Під час перебування ректора КПІ Михайла Згуровського у Варшаві його прийняв президент Польщі 1995–2005 років Олександр Кваснєвський.

У ході зустрічі пан Кваснєвський наголосив на необхідності розширення польсько-української співпраці у сфері науки, інновацій і підготовки нового покоління професіоналів для обох країн.

Як один з кроків у цьому напрямі учасники зустрічі обговорили проведення спільної міжнародної конференції The Role of Science and Education in Builing a New and Safe Europe, що відбудеться у Любліні 1–2 грудня цього року. Конференцію організовують науковці й політичні діячі Польщі та України за участі офіційних осіб Європейської комісії.

Президент Кваснєвський особисто опікується сесією конференції — Reniual Plan for Ukraine: an International Context, яку проводитимуть спільно з урядовцями й ученими Євросоюзу, Польщі та України. Він переконаний, що наукове супроводження цього напряму є критично важливим. Від України на конференцію запрошені науковці КПІ для виголошення доповідей про стан і перспективи розвитку штучного інтелекту в майбутньому цифровому суспільстві.

Наголошено, що поглиблення співпраці у цьому напрямі сприятиме підвищенню обороноздатності України й Польщі.

Дата події