У цьому відкритому шаховому турнірі, який пройшов наприкінці листопада, взяли участь 125 учасників з 12 ЗВО – і це найбільша кількість порівняно з аналогічними змаганнями з шахів в КПІ ім. Ігоря Сікорського. Цікавий збіг – 125 учасників у турнірі, присвяченому 125-річчю КПІ! Згідно з прийнятим рішенням про розділення турніру, 100 учасників змагалися в турнірі аматорів (початківці та шахісти 3-го і 2-го розрядів), 28 (в тому числі 3 учасники, які зайняли перші три місця в змаганнях першого дня) – у турнірі шахістів високої кваліфікації (1-й розряд і вище).

Турнір, присвячений 125-річчю КПІ, проходив за швейцарською системою в 7 та 9 турів, контроль часу – 5+3. Напружена боротьба за шахівницями тривала протягом двох днів. Перше місце в турнірі аматорів завоював Іван Караульний (НАУ), друге – Богдан Петлицький (ДУІКТ), третє – Антон Пивоваров (НАУ). Серед шахістів високої кваліфікації третє місце у Анастасії Усик (КНУ, але бакалаврат був у КПІ), друге – у Олексія Анацького (НУФВСУ), а першим став Станіслав Непочатих (КНУБА). Усі переможці та призери отримали медалі, дипломи і грошові призи, а також сувенірну продукцію.

Коментуючи змагання для газети "КП", голова Профкому студентів Ігор Степанюк, як один із організаторів турніру, висловив вдячність за допомогу в його проведенні керівнику шахового клубу НУБП Івану Захарчуку – людині, яка виконує координаційні функції в шахових змаганнях у Києві. Він також повідомив, що в березні-квітні чемпіонат України з шахів серед ЗВО планується провести в Києві, причому одним із ймовірних місць його проведення є КПІ ім. Ігоря Сікорського. І додав: "Успішним проведенням нинішнього турніру ми зробили серйозну заявку на те, щоб чемпіонат України відбувся саме в КПІ".

Володимир Школьний

Змагання присвятили 125-річчю КПІ. Символічно, що участь у ньому взяли також 125 гравців.

Турнір проводився у два етапи: для аматорів і професійних шахістів.

Дата події