Дорогі київські політехніки! Прийміть найтепліші вітання з Днем працівників освіти! Наше професійне свято було засновано ЮНЕСКО в 1994 році. Згідно з Указом Президента України від 11 вересня 1994 року в Україні воно відзначається в першу неділю жовтня.

Свято вчителів поважають в усьому світі і кожній культурі. Сьогодні в незалежній Україні майже 860 тисяч педагогів, вихователів, майстрів виробничого навчання, науково-педагогічних працівників і управлінців навчають і виховують понад мільйон дошкільнят, понад п’ять мільйонів школярів, викладають майбутню спеціальність майже трьом мільйонам студентів країни.

В 2022 році День працівників освіти припадає на драматичний для нашої країни час. Понад 30 українських університетів, сотні шкіл і дошкільних навчальних закладів зруйновані війною, десятки і сотні тисяч педагогів, учнів і студентів позбавлені базових умов навчати і навчатися, біля 400 дітей загинуло і понад 1000 отримали поранення.

Київські політехніки продовжують виконувати свою професійну справу – навчати, оволодівати новими знаннями, здійснювати наукові розробки, усім можливим допомогати захисникам Вітчизни, закладати підвалини відбудови післявоєнної країни.

Пам’ятаймо що напружена, щоденна праця вчителя і педагога наближає нас до Перемоги, до відбудови нової, успішної, суверенної країни.

Щира вдячність Вам за Вашу благородну працю! Сердечно вітаю з нашим професійним святом дорогі київські політехніки!

Ректор КПІ імені Ігоря Сікорського
Михайло Згуровський

Дата події