>Інформація про засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету від 19 вересня 2022 року

19 вересня під головуванням т.в.о.ректора В.А.Кондратюка відбулося чергове засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету. Розглянуто низку питань організації освітнього процесу в умовах режиму воєнного стану, а також забезпечення життєдіяльності та безпеки університету.

Виступили: В.А.Кондратюк, О.А.Жученко, Н.В.Семінська, В.А.Пасічник, М.Ю.Ільченко, А.В.Ковтун, О.А.Іщенко, Л.Г.Субботіна, Л.М.Бруй, М.О.Безуглий, Є.Малкіна, В.Галятін, І.Степанюк.

Основні питання, які розглянуто на засіданні, та рішення, що було ухвалено:

1.  Попередньо відпрацьовано питання про надання Політехнічному ліцею  КПІ додаткових приміщень у корпусі, обладнаному укриттям. Планується, що його учні навчатимуться в 7 корпусі. (В.А.Кондратюк, Н.В.Семінська).

2. Оновлено і затверджено інструкцію для НПП, які після роботи в дистанційному режим повертаються на робочі місця, з питань охорони праці, пожежної безпеки та цивільного захисту (В.А.Кондратюк, М.О.Мазур). 

3. Розпочато навчання осіб, відповідальних за укриття та організацію заходів цивільного захисту у структурних підрозділах. Їх розбито на 2 групи: ті, хто відповідає за укриття в начальних корпусах; ті, хто відповідає за укриття в гуртожитках. Після завершення навчання тим, хто його пройшов, буде видано відповідні сертифікати. Навчання проводить спеціалізована організація (В.А.Кондратюк, Ю.В.Нестеренко). 

4. Відбулася нарада з працівниками районного управління ДСНС, на якій обговорено питання проведення спільних навчань для студентів і співробітників університету (вони проводитимуться на початку жовтня в гуртожитку №5 і в навчальному корпусі №17) та питання повторної атестації укриттів після проведених в них ремонтних робіт (В.А.Кондратюк).   

5. Триває підготовка споруд і приміщень університету до нового опалювального сезону, в межах якої проводяться регулярні робочі зустрічі з фахівцями КП «Київтеплоенерго» (В.А.Кондратюк).

6. В університеті триває освітній процес. З 5 вересня розпочалися аудиторні заняття та заняття в дистанційному режимі всіх курсів, окрім першого. З 19 вересня приступили до занять і студенти першого курсу бакалаврату. Проте, на деяких факультетах є уточнення щодо зарахування студентів-контрактників, тому по 4 факультетах, де є велика кількість таких студентів, навчання згідно з розкладами почнуться 20-21 вересня після підписання наказів про розподіл студентів по академічних групах. По решті факультетів та інститутів  з 19 вересня розпочалися заняття в дистанційному режимі (А.А.Мельниченко, О.А.Жученко, декани факультетів і директори інститутів).

7. Триває моніторинг проведення занять на старших курсах як в очному форматі, так і в дистанційному. У тому числі здійснюється контроль виконання необхідних дій під час  сигналів повітряної тривоги (А.А.Мельниченко, О.А.Жученко, декани факультетів і директори інститутів).

8. Система «Електронний Кампус» (ЕК) нині готується до роботи. Триває її синхронізація з іншими електронними ресурсами інформаційної мережі університету  (навантаження, кадри, розподіл викладачів, поточний контроль тощо). Планується, що модернізований ЕК почне працювати наприкінці поточного тижня  (А.Мельниченко).

9. Триває моніторинг сайтів університету та підрозділів. Здійснюється відбір вебометричних даних для формування рейтингів веб-ресурсів підрозділів. Частина ресурсів нині перебуває в стадії оновлення в напрямі поліпшення їхньої безпеки. Узагальнену інформацію буде доведено до підрозділів на початку жовтня  для відповідного реагування (А.Мельниченко, О.А.Жученко).  

10. До кінця тижня очікується отримання повної інформації щодо контингенту, доведення  інформації щодо заробітної плати до НПП уже по приведеному контингенту та фактичному навантаженню. Всю інформацію буде доведено до кафедр, факультетів та інститутів  (О.А.Жученко).  

11. 17 вересня видано наказ про зарахування вступників на навчання для здобуття ступеня бакалавра за кошти фізичних та/або юридичних осіб. На основі повної загальної середньої освіти зараховано 1338 осіб, зокрема 1126 вступників на денну форму здобуття освіти та 180 – на заочну, 32 вступники на основі дипломів молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра, фахового молодшого бакалавра. 59 вступників після зарахування переведені на вакантні місця державного замовлення відповідно до Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2022 році. Порівняно з минулим роком кількість контрактників зменшилася приблизно на 300 осіб (О.А.Жученко).  



12. Триває завершальний етап прийому документів та проведення індивідуальних усних співбесід для вступників в межах квоти-2, до якої належать вступники з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей, лінії зіткнення, Автономної Республіки Крим та з особливо небезпечної території. Цей етап завершиться 26 вересня . (О.А.Жученко, Приймальна комісія).

13. 15 вересня завершилося подання документів для вступу на другий, магістерський, рівень вищої освіти. До КПІ ім. Ігоря Сікорського подано 8781 заяву (на 25% більше, ніж торік). Фахові випробування для таких вступників завершилися 18 вересня. 19 вересня надано рекомендації для таких вступників за державним замовленням. Подання оригіналів документів від рекомендованих до вступу до магістратури триватиме з 20 до 24 вересня, наказ про зарахування буде видано 25 вересня. Подавати оригінали можна як особисто до оперативних штабів відбіркових комісій факультетів та навчально-наукових інститутів, так і з накладанням на копії необхідних документів кваліфікованого електронного підпису (О.А.Жученко, Приймальна комісія).

14. З 19 до 23 вересня триватиме додатковий набір для здобуття ступеня бакалавра на основі повної загальної середньої освіти за кошти фізичних та/або юридичних осіб. Подати документи вступники зможуть через електронний кабінет. Оригінали документів можна подати з 23 вересня до 27 вересня до 17.00. Наказ про зарахування буде сформовано 27 вересня (О.А.Жученко, Приймальна комісія).

15. Вступна кампанія до аспірантури завершується. Надано рекомендації про зарахування за кошти державного бюджету 172 осіб. Їх зараховано. Проводиться робота щодо зарахування на контрактну форму. Крім того підготовлено листа до МОЗ України з проханням перерозподілити місця державного бюджету між галузями і додатково виділити для КПІ місця за тими спеціальностями, по яких був високий конкурс (О.А.Жученко, Приймальна комісія).

16. З 04.04.2022 по 15.09.2022 з університету відраховано 574 студенти денної та заочної форм навчання. Поновлено на навчання 233 особи (денна та заочна форми навчання). Не вийшли на зв`язок з початку семестру – 4 студенти (у кого був індивідуальний графік навчання) (Н.В.Семінська).

17. Проведено робочу зустріч із заст. деканів/директорів ННІ з навчально-виховної роботи та працівниками деканатів щодо особливостей організації академічної мобільності, реалізації процедур відшкодування. Розглянуто питання щодо передачі студентам довідки Д20. Уточнено питання щодо організації зустрічей та проведення в онлайн та офлайн режимах зустрічей адміністрацій підрозділів з першокурсниками. 7 факультетів вже провели такі зустрічі, з них 4 – в очному режимі (Н.В.Семінська).

18. Триває поселення першокурсників, яке здійснюється за розробленим заздалегідь алгоритмом (О.А.Іщенко, Н.В.Семінська).

19. Проводиться систематична робота з надання відповідей на запитання студентів у ботах ДНВР, Студмістечка і в 20 чатах гуртожитків (Н.В.Семінська, О.А.Іщенко).

20. Завершено роботу консультаційного центру, яка тривала 2 місяця. Її проводили працівники ДНВР та волонтерський штаб (Н.В.Семінська).

21. Спільно з Політехнічним музеєм КПІ продовжується проведення екскурсій університетським кампусом (Н.В.Писаревська, Н.В.Семінська).

22. Розроблено роз`яснення щодо направлення студентів КПІ за програмами міжнародної академічної мобільності. На ініційовану студентом мобільність до університету, який не є партнером КПІ ім. Ігоря Сікорського, листи-звернення до МОН або будь-яких організацій не надаються (Н.В.Семінська,О.П.Демиденко).

23. Погоджено лист-звернення до МОН України щодо сприяння у перетині кордону студентами-учасниками програм-мобільності. З цього приводу підготовлено і направлено до МОН першого листа (Н.В.Семінська,О.П.Демиденко).



24. З координаторами академічної мобільності та заступниками деканів факультетів/навчально-наукових інститутів обговорено процедуру звернення до МОН, взаємодію зі студентами-учасниками програм мобільності (до, в процесі та після завершення періоду мобільності). Наголошено на необхідності належної організації процедури відбору за програмами подвійного диплому (Н.В.Семінська,О.П.Демиденко).

25. В ЄДЕБО опрацьовано 3588 карток здобувачів вищої освіти КПІ (бакалаври/бюджет) (Н.В.Семінська).

26. З ЄДЕБО вивантажено дані здобувачів вищої освіти КПІ. Інформацію передано до факультетів/навчально-наукових інститутів для замовлення студентських квитків: НН ІПСА, НН ФТІ, ФІОТ, всього - 956 осіб (Н.В.Семінська).

27. Виробнику студентських квитків передано електронний пакет даних щодо 2632 здобувачів  вищої освіти 13 факультетів та 7 навчально-наукових інститутів КПІ (Н.В.Семінська).

28. Розпочато активну фазу оформлення банківських карток для студентів 1-го курсу. Цілодобово надаються консультації студентам, забезпечується координація роботи з банками (Н.В.Семінська, Л.Г.Субботіна).

29. За запитом МОН України здійснюється збір та підготовка пакету документів для отримання відомчих відзнак МОН викладачами КПІ ім. Ігоря Сікорського за роботу у складі журі 3-го етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України у 2021/2022 н.р. (Н.В.Семінська).

30. Впродовж тижня погоджено 7 Договорів з компаніями-партнерами та іншими організаціями: ГС «Український аерокосмічний кластер»; ГО «Федерація кіберспорту України»; ДП «Мелексіс-Україна»; АТ «Інститут Паперу»; ALLBAU Software GMBH; Інститут педагогіки НАПН України; ПрАТ УКРНДІРА (Н.В.Семінська).

31. За ініціативи КПІ продовжується підготовка кар`єрного проєкту спільно з 10 провідними університетами України (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний університет «Києво-Могилянська академія», Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Національний університет «Львівська політехніка», Львівський національний університет імені Івана Франка, Університет економіки та права «КРОК», Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького, Державний торговельно-економічний університет), проведення який заплановано 7-11 листопада 2022 р.(Н.В.Семінська).

32. З метою розширення зв`язків з потенційними партнерами КПІ 17 вересня представники ЦРК взяли участь в IT-конференції та ярмарку вакансій в Києві від «Європейської асоціації програмної інженерії» EASE. Серед учасників: AllSTARSIT, VYMEX, KeepSolid, Quarks, 1000Geeks, CheckEye, Powercode Academy, Digital Data Consulting, Phonet (Н.В.Семінська, М.М.Перестюк).

33. До ДКАУ надіслано пропозиції КПІ ім. Ігоря Сікорського до Стратегії космічної діяльності України (В.А.Пасічник).

34. Під керівництвом ДКАУ та Польського космічного агентства (POLSA) проведено онлайн-нараду «Україна-Польща» «Polish-Ukrainian Space Workshop» щодо співпраці у космічній сфері за участю КПІ, Жешувського університету технологій (Польща), Національного аерокосмічного університету «Харківський авіаційний інститут», Радіоастрономічного інституту НАН України та THETA Research Institute LLC. За результатами зустрічі польською стороною відібрано до розгляду на фінансування 2 проєкти з КПІ: «Designing, launch and operation of the PolyITAN-3-PUT Earth remote sensing nanosatellite» та «Development of a microwave adaptive high-speed radio link with a scanning active phased array antenna in CubeSat format» (у розмірі 100 000 Євро кожний) (В.А.Пасічник).

35. У межах проєкту PolyITAN-12U підготовлено і направлено до Космічної агенції необхідні документи для звільнення від сплати ПДВ за договором із компанією, з якою КПІ співпрацює у сфері високих технологій (В.А.Пасічник).

36. Відбулося чергове засідання Координаційної ради комплексної космічної програми університету, на якому обговорені питання відправлення супутника PolyITAN-HP-30 до Голландії, отримання від Головної астрономічної обсерваторії України поляриметрів для встановлення на супутнику PolyITAN-3, організаційні питання роботи лабораторії термовакуумних випробувань, а також пропозиції ДКАУ щодо участі університету у конкурсах програми «Горизонт-Європа» на космічну тематику(В.А.Пасічник).

37. До МОН України направлено лист «Про надання інформації щодо розробки університетських наносупутників та зацікавленості у співпраці з канадською компанією Maritime Launch Services (MLS) щодо запуску студентських наносупутників» (В.А.Пасічник).

38. Відбулося засідання робочої групи з впровадження відкритої науки в КПІ ім. Ігоря Сікорського. Обговорено пропозиції щодо поправок до проєкту Політики відкритої науки. Після внесення узгоджених правок проєкт Політики буде надано для громадського обговорення (В.А.Пасічник).

39. У зв'язку з кадровими змінами в структурі університету вносяться зміни до складу комісій підрозділів з розгляду матеріалів перед їх публікацією в ЗМІ. Оновлено склади комісій НН ФТІ, НН ІМЗ, ФЕА (В.А.Пасічник).

40. На запит керівника секції польських вихованців КПІ Януша Фукси направлено інформацію про 10 патентів у галузі машинобудування та будівництва, власником яких є КПІ ім. Ігоря Сікорського для можливої їхньої комерціалізації (В.А.Пасічник).

41. До ДП «Укрпатент» подано 1 заявку на винахід (НН ММІ), 1 заявку на корисну модель (НН ІАТ), 4 заявки для реєстрації авторського права (НН ММІ). Отримано 9 свідоцтв про реєстрацію авторського права (4 – НН ІМЗ, 5 – ФМФ) (О.Я.Юрчишин).

42. Комісія Вченої Ради КПІ ім. Ігоря Сікорського з підготовки пропозицій до законодавчих і нормативних документів в порядку громадського обговорення розглядає  наказу МОН  України «Про затвердження Порядку складання, подання, роботи із запитами на інформацію, розпорядником якої є Державна служба якості освіти України, або її територіальні органи та Форми для подання запиту на інформацію». Прийняття проєкту наказу сприятиме визначенню механізму складання, подання та роботи із запитами на отримання публічної інформації, а також спрощенню процедури оформлення запитувачем письмового запиту на інформацію (М.Ю.Ільченко).

43. За результатами засідання редакційної колегії Ювілейного видання «КПІ. Друге століття, продовження традицій» підготовлено, оформлено та підписано ректором університету розпорядження «Про організаційні заходи щодо створення ювілейної книги «КПІ. Друге століття, продовження традицій». Затверджено редакційну колегію, призначено відповідальних за підготовку розділів книги, створено робочу групу при редколегії для виконання поточних завдань (М.Ю.Ільченко).

44. Проводилося погодження з Познанською політехнікою матеріалів та логістики для участі ректора КПІ в конференції з безпеки та в інших запланованих заходах (угоди для підписання, пропозиції з космічної тематики, з академічної мобільності інші) (С.І.Сидоренко).

45. Ректорові КПІ академіку НАН України М.З.Згуровському присуджено ступінь почесного доктора Познанської політехніки за видатні наукові досягнення в галузі кібернетики, системного аналізу й теорії прийняття рішень, а також за співпрацю з міжнародною академічною спільнотою (С.І.Сидоренко).

46. У ході візиту ректора КПІ М.З.Згуровського до Познанської політехніки підписано оновлений Меморандум між КПІ та Познанською політехнікою, відбулися перемовини із ректорами технічних університетів. Крім того, ректор взяв участь у конференції «Наука для оборони» і виступив з доповіддю «Забезпечення енергетичної незалежності як новий глобальний виклик для європейської безпеки» (С.І.Сидоренко).

47. Доповідач з університету Шеффілда (Велика Британія) запросив КПІ до участі у наукових дослідженнях «Глобальні вибухи» (С.І.Сидоренко).

48. У відповідності до завдань засідання редколегії книги «КПІ: друге століття, продовження традицій» в ДМС сформовано робочу групу і розпочато підготовку матеріалів до розділу «Міжнародні виміри якості» (С.І.Сидоренко).

49. За координації Cormack Consultancy Group (університет Шеффілда, Велика Британія) протягом тижня тривало обговорення підготовки 5-ти зустрічей представників КПІ з співробітниками британського університету (С.І.Сидоренко, А.А.Мельниченко, М.М.Перестюк).

50. Отримано листа від представника Cormack Consultancy Group Олександра Смирнова про відкриття Інтернет-порталу, присвяченого програмі Twinning зі супроводом кампанії у соціальних мережах із залученням закладів вищої освіти-партнерів та рекомендаціями з участі в ній universitiesuk.ac.uk/twinforhope. Підготовлено проєкт пресрелізу для українських ЗМІ (С.І.Сидоренко, М.М,Перестюк).

51. Триває підготовка до участі делегації КПІ у 40-вій Конференції ректорів і президентів європейських технологічних університетів в Технічному університеті Відня в online- форматі 24 вересня 2022 (час уточнюється). Також готується зустріч делегації КПІ за участі ректора з президентом Міжнародної наукової ради (ISC) Пітером Глюкманом (23 або 24 вересня 2022 року) (С.І.Сидоренко).

52. Делегація КПІ на чолі з ректором запрошена до участі у засіданні Виконавчого комітету BSUN (Executive Board) та до Форуму BSUN, що відбудеться 12-14 жовтня 2022 року в форматі online (С.І.Сидоренко).

53. Для офіційного започаткування співпраці КПІ із Мережею центрів трансферу технологій Дунайського регіону делегація КПІ, на чолі з ректором, запрошена на 11-ий щорічний Форум Стратегії ЄС для Дунайського регіону (EUSDR), який відбудеться в Кошице, Словаччина,  19-20 жовтня 2022 р.(С.І.Сидоренко).

54. КПІ запрошено до участі у роботі консорціуму для виконання проєкту «Посилення європейського дослідницького потенціалу для розробки передових електронних шляхом вивчення та підготовки нових наноструктурованих матеріалів, включаючи системи на основі вуглецю, з використанням лазерно-плазмового методу». До складу консорціуму входять: Університет Париж-Сакле (Інститут хімічної фізики ICP); Грузинський технічний університет GTU; Університет Західної Аттики UNIWA, Греція; RHP Technology, Австрія; Технологічний інститут Карлсруе, KIT, Німеччина; Інститут електронної техніки та нанотехнологій, IEEN, Молдова, Європейський центр трансферу знань і технологій (С.І.Сидоренко).

55. Науково-технічний університет AGH у Кракові (Польща) та Інститут системних досліджень Польської академії наук запросили КПІ до консорціуму для виконання проєкту в галузі  штучного інтелекту під назвою «Розробка надійних систем підтримки прийняття рішень на основі штучного інтелекту для сталого розвитку: покращення якості людського життя та зміцнення захисту навколишнього середовища» в межах Рамкової програми «Горизонт Європа» (С.І.Сидоренко).

56. КПІ як бенефіціар приєднався до проєкту програми «Горизонт Європа» InnovAID «Підвищення підприємницького інноваційного потенціалу закладів вищої освіти у сфері штучного інтелекту та науки про дані в охороні здоров`я». Приєднання стало можливим в межах ініціативи Європейського інституту інновацій і технологій (ЕІТ), спрямованої на підтримку українських закладів вищої освіти. Координатор проєкту – Утрехтський університет (Нідерланди) (С.І.Сидоренко).

57. Кількісні характеристики ходу вступу іноземних громадян в КПІ станом на 16 вересня. Всього зараховано на навчання 45 іноземних громадян (підготовче відділення – 6, бакалаврат – 21, магістратура – 11, аспірантура – 7). Видано 36 запрошень на навчання  (С.І.Сидоренко).

58. Від упорядників світового рейтингу університетів Times Higher Education отримано повідомлення про необхідність подати дані про КПІ до THE Impact Rankings 2023 (рейтинг впливовості) до 11 листопада 2022 року. Це новий рейтинг (старт відбувся у 2019 році), який використовує свої критерії (а не традиційні показники), як-от репутація університету в науковій діяльності та сфері освіти. Цього року в рейтинг увійшло 1524 університетів з 110 країн. КПІ третій рік поспіль також у цьому рейтингу присутній (С.І.Сидоренко).

59. Від голови Секції вихованців КПІ в Польщі д-ра Януша Фукси надійшов лист з інформацією щодо організації урочистої зустрічі у зв`язку із 100-річчям Секції в Будинку техніка Головній технічній організації у Варшаві 8 жовтня 2022 року (С.І.Сидоренко).

60. 16 вересня ввечері надійшли кошти на виплату соціальної стипендії. На банки стипендію відправлено. 19 вересня банкам також скеровано  оновлені відомості. Очікується,  що стипендія буде у студентів на картках до вечора 20 вересня (Л.Г.Субботіна).

61. Зарплату співробітникам нараховано, всі документи в Держказначействі, але поки що вона не виплачується. Тож казначейство має кредиторську заборгованість по зарплаті, а також по лікарняним листкам, чорнобильським виплатам тощо. Проплати по спеціальному фонду бюджету частково пройшли в п`ятницю, 16 вересня ввечері. Проте кредиторська заборгованість по спецкоштах в університету залишається (Л.Г.Субботіна).

62. МОН України відреагувало на лист КПІ щодо перерозподілу для збільшення обсягів коштів, які виділяються університету на виплату стипендій. Перерозподіл зроблено, що дасть можливість своєчасно і в повністю виплачувати студентам стипендію (Л.Г.Субботіна).

63. ДЕФ здійснює розрахунок відшкодувань студентам, які повторно прийшли на навчання за бюджетною формою. На 21 вересня заплановане засідання бюджетної комісії, яка серед інших розглядатиме і це питання (Л.Г.Субботіна).

64. ДЕФ спільно з відділом кадрів підготували проєкт наказу про перерахунок заробітної платні науково-педагогічним працівникам, які служать у ЗСУ. Цей перерахунок буде проведено в аванс. Проводиться перерахування для студентів, які повторно вступили на навчання за бюджетною формою. Підготовлено наказ про індексацію зарплати за вересень   (Л.Г.Субботіна).

65. Триває поселення студентів у гуртожитки. На минулому тижні поселено 520 студентів-першокурсників, а також 151 студента старшого курсу, тобто впродовж тижня поселено 671 студента. Усього станом на 19 вересня в Студмістечку проживає 3630 осіб.  Поселення організоване за принципом «єдиного вікна», завдяки чому студенти не повинні вистоювати великі черги до поліклініки, військкомату, паспортистки. Проте через стислі терміни, продиктовані МОН, адміністрація Студмістечка дуже пізно отримала дані про студентів, тому виникла значна напруга з виготовленням перепусток до гуртожитків.  Фахівці з виховної роботи студмістечка проводять для всіх мешканців гуртожитків інструктажі з правил пожежної безпеки, користування газовими плитами, особистої безпеки під час оголошення повітряних тривог тощо. Окрім того, проводяться індивідуальні консультації для батьків студентів і для самих студентів щодо умов проживання, правил  проживання й т.і.

У гуртожитках знов є студенти, які хворіють на COVID-19. Масштабів епідемії захворюваність поки що не набула. Захворілих і контактних осіб ізольовано, всі перебувають під наглядом лікарів. Усіма протиепідемічними засобами гуртожитки забезпечені, необхідні санітарні заходи вживаються. 

Ремонти проводяться в 4-у, 9-у, 14-у, 18-у і 19-у гуртожитках. Крім того, проведено підготовчі роботи для подальшого ремонту фасаду і аварійних балконів 3-го гуртожитку.

Триває подальше облаштування укриттів  Студмістечка. 19 вересня в них почала працювати монтажна група КПІ Телеком, яка облаштовуватиме там бездротовий і дротовий Інтернет,  встановлювати Wi-Fi роутери, а також дротовий телефоний зв'язок (О.А.Іщенко). 

66. Науково-технічна бібліотека КПІ працює у штатному режимі. Триває робота з обслуговування читачів і консультування в очному та дистанційному режимах. Проводяться культурологічні заходи.

Завершено квартальну перевірку показників цитування журналів КПІ по базах даних Scopus і Web of Science.

На минулому тижні видано наказ по університету про порядок встановлення фактів порушення академічної доброчесності. До 22 вересня Бібліотека збирає пропозиція щодо кандидатів на нагородження грамотою Вченої ради за популяризацію ідей академічної доброчесності – поки що є лише 2 подання.

На 23 вересня заплановано зустріч з працівниками бібліотеки Шеффілдського університету (Велика Британія) (О.М.Бруй).

67. Продовжувалася робота над опрацюванням побажань та пропозицій співробітників університету до нової угоди з охорони праці  (М.О.Безуглий).

68. Студрада університету долучилася до збору коштів, який проводить Студрада ІХФ для роти, в якій служить наш студент, на закупівлю зимового спорядження.

У вівторок 13 вересня проведено рекордну за кількістю студентів донацію крові командою проєкту «На пульсі». Участь у ній взяли 25 людей. Загалом здали 10 литрів крови.

Студрада університету допомагає студентам першого курсу через Студради факультетів знаходити їх групи.

Студрада університету зібрала  28 613 гривень з благодійного розіграшу павербанку від партнерів.

Студрада університету спільно зі студрадою Студмістечка забезпечила сортування та відправлення партнерам одноразових електронних сигарет, які передаються лабораторіям для виготовлення систем скидання вибухівки для дронів: 19 кг скеровано до Харкова, 150 кг — до «PowerKit».

Студрада порушила питання про одного з викладачів університету, який продовжує викладати свою дисципліну російською мовою. Інформацію про це доведено до адміністрації.  

Продовжується робота організованого Студрадою клубу розмовної англійської. Минулого тижня розпочав роботу і розмовний клуб німецької, перша зустріч вже відбулася (Є.Малкіна).

69. Студрада Студмістечка передала до кожного гуртожитку КПІ, який працює, аптечки. Проводиться інформування студентів з нагальних питань заселення. Також відправлено 16 кг акумуляторів одноразових електронних сигарет до Харкова (В.Галятін).

70. Профком студентів проводить постійну інформаційну роботу та консультування першокурсників з різноманітних питань навчання та побутових проблем. 

Минулого тижня в гуртожитку №4 було організовано перегляд футбольного матчу на великому екрані. На поточному тижні студентський профком планує організувати ще трансляції футбольних матчів за участю збірної України. Крім того, планується провести заходи з нагоди Дня студентського спорту. 

Гуманітарний штаб профкому розширив свою діяльність і тепер  займається ще й виготовленням «окопних свічок» (парафінових або воскових пальників). На них вже надходять численні замовлення.

Триває реєстрація і оформлення перепусток для  охочих безкоштовно відвідувати басейн. Їх вже  оформлено для більш як 200 осіб (І. Степанюк).

Дата події