Інформація про засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету від 3 жовтня 2022 року

3 жовтня під головуванням ректора М.З.Згуровського відбулося чергове засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету. Розглянуто низку питань організації освітнього процесу в умовах режиму воєнного стану, а також забезпечення життєдіяльності та безпеки університету.

Виступили: М.З.Згуровський, О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська, В.А.Пасічник, С.І.Сидоренко, В.А.Кондратюк, М.М.Перестюк, Л.Г.Субботіна, О.А.Іщенко, О.М.Бруй,  М.О.Безуглий, Є.Малкіна, І.Степанюк.

Основні питання, які розглянуто на засіданні, та рішення, що було ухвалено:

1. З низкою європейських університетів досягнуто домовленостей       про залучення наукових шкіл КПІ до спільної участі в проєктах за Програмою ЄС «Горизонт Європа». Окрім того,  було проведено перемовини з європейськими колегами щодо їхньої спільної з КПІ участі у програмах післявоєнної трансформації економіки України. Також польське відділення компанії INTEL запропонувало організувати для українських технічних університетів онлайн-курси зі штучного інтелекту, системним інтегратором яких, що поширюватиме відповідну інформацію по всій Україні, має стати КПІ імені Ігоря Сікорського (М.З.Згуровський).  

2. 3 жовтня стартувала третя хвиля початку навчання – до занять приступили студенти магістратури (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко).

3.  На минулому тижні відбулися дні відкритих дверей факультетів та інститутів. Вони проходили як в очному, так і в онлайн-режимах. У заходах взяли участь велика кількість викладачів, студентів і гостей (О.А.Жученко, Н.В.Семінська, директори інститутів, декани факультетів).

4. Замовлено студентські квитки. На більшості факультетів та інститутів їх вже видають першокурсникам. Лише на деяких великих факультетах є певна затримка, викликана суто технічними причинами, але ближчим часом їх буде усунено. Наступний крок – видача  студентських квитків студентам-контрактникам, зарахування яких відбувалося дещо пізніше, тож квитки для них лише виготовляються (О.А.Жученко).   

5. Минулого тижня відбулося засідання Методичної ради. Серед інших питань було розглянуто й питання сертифікації дистанційних курсів, надано рекомендації щодо присвоєння грифів навчальних видань тощо  (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко).

6. Триває формування штатних розписів груп забезпечення освітніх програм відповідно до розподілу фондів заробітної плати на навчальний рік за критерієм приведеного контингенту, оскільки КМУ скасував свою Постанову, яка враховувала показники діяльності, наукової роботи, працевлаштування тощо. Практично всі кафедри вже провели цю роботу, нині завершується усунення певних помилок, після чого буде повністю сформовано штатний розпис усіх кафедр університету. При формуванні кадрового складу перевіряється виконання ліцензійних умов та інше. Крім того, здійснюється зарахування сумісників  (О.А.Жученко).

7. 1 жовтня видано наказ про зарахування вступників на навчання для здобуття вищої освіти за другим (магістерським) рівнем за кошти фізичних та/або юридичних осіб. До КПІ зараховано 919 студентів за освітньо-науковими (83) та освітньо-професійними програмами підготовки (денна форма 514 осіб, заочна – 322). Це вдвічі більше, ніж було зараховано до магістратури на контракт торік (457) (О.А.Жученко).

8. За результатами зарахування з 5 жовтня оголошено додатковий набір до магістратури  за спеціальностями та ОП, якими особливо цікавляться вступники, які з певних причин (перебування на тимчасово окупованій території, за кордоном тощо) не встигли вчасно подати документи. Прийом документів від таких вступників триватиме до 10 жовтня, фахові вступні випробування (за необхідності) будуть проведені 11 та 12 жовтня.  Видання наказу про зарахування на навчання до магістратури за кошти фізичних та /або юридичних осіб вступників додаткового набору заплановано на 13 жовтня (О.А.Жученко, Приймальна комісія).

9. 26 вересня завершився прийом документів і проведення індивідуальних співбесід зі вступниками в межах квоти-2 (вступники з тимчасово окупованих територій, лінії зіткнення, АР Крим та з особливо небезпечних територій). Зарахування проведено 27 вересня. Також 27 вересня відбулося зарахування вступників, які подали заяви та документи під час додаткового набору для здобуття ступеню бакалавра на основі повної загальної середньої освіти за кошти фізичних та /або юридичних осіб. Зараховано 99 таких вступників  (О.А.Жученко, Приймальна комісія).

10. Рішенням  конкурсної комісії МОН України, засідання якої відбулося 28 вересня, КПІ виділено 43 додаткових бюджетних місця для вступників, які належать до пільгових категорій. Наказ про переведення таких вступників видано 30 вересня. Також очікується розгляд звернення університету щодо додаткових місць ще для більш як 160 студентів пільгових категорій (О.А.Жученко, Приймальна комісія).

11. Цьогорічний набір по всіх формах навчання (без врахування додаткових зарахувань) приблизно на 8% менше за торішній, але є більшим за позаторішній. Загалом на бюджетну форму навчання в КПІ зараховано найбільше студентів в Україні  (О.А.Жученко, Приймальна комісія).



12. Приймальна комісія спільно з ДНВР продовжує консультувати першокурсників за допомогою чатів, електронної пошти, телефоном та особисто. Також щодня проводяться  наради з керівниками оперативних штабів відбіркових комісій, постфно ведеться інформування через чати та Телеграм-канали (О.А.Жученко, Н.В.Семінська).

13. Триває внутрішня акредитація ОП, за результатами якої за необхідності можна буде приймати зміни в структурі кафедр, кількості освітніх програм тощо. Процедури на рівні кафедр і факультетів відбуватимуться до кінця жовтня і до кінця жовтня акредитаційні комісії інститутів/факультетів мають надати відповідні пропозиції до акредитаційної комісії університету, яка на підставі власних даних і на підставі самоаналізу прийматиме рішення щодо доцільності або недоцільності скорочення ОП тощо з наступним внесенням пропозицій на розгляд Вченої ради (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко).

14. На поточному тижні стартує зовнішня акредитація освітніх програм КПІ, подання матеріалів акредитаційних справ до НАЗЯВО. На цьому тижні університет має подати на реєстрацію до НАЗЯВО 11 ОП, експерти повинні розпочати свою роботу в університеті протягом двох тижнів (О.А.Жученко).

15. Триває постійний моніторинг проведення начального процесу – як виконання розкладу, так і проведення занять в очному та онлайн-режимах. Збоїв немає (А.А.Мельниченко).

16. Окрім студентів магістратури 3 жовтня розпочали навчання за освітньою складовою й аспіранти. Протягом минулого місяця аспіранти попередніх років прийому звітували про свою роботу. За результатами звітної кампанії готується наказ про переведення аспірантів  на наступний курс. Ті аспіранти, які не змогли прозвітувати про позитивні результати своєї роботи, відраховуються, з їхніми науковими керівниками та завідувачами кафедр проводиться робота з метою недопущення подібних фактів у майбутньому  (А.А.Мельниченко).  

17. На засіданні Методичної ради було затверджено рекомендації до підготовки кваліфікаційних робіт всіх рівнів (бакалавр, магістр, науковий магістр) (А.А.Мельниченко).

18. Повноцінно почав працювати оновлений «Електронний Кампус». Нині завершується внесення в нього дозарахованих додатково студентів  (А.А.Мельниченко).

19. У жовтні розпочнеться навчання осіб, відповідальних у підрозділах за наповнення сайтів та інших інформаційних ресурсів, за програмою підвищення кваліфікації (А.А.Мельниченко, І.Г.Малюкова).

20. З 26 по 30 вересня відраховано 11 студентів. Поновлено на навчання четверо (Н.В.Семінська).

21. Відшкодування коштів. Загальна кількість студентів 1 курсу (бакалаври, магістри), які мають відшкодовувати кошти за навчання за бюджетом, становить 57 осіб (Н.В.Семінська).  

22. Департамент навчально-виховної роботи провів чергову акцію КPItolk під назвою «Твій перший рік у КПІ».  Для участі у заході зареєструвалося 250 студентів, понад 100 учасників, 8 спікерів, здійснено понад 1200 переглядів (Н.В.Семінська).

23. Організовано та забезпечено участь  студентів КПІ у хакатоні NASA Space Apps Challenge. До  хакатону долучилося 7 команд університету з 5 факультетів. Головним координатором та організатором представництва КПІ став студент ФЕЛ 3-го курсу Іван Загорулько (ДНВР, ФЕЛ).

24. Для студентів-бакалаврів, які навчаються за кошти держбюджету, замовлено 3812 студентських квитків. Станом на 3 жовтня квитки отримали 2624 студенти бюджетники  першого курсу (Н.В.Семінська).

25. За зверненням студентів НН ІМЗ організовано та проведено зустріч з адміністрацією інституту щодо відновлення роботи Колізею. Проведено робочу зустріч з активом Арт-простору «Вежа» (Н.В.Семінська).

26. У межах реалізації 2-річного проєкту участі у тренінговому курсу «Менеджмент інтернаціоналізації та німецько-українського співробітництва 2022» начальниця відділу академічної мобільності взяла участь у 1-му офлайн воркшопі курсу, організованому Ганноверським університетом імені Готфріда Вільгельма Лейбніца. Німецької стороною запропоновано провести захід з питання обміну досвідом в Україні та рекомендовано провести його в КПІ  за участі 14 українських ЗВО з 14 університетів. Це буде перший тренінг для українських ЗВО, попередньою темою якого є організація та визнання академічної мобільності, розвиток національної мобільності в Україні (О.П.Демиденко).

27. Факультети та навчально-наукові інститути КПІ провели засідання стипендіальних комісії, на яких затверджено реєстри студентів 1-го курсу бакалаврату щодо  призначення академічних стипендії. На основі реєстрів сформовано та оприлюднено рейтинги на сайті ДНВР (Н.В.Семінська).

28. Планується підготовка листів-вітання від КПІ до шкіл, які підготували вступників, що   склали Національний мультидисциплінарний тест (НМТ) на 200 балів та вступили на навчання до КПІ (Н.В.Семінська).

29. Триває підготовка до проведення Всеукраїнського профорієнтаційного кар'єрного проєкту спільно із 10 провідними університетами України. Взяти участь у заході виявили бажання 17 компаній-партнерів КПІ (Н.В.Семінська).

30. Представники ЦРК взяли участь у онлайн-заході UGEN «Uni-Biz Bridge», де було представлено презентації щодо оптимізації роботи Центрів кар'єри при університетах України від компаній «lifecell», «UKRSIBBANK», «Дарниця», «Delo» (Н.В.Семінська).

31.  Проведено нараду з науковцями ФЕА, НН ММІ, НН ІМЗ і НН ІАТ щодо подачі з міжнародними партнерами з ФРН та Республіки Польща спільної заявки на фінансування робіт за проєктом «Гібридний літак» (В.А.Пасічник, ФЕА, НН ММІ, НН ІМЗ, НН ІАТ).

32. Університетський наносупутник «PolyITAN-HP-30» доставлено в Технічний університет Делфт (Нідерланди) для підготовки подальшого його запуску (В.А.Пасічник).

33. Представники КПІ взяли участь у спільній нараді в ДКАУ щодо виконання робіт зі створення наносупутника «PolyITAN-12U» (В.А.Пасічник).

34. Підписано та передано до ДП ЖМЗ «ВІЗАР» договір про співпрацю (Ю.М.Сидоренко).

35. НДЧ надала пропозиції щодо вирішення питання скасування заборони на реорганізацію структурних підрозділів університету шляхом внесення змін до Наказу про відкладення реорганізації структурних підрозділів №НУ/58/2022 від 05.04.2022 (В.А.Пасічник).

36. Спільно з ДЕФ здійснено підготовку про преміювання виконавців наукової тематики у 3 кварталі (В.А.Пасічник, Л.Г.Субботіна).

37. У взаємодії з проректорами В.А. Кондратюком та Н.В.Семінською, керівницею  Інноваційного холдингу «Сікорскі Челендж» І.Г. Малюковою та з широким залученням студентства проведено онлайн-зустріч з керівництвом компанії «CLUST». Визначено  локацію  для реалізації проєкту інноваційного укриття «Smart Shelter»  – НТБ ім. Г.І. Денисенка (В.А.Пасічник, Н.В.Семінська, В.А.Кондратюк, І.Г.Малюкова, О.М.Бруй).

38. На засіданні експертної комісії розглянуто 25 проєктів, які обрано до фіналу конкурсу «Сікорскі Челенж». 6 з них буде розглянуто детальніше 20 жовтня 2022 (В.А.Пасічник).

39. На засіданні комісії Вченої ради з наукової та інноваційної діяльності розглянуто проєкт Положення про організацію роботи з об'єктами права інтелектуальної власності в КПІ ім. Ігоря Сікорського. Положення доопрацьовується з врахуванням отриманих рекомендацій (В.А.Пасічник, О.В.Лінючева).

40. Відбулася зустріч з Тимчасовим Повіреним у справах Республіки Ірак в Україні д-ром Хусейном на його прохання. За результатами зустрічі досягнуто домовленостей про співпрацю щодо збільшення кількості громадян Іраку на навчанні в КПІ (С.І.Сидоренко).

41. За результатами зустрічі ректора КПІ з керівництвом Познанської і Варшавської політехніки та інших університетів Польщі, з учасниками конференції в Познані з питань безпеки «SAFETY OF CRITICAL INFRASTRUCTURE», з Президентом Польщі у 1995-2005 роках Олександром Кваснєвським та іншими державними і політичними діячами Республіки Польща керівний склад університету отримав ряд доручень, що базуються на домовленостях, досягнутих під час перемовин. Серед цих такі:

– в оновленій Угоді про співпрацю КПІ та Познанської політехніки заявлено 19 ключових заходів;

– на підставі доповіді професора інженерії Шеффілдського університету (Лабораторія оборонної науки та техніки) Енді Тайяса ДМС спільно із Ю.М.Сидоренком та К.В.Єфремовим розпочати підготовчу роботу щодо започаткування співпраці з вченими університету Шеффілду за тематикою ризиків навантажень від потужних детонаційних вибухів і їхніх впливів на конструкції;

– скористатися пропозицією професора Енді Тайаса імплементувати для студентів КПІ його авторський курс дистанційного навчання «Впливи вибухів на конструкції»;

– за підсумками зустрічі з ректором Варшавської політехніки проф. Кржиштофом Зарембою готувати оновлений текст Угоди про співпрацю між дружніми університетами, яка була підписана ще у 2006 році, суттєво оновивши й розширивши її за сучасними освітніми й науково-інноваційними напрямами (В.А.Пасічник, А.А.Мельниченко, С.М.Шукаєв, А.В.Ковтун, Н.В.Семінська, Ю.М.Сидоренко, В.А.Кондратюк, М.М.Перестюк, К.В.Єфремов).

42. Досягнуто домовленостей про участь студентів, викладачів і науковців КПІ в роботі Альянсу ENHANCE через проєкти «Language Tandem» та «ENHANCE Certificate in Higher Education Teaching», до яких КПІ запрошений Варшавською політехнікою (А.А.Мельниченко, ФЛ).

43. Проведено зустріч з генеральним секретарем Альянсу CESAER Девідом Бомертом,  на якій обговорено участь делегації КПІ в роботі Генеральної Асамблеї Альянсу (на базі Дрезденського технічного університету) 14 жовтня, коли відбудеться таємне голосування щодо входження  КПІ до складу Альянсу (С.І.Сидоренко).

44. З університету Вааса (Фінляндія), отримано пропозицію провести у жовтні 2022 віртуальну зустріч між дослідниками двох університетів за тематиками, що були окреслені під час попередньої зустрічі з ректором університету проф. Ярі Куусіто (Ю.М.Сидоренко).

45. Ректору Ярі Куусіто надіслано запрошення до участі у Фестивалі інноваційних проєктів «Sikorsky Challenge» у якості гостя (І.Г.Малюкова).

46.  24 вересня на конференції ректорів технічних університетів Європи у Відні резонанс викликала доповідь ректора КПІ М.З.Згуровського «Післявоєнна відбудова України на основі інноваційної екосистеми технічних університетів України «Sikorsky Challenge» Ukraine». Учасники конференції запропонували створити спільний і цілісний інноваційний простір Європи та України задля її повоєнної інноваційної трансформації, що забезпечить якнайшвидше входження України до ЄС з високими стандартами економічного розвитку і безпеки  (С.І.Сидоренко, проректори за відповідними напрямами роботи).

47. 3 жовтня на засіданні Вченої ради КПІ відзначено 100-річчя діяльності Секції  вихованців КПІ в Польщі з врученням Почесної відзнаки Вченої ради КПІ. На засіданні   виступив Голова Секції, Почесний доктор КПІ доктор Януш Фукса, член правління Секції Дорота Яворська, яка вручила Наталії Семінській та Юрію Сидоренку «Золоті почесні знаки» Національної технічної організації – Федерації науково-технічних товариств Польщі С.І.Сидоренко).

48. Станом на 3 жовтня всього зараховано на навчання в КПІ 38 іноземних громадян. Видано 32 запрошення на навчання (С.І.Сидоренко).

49. Продовжується робота по залученню благодійної допомоги від Шеффілдського університету та «Cormack Consulting Group» щодо організації безкоштовної передачі обладнання для Центру суперкомп'ютерних обчислень КПІ (С.І.Сидоренко, К.Єфремов).

50. КПІ ім. Ігоря Сікорського після вступу до Альянсу CESAER на 3 роки звільняється від сплати щорічних членських внесків (С.І.Сидоренко).

51. Рішенням Генеральної Асамблеї UNICA в липні 2022 року КПІ звільнений від сплати щорічного внеску в обсязі 7 тис. євро (С.І.Сидоренко).

52. Отримано позитивні акти за результатами перевірки укриттів університету, яку провели представники районного управління ДСНС. Після доопрацювання відповідно до їхніх рекомендацій кількість місць в укриттях зросла з 3000 до 6306. Також продовжується робота в корпусах №№25 і 30, а також в Науково-технічній бібліотеці – протягом 10 днів там буде проведено низку заходів, після яких кількість місць в укриттях зросте приблизно на 800 одиниць. Тривають роботи і в Студмістечку. Загалом університет має вийти приблизно на 7 500 місць в укриттях (В.А.Кондратюк).

53. Продовжується подальше доукомплектування укриттів в університеті інвентарем і обладнанням, визначеним відповідними нормативно-правовими актами. Завершуються роботи з прокладання Інтернет-мережі в укриттях Студмістечка та налагодження Інтернет-зв'язку в укриттях навчальних корпусів (В.А.Кондратюк).

54.   Розпочато навчання з другою групою осіб, які відповідають за пожежну безпеку та цивільний захист у Студмістечку та в навчальних корпусах  (В.А.Кондратюк).

55. На поточному тижні планується провести навчання та тренінги з пожежної безпеки для студентів і осіб, відповідальних в підрозділах за стан пожежної безпеки. У навчаннях буде демонструватися робота спецтехніки  (В.А.Кондратюк).

56. Працівники департаменту господарської роботи спільно з працівниками департаменту  організації навчального процесу підготували звіт про виконання Угоди про охорону праці між адміністрацією та Профкомом університету. Через фінансові, ресурсні та організаційні  обмеження, викликані війною, не всі її пункти вдалося виконати, тож виконання деяких було перенесено на наступний рік.  Утім більшість запланованих робіт виконано. Крім того, було підготовлено і внесено на затвердження комісії Профкому план відповідних робіт на наступний рік з 21 пункту, в якому враховано пропозиції керівників структурних підрозділів університету  (В.А.Кондратюк, М.О.Безуглий).

57. Тривають роботи з підготовки університету до опалювального сезону. Відбулася зустріч з представниками КП «Київтеплоенерго». Нині розглядаються та опрацьовуються 4 можливі його сценарії. До кожного великого інфраструктурного об'єкта Києва буде застосовано індивідуальний підхід.  Можливими та ймовірними є пізніший початок опалювального періоду та більш раннє його завершення, реалізація заходів щодо економії енергоресурсів, для чого 60% будівель університету будуть виведені в ощадливий режим, що дозволить опалювати решту 40% приміщень в нормальному режимі. Такі заходи з метою ефективного забезпечення теплом житлової забудови вживатимуться по всьому місту (В.А.Кондратюк).

58. Проведено кронування зелених насаджень біля навчальних корпусів, по вулиці Політехнічній і в парковій зоні університету згідно з актами КО «Київзеленбуд» (В.А.Кондратюк).



59. У новому університетському парку вздовж лінії швидкісного трамваю завершується прокладання пішохідних доріжок. Якщо дозволить погода, роботу цю буде закінчено восени цього року. Також там планується висадити ще кілька десятків дерев,  облаштувати лавочки тощо (В.А.Кондратюк).

60. Відбулася зустріч з представниками ПрАТ «Київводоканал», які завершили роботи з модернізації системи водовідведення на вулиці Політехнічній. Це забезпечило поліпшення водовідведення від навчальних корпусів №№13,14,15,16,18 (В.А.Кондратюк).

61. Фахівці Центру фізичного виховання і спорту провели модернізацію інженерних мереж водопостачання великого басейну та зміну вікон у великих ігрових залах (В.А.Кондратюк).

62. Департамент майнових і соціальних питань спільно з департаментом економіки та фінансів і юридичним управлінням підготували і скерували до відповідних органів документи для реєстрації університетського Фонду підтримки Збройних Сил України (В.А.Кондратюк, Л.Г.Субботіна, С. А.Манзюк, Є.В.Дергачов).

63. На поточному тижні розпочинається проведення спільно з головним управлінням Держпраці м.Києва навчання керівників підрозділів з охорони праці (В.А.Кондратюк).

64. На попередньому тижні проведено завершальну зустріч з представниками кіберполіцї та інших силових підрозділів з питань забезпечення інформаційної безпеки університету (В.А.Кондратюк).

65. На поточному тижні планується провести комплексне навчання для чергових департаменту безпеки та поліції, які працюють на території університету, спільно з представниками структур Міністерства оборони України. Буде проведено як теоретичні, так і практичні заняття  (В.А.Кондратюк).

66. Проведено ревізію приміщень, які перебувають під охороною. Оскільки в більшості з них вже немає обладнання, яке потребує охорони, планується зменшити їхнє число, що свою чергу, знизить навантаження на центральний пункт охоронної сигналізації (В.А.Кондратюк).   

67. 3 жовтня стартував новий, осінній потік доуніверситетської підготовки. Вже укладено 387 угод на навчання, але люди продовжують  подавати заяви, тож набір триває (М.М.Перестюк).

68. 30 вересня проведено останню співбесіду в Приймальній комісії. Проводиться підготовка до проведення вхідного ректорського контролю першокурсників (М.М.Перестюк).

69. Завершився третій квартал. Кошти бюджетного фінансування за квартал перераховано університету відповідно до затверджених лімітів у повному обсязі й використані за цільовим призначенням. План по спецкоштах за 9 місяців виконується більш як на 90% по платних послугах, поліпшується ситуація з надходженнями від обслуговуючих служб – Студмістечка, Центру студентського харчування та інших.

Що стосується проплат, то за комунальні послуги університет розрахувався, зарплати співробітникам виплачено в повному обсязі, але в університету залишилася певна кредиторська заборгованість за низкою статей – по видатках розвитку, по науці (передусім, закупівля обладнання) тощо. Робота з Держказначейством проводиться.

По соціальній стипендії була заборгованість за липень, серпень і вересень. Однак МОН  перерахувало кошти спочатку за два місяці, а потім розрахувалося повністю. Академічна стипендія буде нараховуватися і виплачуватися.

Банківські картки для студентів виготовляються по мірі поповнення баз даних. ДЕФ в цьому напрямі постійно співпрацює з банками.

Питання фінансування виготовлення студентських квитків МОН досі не вирішило, є запевнення, що його буде врегульовано до 20 жовтня. Ті квитки, які вже для студентів КПІ виготовлено, виготовлялися за гарантійними листами  (Л.Г.Субботіна).

70. Триває поселення студентів у гуртожитки. З початку цієї кампанії до гуртожитків Студмістечка поселено 811 студентів першого курсу (бакалаврат). Усього станом на 3 жовтня в Студмістечку проживає 3787 осіб.  Під час поселення фахівці з виховної роботи студмістечка проводять для всіх мешканців гуртожитків інструктажі з правил пожежної безпеки, користування газовими плитами, особистої безпеки під час оголошення повітряних тривог (з обов'язковим відвідуванням укриттів).

З 3 по 5 жовтня всі завідувачі гуртожитків проходять навчання з цивільного захисту. 

Ремонтні роботи силами працівників Студмістечка проводяться  в гуртожитках №№3, 13, 14, 18. Також продовжується роботи з дооблаштування укриттів. Всі укриття вже забезпечено інвентарем, визначеним документами ДСНС,  в них проведено проводовий  телефонний зв'язок, КПІ Телеком продовжує  роботи з прокладення в них Інтернет-мережі та встановлення Wi-Fi роутерів  (О.А.Іщенко).

71. Науково-технічна бібліотека КПІ працює у штатному режимі. В онлайн- і офлайн-режимах надаються всі послуги. Забезпечується підтримка дослідників, наукових журналів і конференцій. Працівники Бібліотеки звільняють підвальні приміщення для облаштування в них сучасного укриття «Smart Shelter». Проведено три онлайн-зустрічі з працівникам бібліотеки Шеффілдського університету (Велика Британія) з обговорення питань співпраці, організації репозитарію даних, розвитку відкритих начальних ресурсів  тощо (О.М.Бруй).

72. Погоджено питання щодо дистанційного оформлення на роботу науково-педагогічного персоналу з використанням цифрових технологій. На поточному тижні буде затверджено інструкцію про порядок такого оформлення (М.О. Мазур).

73. Минулого тижня відбулося засідання робочої групи з перевірки виконання Угоди про охорону праці між адміністрацією та Профкомом університету. Обговорено пропозиції підрозділів університету щодо внесення до неї низки пунктів. До кінця тижня буде підготовлено остаточний проєкт документу.

Профспілка підготувала 40 саджанців дерев для висадки у новому парку вздовж лінії швидкісного трамваю.

У четвер 29 вересня відбувся турнір з мініфутболу пам'яті В.І.Молчанова. Участь у ньому взяли 4 команди, перемогу здобула команда ветеранів (М.О.Безуглий). 

74. Активісти Студради університету взяли інтерв'ю у Ігоря Клименка,  найкращого студента світу 2022 року за версією премії Global Student Prize. Ігоря розпитали про розробку дрона-міношукача, команду та допомогу від КПІ

У Великій фізичній аудиторії було проведено лекцію з секс-просвіти, яку відвідало 189 студентів та студенток.

Студрада КПІ ім. Ігоря Сікорського розпочала співпрацю із Студрадою НМУ ім.О.О.Богомольця. Проведено першу спільну донацію за проєктом «На пульсі», участь у якій взяли 23 студенти. На поточний тиждень також заплановано спільну зі студентами НМУ Богомольця донацію. 

У суботу 1 жовтня проведено «благодійну барахолку».  На неї було запрошено 13 гостей які продавали саморобні біжутерію, мило, картини, листівки, значки й шопери, книги та власні речі. За правилами барахолки 40% від виручки продавці повинні були  передати на на купівлю снайперської гвинтівки для студента ІХФ, який нині проходить службу в ЗСУ,  але деякі учасники передали всі кошти. Зібрано 12 709 гривень. Збір 100 000 гривень на гвинтівку закрито, тепер вирішується питання її придбання та передачі (Є.Малкіна).

75. Минулого тижня в гуртожитку №16 було організовано перегляд на великому екрані футбольного матчу за участі збірної України з футболу. Трансляції матчів відбуватимуться і цього тижня.

Гуманітарний штаб Профкому студентів продовжує працювати. Відправлено до війська першу партію «окопних свічок». Кількість запитів на них збільшується, потрібно все більше комплектуючих для них (бляшанок та воску чи парафіну), тому в гуртожитках планується встановити коробки для їхнього збору. Крім того, розпочато виготовлення хвостовиків для боєприпасів на 3D-принтері – першу їхню партію відправлено до війська.

Профком студентів долучився до збору коштів на придбання зимового спорядження для студентів ІХФ, які проходять службу в ЗСУ (І. Степанюк).

Дата події