Дорогі київські політехніки!

Сьогодні ми відзначаємо день української Конституції, нашого головного документа, який визначає наші демократичні цінності й наш курс до країни, вільної від нерівності, несвободи, корупції.

Ми ухвалили Основний Закон держави 27 років тому. Саме 28 червня 1996 року розпочався сучасний етап конституційного розвитку України. Ця подія закріпила правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. Наша країна набула статусу повноправного суб’єкта міжнародних правових відносин.

На мапі світу Україна існує як незалежна держава, проте вже вісім років і 490 днів ми протистоїмо зазіханню на наші території, порушенню прав наших громадян, приниженню нашої мови та культури.

Ця війна — це боротьба цінностей цивілізованого світу проти варварства, боротьба демократичного суспільства проти автократичного режиму.

День Конституції — ще один привід усвідомити, за що ми боремось і який наш курс. Наша Перемога невідворотна, адже процес українського державотворення дедалі міцнішає, бо в його основі — гідність і громадянська відповідальність усіх українців.

З Днем Конституції, дорогі друзі!
Слава Україні!

Ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайло Згуровський

Дата події