Інформація про засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету від 24 квітня 2023 року

24 квітня під головуванням ректора М.З.Згуровського відбулося чергове засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету. Розглянуто низку питань організації освітнього процесу в умовах режиму воєнного стану, а також забезпечення життєдіяльності та безпеки університету.

Виступили: М.З.Згуровський, О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська, В.А.Пасічник, М.Ю.Ільченко, С.І.Сидоренко, В.А.Кондратюк, Л.Г.Субботіна, О.О.Царенок, М.М.Перестюк, М.Л.Друченко, Є.Малкіна, І.Степанюк.

Основні питання, які розглянуто на засіданні, та рішення, що було ухвалено:

1. На початку засідання ректор представив його учасникам новопризначеного директора Студмістечка Олексія Олексійовича Царенка, який до того працював на посадах завідувача кафедри військової підготовки, а потім заступника завідувача кафедри з навчальної та наукової роботи. Попередній директор Студмістечка Олександр Анатолійович Іщенко перейшов на наукову роботу (М.З.Згуровський).

2. Освітній процес. Навчання здійснюється відповідно до розкладу занять. Триває робота з підготовки до початку навчання в змішаному режимі. Видано накази про розподіл між факультетами та інститутами укриттів і закріплення за ними відповідальних осіб. Внесено необхідні зміни до розкладів занять. Триває поселення до гуртожитків студентів, які повертаються до Києва, минулого тижня було додатково заселено приблизно 300 осіб.  Планується, що поселення в гуртожитках загалом додатково потребуватимуть до 1000 осіб. У межах підготовки до переведення в змішаний режим триває робота з факультетами та кафедрами (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська, В.А.Кондратюк, О.О.Царенок).

3. Вступна кампанія. Триває проведення заходів з підготовки до реєстрації на єдиний вступний іспит і на обов'язкові для всіх спеціальностей фахові випробування до магістратури. Для випускників бакалаврату КПІ процедура реєстрації буде спрощеною і проводитиметься через «Електронний кампус» (ЕК). Також затверджено склади предметних комісій з розгляду мотиваційних листів вступників. Пропонується залишити відбіркові комісії факультетів та інститутів у корпусах цих підрозділів – це дозволить уникнути скупчення абітурієнтів і за необхідності надавати їм детальнішу інформацію про навчання за обраними напрямами тощо  (О.А.Жученко, Приймальна комісія). 

4. 20 квітня відбулася Конференції трудового колективу. За питаннями, внесеними на її обговорення, прийнято відповідні рішення. На виконання одного з них на реєстрацію подається Статут університету зі змінами, що на ній було затверджено. Також за дорученням Конференції завершується погодження Угоди про охорону праці, яка має впродовж одного місяця бути підписана і опублікована згідно з визначеною процедурою (М.О.Безуглий, О.А.Жученко).  

5. Кадрові питання. До 7 травня триває прийом документів на конкурс на заміщення посад НПП. Усього на  конкурс винесено більше 100 посад. Крім того, на поточному тижні відбудеться конференція трудового колективу з розгляду призначення декана факультету біомедичної інженерії. За результатами конференцій, які вже відбулися, підписано контракти з новообраними чи переобраними керівниками відповідних підрозділів (3 декани і 2 завідувача кафедр)   (О.А.Жученко).

6. Акредитація освітніх програм (ОП). На минулому тижні  в університеті працювало  6 експертних груп за різними спеціальностями. На поточному тижні працюватимуть ще 6 експертних груп за 6 ОП. На минулому тижні отримано один проєкт експертного висновку галузевої експертної ради (ГЕР) – позитивний. Також минулого тижня відбулися засідання ГЕР за 5 ОП з підписанням експертних висновків – усі позитивні. Крім того, було отримано звіти експертних груп за 4 ОП, також з позитивними висновками. На 25 квітня призначено засідання Колегії НАЗЯВО. На її остаточне затвердження вноситимуться 19 справ від КПІ – по всіх надано позитивні рішення, причому одну з ОП рекомендовано акредитувати як зразкову (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська).    

7. Міжнародна акредитація. З питань акредитації магістерських програм від французької сторони очікується підтвердження відповідних контрактів. По бакалаврських програмах -  румунська агенція вже надіслала підписаний контракт на проведення акредитацій, тож процес уже зрушив і ближчим часом буде призначено експертні групи, які почнуть працювати (О.А.Жученко, Б.І.Дуда).

8. У межах підготовки до переведення освітнього процесу в змішаний режим завершується уточнення з усіма факультетами та інститутами питань щодо аудиторій та лабораторій, які використовуватимуться в навчальному процесі. Триває перевірка стану цих приміщень та їхнього обладнання, недоліки оперативно усуваються. Активно проводиться підготовка розкладів занять з урахуванням вимог безпеки, зокрема забезпечення необхідної кількості місць в укриттях відповідних корпусів. Певні недопрацювання в цьому плані залишилися на 5-х факультетах, упродовж поточного тижнях їх буде усунуто  (А.А.Мельниченко).

9. Триває підготовка до нового навчального року. Завершено кампанію з  підготовки робочих навчальних планів. Лише на 2-х факультетах залишилося виправити в них незначні помилки – це буде зроблено на поточному тижні  (А.А.Мельниченко).

10. Підготовка до вступної кампанії до аспірантури та докторантури. Підготовлено лист до МОН щодо уточнення  кількості бюджетних місць, які замовляє університет. За останні роки в КПІ спостерігається тенденція зростання числа охочих навчатися за такими програмами. Торік за державним замовленням було прийнято 3 докторанти, цього року університет просить виділити йому 5 таких місць  (А.А.Мельниченко).

11. Проводиться робота з оновлення складу науково-методичних комісій навчальних підрозділів (А.А.Мельниченко).

12. Триває підготовка до проведення Єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) з кібербезпеки для студентів відповідних спеціальностей. Він має відбутися 27 квітня і проводитиметься МОН. Іспит має проходити в очному режимі. Вчасно закуплено контрольне обладнання з визначеними МОН характеристиками для облаштування класів для іспиту. Монтування його вже розпочато Для участі в ЄДКІ зареєструвалися більшість студентів КПІ, які мусять його складати і зможуть прибути для цього до Києва. 8 студентів складатимуть його в іншому місті (А.А.Мельниченко, КБ ІС).

13. Розпочалася практика бакалаврів, здійснюється моніторинг її проходження студентами. Все проходить у штатному режимі (А.А.Мельниченко).

14. З метою упорядкування використання програмного забезпечення  минулого тижня було підписано наказ про створення комісії з перевірки цих питань. Передусім вона перевірятиме чи ліцензійне ПЗ використовується та інші аспекти, щоб надалі планувати роботу з його оновлення й актуалізації. Також слід вивчити питання щодо поліпшення інформаційного забезпечення діяльності фінансових служб університету та його підрозділів   (А.А.Мельниченко, Л.Г.Субботіна).

 15. Минулого тижня завершено сесію у студентів 4 курсу з урахуванням ліквідації заборгованостей. За результатами сесії відраховано 14 студентів (Н.В.Семінська, Т.А.Хижняк).

16. МОН розпочало розгляд та підготовку пропозицій до проєкту «Положення про відрахування, переривання навчання, поновлення та переведення», за яким розширено перелік причин, через які можна відраховувати студентів, розширено перелік можливостей при наданні академічної відпустки, визначено порядок переведення та поновлення на навчання та інші. Для підготовки проєкту пропозицій від КПІ в університеті створено відповідну робочу групу (Н.В.Семінська, О.А.Жученко).

17. 19 квітня представники ДНВР взяли участь у робочій зустрічі за проєктом з Університетом Шеффілду (Велика Британія). Від КПІ було представлено концепцію Sikorsky Challenge Junior взаємодії «Клубу проєктоваріння» (підрозділ гуртка «KPI Buddy») задля виявлення талановитої молоді і подальшого сприяння розкриттю їхнього потенціалу і створенню стартапів (Я.Бурлаков, Н.В.Семінська).

18. Учасниками «Клубу проєктоваріння» проведено перемовини з Університетом Аризони (США) щодо співпраці за такими основними напрямами: фандрайзинг (учасників ознайомили з американською платформою для фандрайзингу), соціальні проєкти та ініціативи, дискусійні клуби, а також інженерний напрям (Я.Бурлаков, Н.В.Семінська).

19. У межах продовження співпраці з Університетом Аризони на запрошення партнерів відбулася відкрита лекція О.П.Демиденко для студентів Університету Аризони та студентів і викладачів Університету Амріта (Індія) на тему «Universities at war: fighing for fredom, striving to be resilient». Під час лекції також обговорювався проєкт створення в КПІ Простору ресурсних кімнат «Печера», розглянуто питання подальшої взаємодії студентів і спільних кроків у розвитку цього проєкту за фахової підтримки науковців зарубіжних ЗВО. Учасниками зустрічі стали 71 студент та викладачі, залучених до заходу ЗВО (О.П.Демиденко).

20. З 17 по 22 квітня в межах проєкту NAWA з університетом ім. Адама Міцкевича 20 студенток та аспіранток взяли участь у Міжнародній літній школі «Multilingualism and multilingual education» у місті Познань (Республіка Польща) (О.П.Демиденко).

21. На запрошення проректора з міжнародних зв'язків Університету ім. Адама Міцкевича професора Рафаля Вітковського проведено перемовини щодо подальшої співпраці з представниками факультету Соціології цього університету та можливої підготовки спільного проєкту за конкурсом NAWA (О.П.Демиденко, А.Іщенко).

22. 20 квітня студентський актив КПІ відвідав Ірпінський ліцей інноваційних технологій. Під час зустрічі студенти та ліцеїсти у неформальній обстановці поділилися історіями навчальних закладів та обговорили майбутні спільні плани (Н.В.Семінська).

23. ДНВР спільно з ДООП підготовили лист-відповідь до Київського регіонального центру оцінювання якості освіти щодо організації і проведення національного мультипредметного тесту у 2023 році на базі КПІ (Н.В.Семінська, А.А.Мельниченко).

24. Команда гуртка @infosec_kpi_dev у складі 7 студентів НН ФТІ виборола 1 місце у змаганнях MITIT CTF 2023 (О.М.Новіков).

25. На першому в Україні кіберполігон європейського рівня на базі CybExer Cyber Range, який було проведено у ВІТІ імені Героїв Крут, команда КПІ посіла 1,2 і 4 місця (О.М.Новіков).

26. Проведено зустріч з представниками робочих груп за проєктом «КПІстін» та зустріч з представниками НН ВПІ (Н.В.Семінська, О.Киричок).

27. Доуніверситетська підготовка. Завершується навчання слухачів, Центр тестування перейшов до випускної атестації і розпочато підготовку до видання сертифікатів і передачі всіх даних Приймальній комісії. Розпочато рекламну кампанію з набору на наступний навчальний рік. Її орієнтовано не лише на внутрішній інформаційний простір, а й на українських школярів, які тимчасово перебувають з батьками  за кордоном.

У межах підготовки до відзначення 125-річчя КПІ Медіалабораторія завершує виробництво фільму про видатного українського математика, колишнього викладача КПІ Михайла Кравчука. Паралельно монтуватимуться дві його версії – україномовна та англомовна (М.М.Перестюк).

28. 17 квітня відбулося засідання Президії ради проректорів з наукової роботи. Розглянуто питання посилення інноваційної діяльності, інформаційних інструментів співпраці науки з бізнесом, зауваження щодо проведення Конкурсу держбюджетних НДР. Підтримано лист від КПІ ім. Ігоря Сікорського стосовно виведення госпдоговорів з під дії закону України «Про публічні закупівлі». Спільно з ДЕФ та Юридичним управлінням підготовлено лист-звернення до МОН, Мінекономіки, Мінфіну щодо лібералізації укладання договорів цивільно-правового характеру з НПП та НП, що працюють за основним місцем роботи в ЗВО (В.А.Пасічник, Л.Г.Субботіна, Є.В.Дергачов).

29. Спільно з ДЕФ організовано і проведено зустріч з керівниками науково-дослідних робіт за держбюджетною тематикою та заступниками деканів/директорів з наукової роботи. У ході зустрічі розглянуто питання та надано відповіді на важливі запитання, що виникли під час перевірки ДАСУ, – облік матеріальних цінностей, акти впровадження, ОПІВ (В.А.Пасічник, Л.Г.Субботіна).

30. 21 квітня проведено планове засідання Ради космічної програми. Розглянуто питання приймання фінансової частини звіту по проєкту «PolyITAN-12U» та виконання проєкту «PolyITAN-3-PUT» (В.А.Пасічник, С.П.Пуха).

31. Працівники НДЧ узяли участь у нараді в Адміністрації Держспецтрансслужби щодо замовлення на виконання проєкту з оборонної тематики (О.О.Кратко, ОКБ «ШТОРМ»).

32. Наказом по університету затверджено положення «Про затвердження примірної форми Подання на встановлення доплати до посадового окладу за науковий ступінь та вчене звання», що містить обґрунтування на встановлення доплати за науковий ступінь та вчене звання керівнику, авторам та виконавцям проєктів (В.А.Пасічник, Л.Г.Субботіна, М.О.Мазур, Є.В.Дергачов).

33. Розглянуто звернення МОН України щодо так званого «відкриття» Т.А.Артюх під назвою «МАБЕТ». До МОН направлено лист-відповідь, підготовлений за участю експертів ФБТ, ФБМІ, НН ФМФ, НН ІМЗ (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко).

34. За 5-ма проєктами НФДУ конкурсу 2020 року, продовження яких заплановано на 2023 рік, до НФДУ направлено листи-обґрунтування за усіма статтями витрат  (ХТФ, НН ІМЗ, НН ФТІ, НН ІАТЕ).

35. 19 квітня працівники НДЧ спільно з керівниками Інноваційного холдингу «Sikorsky Challenge» взяли участь в круглому столі з питань розвитку інноватики з Університетом Шеффілду (Велика Британія) (В.А.Пасічник, І.Г.Малюкова).

36. Спільно з НН ІМЗ працівники НДЧ підготували пропозицію та перемогли в тендерних торгах. Замовник - ВП «Атоменергомаш» ДП «НАЕК «Енергоатом». Вартість закупівлі 153 600 грн. (В.А.Пасічник, І.А.Владимирський).

37. Минулого тижня отримано 2 патенти на корисну модель: 1 – ХТФ, 1 – Інноваційний холдинг «Sikorsky Challenge» (Є.М.Панов, І.Г.Малюкова, О.Я.Юрчишин).

38. Працівники НДЧ узяли участь у круглому столі, організованому УКРНОІВІ, з обговорення питань створення типової політики інтелектуальної власності для закладів вищої освіти та наукових установ. Ключовим питання обговорення були захист, облік і  комерціалізація службових ОПІВ. Надано рекомендації щодо структури центрів трансферу технологій ЗВО (О.Я.Юрчишин).

39. Створення ювілейної книги «КПІ. Друге століття, продовження традицій». Підготовлено змістовну інформацію до додаткового підрозділу розділу І «КПІ дав життя та брав участь у створенні» (інші інститути/університети, інститути НАН України, виробничі підприємства). Завершено літературне редагування матеріалів усіх 24 факультети/інститути (М.Ю.Ільченко, В.В.Татарчук).

40. Тривають заходи до відзначення 125-річчя заснування університету. Здійснено виступ-привітання на XVII щорічній Міжнародній науково-технічній конференції «Перспективи телекомунікацій», присвяченій 125 – річчю університету. Здійснено виступ-привітання на ХХІ міжнародній молодіжній конференції «Історія розвитку науки, техніки та освіти» (М.Ю.Ільченко, ФМТ).

41. У звʼязку з залученням ДМС до роботи Комітету з міжнародної і інформаційної діяльності Української Ради Миру, до трьох визначених Стратегією розвитку КПІ до 2025 року ключових функцій ДМС додається функція щодо представлення у світовому міжнародному просторі миролюбної політики та цивілізаційних устремлінь України через можливості взаємодії КПІ зі структурами ООН та інших впливових міжнародних організацій світового рівня (С.І.Сидоренко, А.В.Ковтун).

42. Завершується робота над проєктом угоди з Незалежним Українсько-Польським інформаційно-аналітичним медіафорумом і організацією відкриття представництва Української Ради Миру у Польщі. Основні положення угоди націлено на об'єднання зусиль заради утвердження миру і злагоди в Україні та за її межами (С.І.Сидоренко, А.В.Ковтун).

43. На звернення Генерального секретаря Альянсу CESAER Матіаса Бьорнмальма проводиться підготовка  до зустрічі ректора і проректорів КПІ з членами Президії Альянсу, під час якої планується обговорення питання співпраці з Альянсом (С.І.Сидоренко, А.В.Ковтун).

44. Координатор співпраці Альянсу ECIU із українськими партнерами Лодзька політехніка (Польща) передає до КПІ обладнання для мультимедійної кімнати, яке буде використане для створення єдиного центру для захисту дисертацій аспірантами та докторантами КПІ, а також для проведення онлайн лекцій запрошених відомих вчених (С.І.Сидоренко, А.А.Мельниченко, А.В.Ковтун).

45. ДМС спільно з ДНВР продовжує підготовку до проведення в КПІ спільного соціально-мистецького заходу кафедр ЮНЕСКО «Молодь за мир – проти агресії і війни !» (С.І.Сидоренко, Н.В.Семінська).

46. ДМС спільно з проректором В.А.Пасічником розпочинають роботу з 67-ма  науковими школами та кафедрами університету з підготовки проєктних пропозицій для  участі у новій фазі конкурсів програми «Горизонт Європа». Підготовлено і направлено зведення всіх конкурсів (станом на 18 квітня 2023 року) програми «Горизонт Європа» з терміном подання в період з квітня 2023 р. по квітень 2024 р. (С.І.Сидоренко, В.А.Пасічник).

47. У межах «Ініціативи Єднання» уряду Британії спільно ДМС з проректором В.А.Пасічником організували навчання за курсом «Grant Writing Course» з написання та імплементації грантових проєктів: про основи написання, пітчингу, менеджменту грантів, побудови консорціумів, про інструменти фінансування проєктних ідей, про бази донорів тощо (С.І.Сидоренко, В.А.Пасічник).

48. Минулого тижня подано 2 проєктні заявки на конкурс програми «Горизонт Європа»  (ННІМЗ, ННІЕЕ, ННІАТЕ).

49. Цивільний захист. Проведено зібрання з особами, відповідальними на факультетах і в інститутах за укриття, на якому узгоджено план заходів щодо закупівлі товарів для дооблаштування  цих укриттів, щоби зробити умови перебування там комфортнішими. На поточному тижні відбудеться засідання ради з питань  закупівель, на якому буде прийнято рішення стосовно оголошення таких закупівель  (В.А.Кондратюк, Л.Г.Субботіна).

50. На поточному тижні планується завершити другий цикл ремонтних робіт в укриттях, необхідність яких була визначена спільно з представниками студентських організацій. У п'ятницю 28 квітня роботи мають бути закінчені й прийняті. А на середу 26 квітня  призначено нараду-навчання з особами, які відповідають за роботу в укриттях зв'язку, наявність там засобів першої медичної допомоги і загалом за стан цих приміщень  (В.А.Кондратюк, Ю.В.Нестеренко).

51. Пожежна безпека. Минулого тижня завершено з опосвідчення та перезарядки первинних засобів пожежогасіння в Студмістечку. В навчальних корпусах цю роботу проведено раніше. Розпочинається підготовка спеціальних навчань-тренувань в Студмістечку і в навчальних корпусах. Такі навчання проводитимуться двічі на рік (В.А.Кондратюк).

52. Благоустрій території. На цьому тижні планується провести висадку сакур, які дарує університету компанія «Боїнг-Україна». Біля корпусу №1 відремонтовано сходи, закінчено підготовчі роботи до ремонту відмостка по периметру цього корпусу. На наступний попередньо планується масова висадка дерев в новому парку вздовж вулиці Борщагівської, а також сіяння газонних трав (В.А.Кондратюк).

53. Питання вивезення твердих побутових відходів з території Студмістечка у повному обсязі вирішується на рівні міської влади. Представник університету взяв участь у нараді у Першого заступника голови КМДА П.О.Пантелеєва, на якій розглядалися можливості повернення до старих норм розрахунку утворення обсягів сміття на одного мешканця київських гуртожитків.  Це питання також було порушено на сесії Київради, яка відбулася 20 квітня. Депутати вирішили провести дослідження  обгрунтованості вимог щодо повернення  норм, які були чинними до кінця 2022 року. Також ухвалене рішення, що до наступного засідання протягом двох тижнів компанія, яка виграла тендер на вивезення сміття з КПІ, буде вивозити його за нормами, що діють сьогодні, а понаднормові побутові відходи безкоштовно вивозитиме КП «Київкомунсервіс» (В.А.Кондратюк).

54. Капітальні ремонти виконуються на двох об'єктах – навчальні корпуси №27 (ремонт даху, пошкодженого буревієм) і №4 (ремонт підвальних приміщень лабораторій, що використовуватимуться в навчальному процесі). Роботи планується завершити впродовж двох тижнів (В.А.Кондратюк).

55. Екологія. Розпочато роботу з інвентаризації хімреактивів, які накопичені в корпусі №4, з метою їхньої подальшої утилізації   (В.А.Кондратюк).

56. Триває проведення ремонтних робіт у ЦФВС. Підготовлено до використання спортивні майданчики просто неба. Це тенісні корти і Мале спортивне ядро. Вже є заявки на проведення на них змагань не лише університетського, а й загальноміського рівня  (Кондратюк).

57. Проведено обслуговування ліфтового господарства навчальних корпусів. Ліфти до експлуатації після відновлення навчального процесу в очному режимі підготовлено. У корпусах визначено відповідальних за них осіб (Кондратюк).

58. Підготовлено й подано до міського управління Держпраці декларації по факультетах, інститутах та інших структурних підрозділах, співробітники яких працюють у шкідливих умовах  (Кондратюк).

 59. Фонд підтримки ЗСУ «Київський політехнік» на попередньому тижні закупив згідно з заявками від політехників, які нині захищають Батьківщину, тепловізори, засоби індивідуального захисту та радіостанції і почав передавати їх військовим частинам. На цьому тижні передачу буде завершено. Нині обробляються нові заявки (В.А.Кондратюк, І.А.Гришко, Л.Г.Субботіна).

60. Питання безпеки. Працівники департаменту безпеки спільно з працівниками поліції взяли участь у міських тактичних спеціальних навчаннях. Відпрацьовано інформацію щодо кіберінцидентів, які трапилися минулого тижні в кількох підрозділах  університету. Крім того, на вихідних надійшла інформація про «замінування» об'єктів на території Солом'янського району, а серед них – і двох навчальних корпусів КПІ. Після перевірки співробітниками підрозділів відповідних силових структур за участі працівників департаменту безпеки  жодних підозрілих предметів виявлено не було (Кондратюк).

61. Бюджетне фінансування за квітень університет отримав у повному обсязі. Триває нарахування заробітної платні співробітникам. Стипендію вже нараховано.

Плата за комунальні послуги вчасно сплачується. Але, на жаль, у  кошторисі передбачено недостатньо коштів на ці цілі, тому проплати здійснюються здебільшого за рахунок спецкоштів.

Надходження спецкоштів тривають, але в невеликих обсягах. Проведено аналіз боржників серед студентів. Оплата від них пожвавилася. Також проводиться й претензійна робота. Окрім того, завдяки роботі з банками і знайденню механізмів перерахування плати за навчання з-за кордону від студентів-іноземців, надходження від неї відновилися, тож заборгованість за цим напрямом зменшується.

Кредиторська заборгованість університету зменшилася і визначається поточними заборгованостями, які вчасно погашаються.

Минулого тижня відбулося засідання бюджетної комісії, на якій вирішено питання щодо обсягів фінансування надбавок у цьому місяці, зарахування на вакантні посади, розглянуто і затверджено пропозиції комісії щодо визначення вартості навчання на новий навчальний рік (її зростання в середньому не перевищуватиме 30%) тощо.

Проводиться робота щодо переведення на централізоване бухгалтерське обслуговування ДЕФ деяких підрозділів, які не мають змоги утримувати власну бухгалтерію – таких нині приблизно 11. Це дасть можливість заощадити витрати на утримання бухгалтерії і, водночас, збільшити обсяги коштів на розвиток цих підрозділів.

Триває комісійна робота щодо визначення обґрунтованості встановлення доплат за науковий ступінь і вчене звання працівникам, які працюють в деяких підрозділах, і  обґрунтованості внутрішнього сумісництва, особливо для співробітників, які працюють на керівних посадах. Про результати роботи комісії буде повідомлено.

ДЕФ візьме участь у підготовці кошторису на відзначення 125-річчя університету з урахування того, що суми на це будуть для університету доволі незначними (Л.Г.Субботіна).

62. Науково-технічна бібліотека працює у двох форматах – дистанційному та стандартному з фізичним відвідуванням.

Пріоритетним залишається напрям інформаційної підтримки освіти та досліджень. Проводяться необхідні консультації. У межах освітніх онлайн-заходів «Чистий четвер. Актуалізуємо авторські профілі» було проведено вебінар для дослідників «ORCID: ідентифікатор науковців у цифровому середовищі».

Триває наповнення електронного архіву: минулого тижня до нього було завантажено 164 нові файли.

Перевірено на наявність ознак плагіату 7 підручників і навчальних посібників   (М.Л.Друченко).

63. Відбулася Конференції трудового колективу університету. Завершено технічне редагування всіх її документів і рекомендацій. Досягнуто домовленостей з Київською міської організацією профспілки працівників освіти та науки щодо відзнак для працівників університету з нагоди його 125-річчя.

64. Студентська рада минулого тижня організувала лекцію про те, як вдало скласти міжнародні іспити з англійської.

На цьому тижні планується провести лекцію з медіаграмотності, тренінг з акторської майстерності та організувати виїзну волонтерську акцію до організації «Powerkit», де студенти зможуть долучитися до виготовлення ліхтарів та павербанків для ЗСУ.

За проєктом «На пульсі» Студрада допомогла швидко знайти донорів крові за запитом. Чергову донацію заплановано провести наступного тижня (Є.Малкіна).

65. Профком студентів КПІ взяв участь у підготовці та проведенні Конференції трудового колективу. Триває реалізація волонтерських проєктів.  Розпочато підготовку до проведення турніру з мініфутболу та інших спортивних змагань просто неба (І.Степанюк).

📍 У студмістечка КПІ новий очільник — Олексій Царенок, який завідував військовою кафедрою університету.

📍 КПІ підписав контракти з трьома деканами й двома завідувачами кафедр.

📍 Триста студентів минулого тижня повернулися до гуртожитків. А загалом кампус готується прийняти близько п’яти тисяч здобувачів освіти.

📍 Для КПІшників — випускників бакалаврату спростять процедуру реєстрації на єдиний вступний іспит. Вони зможуть зареєструватися через «Електронний кампус». Реєстрація розпочнеться 8 травня.

📍 У студентів-бакалаврів почалася навчальна практика. Водночас триває відрахування студентів.

📍 У КПІ планують провести конкурс студентських наукових робіт.

📍 Науковці й далі навчаються писати грантові заявки. Глобальна ціль університету — допомогти КПІшникам подолати культурний і мовний барʼєри й активніше доєднуватись до європейських грантових програм. Це дасть змогу ефективно утримувати наукові школи політехніки за умов скорочення державного фінансування.

📍 КПІшники зустрілися з представниками університету Аризони: 20 наших студентів представляли свої інженерні й соціальні проєкти.

📍 Також відбувся круглий стіл з університетом Шеффілду. Уже цього літа університети планують провести перший спільний конкурс інноваційних проєктів.

📍 КПІ взяв участь у робочій групі університету Шеффілду — представляли молодіжний сектор Sikorsky Challenge.

📍Відзавтра, 25 квітня, стартує ярмарок вакансій в очному й онлайн-форматі. Цьогоріч будуть представлені 23 компанії.

📍 КПІ отримав запрошення на міжнародний виставковий промисловий форум. Він відбуватиметься наживо з 30 травня до 1 червня.

📍 До 125-річчя КПІ готує ряд наукових конференцій, зокрема студентських.

Дата події