тепловізор. Це більш індивідуальна річ, але також вкрай необхідна для наших захисників. Такий помічник дозволить виявляти ворогів і вдень, і вночі на Донецькому напрямку.

Ще один тепловізор було відправлено студенту першого курсу НН ІЕЕ в район Бахмута. Там нині дуже гаряче. Тож ми відпрацювали досить швидко, і буквально за декілька днів від надходження звернення тепловізор уже був на передовій.

Для командира радіолокаційної станції згідно з його запитом було закуплено та переправлено осцилограф. Тепер налаштування та ремонт електронного обладнання відбуватиметься швидше, і відновлена техніка швидше повернеться в стрій.

kpi images

Для збереження життів дуже необхідна аеророзвідка. А ще аеророзвідка потрібна для коригування вогню нашої артилерії. Тож ще один квадрокоптер «DJI Mavik-3»  був успішно переданий ЗСУ.

Міжнародні зв'язки КПІ дозволили нам отримати від Благодійного фонду "Допомога народу України" медичні засоби на суму 319462 грн. Реалізовувати  цей проєкт допомагали студенти університету та співробітники ДНВР. Значну частину отриманих засобів – джгути, шприці, набір голок для ін'єкцій, трубки для відведення сечі, медичні рукавички і таке інше – загалом 66 позицій на суму 122774 грн –  було направлено Тетіївській центральній лікарні.

Для поранених військових, які втратили змогу самостійно пересуватися, ми передали у Вінницю та Кривий Ріг вісім візків, крісла для миття інвалідів, ходунки. Загальна сума допомоги склала 206688 грн.

Докладніше про надходження та видатки Фонду впродовж 2022 року можна дізнатися зі зведеної таблиці.  Усього ж за час існування Фонду на нього було перераховано 552821 грн 94 коп. Ці кошти було витрачено на перелічені вище речі. 

Станом на 23 січня Фонд мав залишок 85075,95 грн.

Усі ці кошти надійшли від наших колег, друзів, співробітників КПІ, які прагнуть допомогти у боротьбі з нашим ворогом. 140 працівників різних департаментів разом з керівниками написали заяви на утримання і перерахування певної суми до Фонду. Найбільше до допомоги долучився департамент економіки та фінансів на чолі з Людмилою Григорівною Субботіною. Також бажання долучитись до фінансової підтримки наших воїнів виявили 196 представників факультетів та інститутів, 64 з них –  це викладачі та інженери факультету електроніки.

Кожна перерахована до Фонду копійка дає змогу акумулювати кошти та придбати той чи інший девайс/прилад/пристрій, який конче необхідний саме сьогодні, саме зараз.

Ще раз хочу подякувати за довіру та посильну допомогу всім, хто долучився до фінансової підтримки Фонду. Разом ми зможемо вберегти не одне життя. Разом ми наближаємо нашу перемогу!

Кожного дня все більше людей дізнається про Фонд, отож усе більше звернень про допомогу в придбанні необхідних речей та обладнання надходить від наших військовиків. На жаль, відразу закрити всі питання нам не вдається.

kpi images

Отож станом на 23 січня було відкрито збори на закупівлю:

  • тепловізора;
  • квадрокоптера;
  • тепловізійного прицілу;
  • шолома;
  • пошуково-зенітних прожекторів.

Я впевнений, що разом ми зможемо допомогти нашим хлопцям!

Якщо ви чи ваші колеги мають бажання допомогти у придбанні вищезазначених позицій, можна це зробити особисто, здійснивши платіж за реквізитами або написавши заяву на утримання певної суми із заробітної плати та залишити її в загальному відділі.

Квадрокоптер для військових від київських політехніків

Благодійна організація «Київський політехнік» передала військовим квадрокоптер для виявлення та знищення ворожих обʼєктів російської армії.

Передати кошти на ЗСУ через Фонд можна кількома способами:

🔹 особисто здійснити платіж за реквізитами:

Одержувач: Благодійна організація «Благодійний фонд підтримки Збройних Сил України “Київський політехнік”»
ЄДРПОУ 44864749;
Рахунок одержувача: UA623204780000026002924927656;
Банк одержувача : АБ «УКРГАЗБАНК»;

🔹 написати заяву на утримання із заробітної плати або стипендії (форма заяви).

– на регулярний перерахунок визначеного відсотка коштів від заробітної плати / стипендії або визначеної суми;
– на разовий перерахунок визначеного відсотка коштів від заробітної плати / стипендії або визначеної суми.

Дата події