Запрошуємо ближче познайомитися з нашим ФСП

Завершились випробування студентів-правників на всеукраїнському антикорупційному муткорті.

«Moot court (з англійської — «навчальний суд») — модельовані судові дебати для студентів, на яких команди розбирають кейс у певній галузі права і письмово та усно готують позиції позивача та відповідача. Є додатковим заходом у багатьох юридичних школах. 

Всеукраїнський антикорупційний муткорт (ВАМ) — перший в Україні освітній проект, спрямований на підвищення обізнаності студентів щодо проблеми корупції в Україні та вдосконалення знань і  навичок з кримінального права та процесу при розслідуванні корупційних злочинів. Перший ВАМ відбувся 2021 року в Харкові. 

Проект отримав відзнаку незалежної міждисциплінарної організації World Justice Project у межах World Justice Forum 2022 в Гаазі (Нідерланди) за інноваційний підхід і вплив на вирішення актуальної проблеми верховенства права й боротьбу з корупцією».

Перше місце здобули команди студентів-правників з Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, а друге та третє місця здобули Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого. 

Вітаємо наших колег та радіємо за їх перемогу!!!

«ВАМ* 2.0. відбувався у два етапи. На перший етап зареєструвалося 107 команд із 52-х закладів вищої освіти із усіх областей України (крім тимчасово окупованого Криму), зокрема й із трьох вимушено переміщених вишів.

Із них 82 команди вирішували фабулу справи онлайн. Найкращі 10 команд (це 40 студентів-правників) здобули право змагатися в офлайн етапі: проводити обшук, брати участь у судовому засіданні щодо оскарження звільнення викривача та судових дебатах.

Суддями етапу з обшуками стали детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та помічники суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС). За представлення позицій у судовому засіданні щодо оскарження звільнення викривача оцінки учасницям і учасникам ставили представники НАЗК, Верховного Суду, Центру протидії корупції, ГО «Автомайдан», ГО «Трансперенсі Інтернешнл Україна» та Інституту законодавчих ідей» [Докладно на сайті НАЗК].

Команда КПІшних правників «Білі комірці» була дебютантом на всеукраїнському антикорупційному мудкорті і показала гарні результати: пройшли вибірковий етап та увійшли у 10 найкращих правничих команд України.

Команда «Білі комірці»:

  • Шпак Кристіна Олегівна, група СП-02,
  • Ланкін Сергій Вікторович СП-22мп,
  • Геращенко Яна Валентинівна, група СП-22мп,
  • Кліпановський Андрій Петрович група СП-92.

КПІ пишається своїми студентами!!!

Всеукраїнський антикорупційний муткорт

Уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції в університеті Яна Цимбаленко, адвокати-практики й правничі кафедри формують команду студентів-правників для перемоги у всеукраїнському антикорупційному муткорті.

Долучайтесь до університетської команди!

Вимоги до учасників:

🔹 небайдужа громадянська позиція;
🔹 нульова толерантність до проявів корупції;
🔹 високий рейтинговий бал (пріоритет: трудове право, цивільне та кримінальне право, цивільний та кримінальний процес);
🔹 бажання перемогти!

💭 Щоб узяти участь, пишіть в телеграм: https://t.me/AnticorKPI

⏰ Повідомлення надсилайте до 7 листопада. Співбесіда з кожним — 8 листопада.

‼️ Кількість місць обмежена.

Дата події