Інформація про засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету від 12 вересня 2022 року

12 вересня під головуванням ректора М.З.Згуровського відбулося чергове засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету. Розглянуто низку питань організації освітнього процесу в умовах режиму воєнного стану, а також забезпечення життєдіяльності та безпеки університету.

Виступили: М.З.Згуровський, О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська, В.А.Пасічник, М.Ю.Ільченко, А.В.Ковтун, В.А.Кондратюк, О.А.Іщенко, Л.Г.Субботіна, М.Л.Друченко, М.О.Безуглий, Є.Малкіна, І.Степанюк.

Основні питання, які розглянуто на засіданні, та рішення, що було ухвалено:

1. В університеті розпочався освітній процес. Заняття проводяться відповідно до розкладу і робочих навчальних планів. Частина занять проводяться в дистанційному режимі, частина – в змішаному з очним елементом та трансляцією для тих студентів, які перебувають не в Києві (А.А.Мельниченко, О.А.Жученко, декани факультетів і директори інститутів).

2. Підготовлено наказ про проведення самоаналізу як внутрішньої акредитації освітніх програм (ОП) університету. Планується на наступному рівні розпочати цю кампанію на рівні  кафедр і факультетів (вересень-жовтень), а тоді на основі результатів цього самоаналізу та розгляду ОП науково-методичними комісіями на рівні університету пропонуватимуться певні рішення щодо оновлення в разі необхідності якихось ОП, внесення певних змін до переліку програм, особливо з огляду на невідворотні зміни в структурі економіки після перемоги й необхідності підготовки фахівців за новими напрямами  (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко).

3. Проведено підготовку до поселення в гуртожитки студентів 1 курсу бакалаврату. На рівні відбіркових комісій та Приймальної комісії сформовано перелік тих осіб, які потребують поселення. Інформація  про це є в адміністрації студмістечка і починається процес поселення (О.А.Жученко, Н.В.Семінська, О.А.Іщенко).

4. Минулого тижня в газеті «Київський політехнік» офіційно оприлюднено оголошення про конкурс на заміщення посад науково-педагогічних працівників університету. Розпочалося подання документів. Готується інформація для розгляду кандидатів на засіданнях експертно-кваліфікаційних комісій як факультетів, так і університету. До кінця місяця має бути сформовано кадровий склад, який забезпечуватиме освітній процес у цьому навчальному році й надалі (О.А.Жученко).

5. До 16 вересня триватиме прийом оригіналів документів від вступників на контрактну форму навчання. 17 вересня має бути виданий наказ для зарахування на бакалаврат студентів, які навчатимуться за контрактною формою (О.А.Жученко, Приймальна комісія).

6. 9 вересня сформовано наказ про зарахування на бюджетну форму навчання вступників з дипломами молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра та фахового молодшого бакалавра. Зараховано додатково 85 абітурієнтів (О.А.Жученко, Приймальна комісія).

7. Триває подання документів на вступ до магістратури. Станом на сьогодні подано вже 7636 заяв. Прийом документів завершується 15 вересня. Заяви обробляються секретаріатом Приймальної комісії. Продовжується робота атестаційних комісій факультетів та навчально-наукових інститутів з розгляду мотиваційних листів таких вступників. Атестаційні комісії розглядають листи та призначають комплексне фахове випробування. Комплексні фахові випробування проводяться у дистанційному режимі з використанням платформ ZOOM та Google Meet і триватимуть до 18 вересня включно. Вже тепер кількість поданих заяв до магістратури приблизно на 10% є більшою, ніж торік на кінець вступної кампанії (О.А.Жученко, В.М.Можаровський, декани факультетів і директори інститутів).  

8. Попередній аналіз кількості абітурієнтів, рекомендованих до зарахування на бюджетну форму навчання (бакалаврат) свідчить, що КПІ має найбільшу кількість рекомендованих місць в Україні (4038). На другому місці Львівська політехніка (3095) (О.А.Жученко).

9. Триває планова підготовка до акредитації ОП. Минулого тижня проведено семінар-консультацію для гарантів ОП, які виходять на акредитацію до кінця цього календарного року  (О.А.Жученко).

10. Ближчим часом розпочнуться сесії для заочників. Здебільшого вони проводитимуться в дистанційному режимі (А.А.Мельниченко). 

11. Триває практика магістрантів. Хтось проходить її в дистанційному режимі, інші – на підприємствах і в організаціях, які можуть забезпечити безпечні умови для студентів. Питання перебуває під контролем (А.А.Мельниченко).  

12. Завершився прийом іспитів у вступників до аспірантури. Готується наказ про зарахування. Затим буде проведено збори аспірантів першого року та їхніх керівників. Кількість вступників до аспірантури цього року порівняно з минулим роком зросла на 10%, причому за рахунок аспірантів, які навчатимуться за контрактною формою. Тенденція до зростання кількості студентів магістратури та аспірантів спостерігається в КПІ четвертий рік поспіль (А.А.Мельниченко).  

13. Триває вступна кампанія з прийому до аспірантури іноземних громадян (А.А.Мельниченко, ЦМО).   

14. За місяць до закінчення терміну підготовки в аспірантурі відраховано за власним бажанням 34 особи. 7-и особам надано академічну відпустку (А.А.Мельниченко).

15. До 16 вересня планується провести річне звітування аспірантів всіх років навчання про хід виконання індивідуального плану роботи над дисертаціями з наступним заслуховуванням підсумків на вчених радах інститутів та факультетів (А.А.Мельниченко).

16. Здійснювалася підготовка до запуску «Електронного Кампусу» з оновленнями – він уже працює. Університет отримав ліцензії на використання програм ZOOM, які дозволяють до 1000 підключень з проведенням конференцій без обмеження часу – станом на тепер кожний факультет отримав по 50 таких ліцензій, частину передано по пов`язаних з навчальним процесом департаментах, до Приймальної комісії та до інших підрозділів.  Проведено перемовини з компанією, що надає університету програмне забезпечення «SolidWorks». Торік вона нам надала певну кількість ліцензій на цей продукт безкоштовно, але без його оновлень. На цей рік досягнуто домовленостей, що на поточний рік буде поновлено такі ліцензії, причому вже з можливостями відповідного оновленнями програм. Продукт зможуть отримувати і студенти КПІ. Тривають тендерні процедури щодо придбання іншого необхідного університету програмного забезпечення (А.А.Мельниченко).

17. Підготовлено наказ про затвердження оновлених складів науково-методичних комісій  університету (А.А.Мельниченко).

18. У жовтні планується провести навчання з підвищення кваліфікації осіб, які відповідають за супровід сайтів в інститутах та на факультетах (А.А.Мельниченко).

19. Відбулася зустріч з керівництвом фонду, який виступив з ініціативою організувати для провідних українських вишів долучатися на безкоштовній основі до слухання лекційних курсів від провідних фахівців у різноманітних галузях знань, починаючи від економіки і закінчуючи фізикою, математикою та технічними дисциплінами тощо. Після прослуховування студентами цих лекцій університет зможе зараховувати їм це навчання як неформальну освіту  на тих або інших курсах. Реєстрацію на таке додаткове навчання планується розпочати за 2-3 тижні після оголошення на недійних ресурсах університету (А.А.Мельниченко).

20. З 22 серпня відраховано 128 студентів  (денна та заочна форма навчання). Водночас завершено процес поновлення на навчання. З 1 вересня поновлено 194 студенти (з них 154 студенти навчаються за кошти фізичних осіб) (Н.В.Семінська, В.М.Можаровський).

 

21. На засіданні Вченої ради представлено зміни до Положення про поточний, календарний та семестровий контроль результатів навчання (Н.В.Семінська).

22. Для покращення роботи інституту кураторів започатковано на постійній основі онлайн-зустрічі з кураторами 1-го курсу. Створено телеграм-чат для спілкування з кураторами всіх курсів. До роботи доєдналося 185 кураторів (Н.В.Семінська).

23. Видано наказ про заходи до Дня першокурсників, розроблено його сценарій та формується графік проведення заходів у підрозділах (Н.В.Семінська).

24. За підтримки ФСП (кафедра філософії) розпочато роботу над проєктом «Соціальний супровід», спрямований на зусилля для допомоги в адаптації першокурсників, особливо тих, які належать до уразливих категорій (Н.В.Семінська).

25. У межах Школи волонтерів проведено розширений тімбілдінг з метою формування команди за інноваційним та соціальним напрямами роботи (Н.В.Семінська).

26. Започатковано три нових проєкти:



1) «Репетиторство» - спільно з Солом`янською службою у справах дітей надаватиметься допомога учням пільгових категорій з навчанням;



2)«Вечорниці в КПІ»;



3) школа GUS (Gumor University State) – спільний проєкт з ЦКМ (Н.В.Семінська).

27. Студенти КПІ взяли участь у благодійному фестивалі  вуличних танців Хіпхоп і House Dance Hype, який було проведено у Центрі культури і мистецтв. Організував  фестиваль університетський колектив «HDTeam». Отримані кошти буде спрямовано до фонду ЗСУ (Н.В.Семінська).

28. Працівники ДНВР спільно з ДМС провели перемовини з Варшавською політехнікою про спільну участь у проєкті ENHANCE (Tandems). Обговорено співпрацю у сфері мовної підготовки студентів, спільних студентських профорієнтаційних заходів та спільних освітніх ініціатив (Н.В.Семінська, С.І.Сидоренко).

29. Направлено 34 листа до технічних університетів Польщі щодо консорціуму TRUST та фестивалю Techno Art International (Н.В.Семінська, С.І.Сидоренко).

30. Підготволено умови до участі польської сторони в проєкті Techno Art KPI 2022 Festival in the Format of Social Useful Initiatives Competition Among Young People «Restoration. Reconstruction. Renaissance» (Н.В.Семінська).

31. Розпочато замовлення студентських квитків для студентів 1-го курсу бюджетної форми навчання (Н.В.Семінська).

32. Студентів 1-го курсу поінформовано про процедуру оформлення банківських карток. Здійснено збір даних по факультетах/навчально-наукових інститутах для оформлення банківських карток (Н.В.Семінська).

33. МОН України оголошено конкурс на здобуття стипендій КМУ для молодих вчених. До підрозділів направлено комплект матеріалів для подання претендентів (В.А.Пасічник).

34. З метою відновлення космічної галузі України, що зазнала значних втрат в результаті військової агресії рф проти України, забезпечення сталого розвитку галузі в інтересах національної безпеки та оборони, стабільного розвитку економіки нашої держави, напрацьовано та передано до Мінстратегпрому пропозиції до проєкту Стратегії космічної діяльності України на період до 2033 року (В.А.Пасічник, М.Ю.Ільченко).

35. Проведено державну реєстрацію договору про створення університетського наносупутника «PolyITAN-12U» з компанією, з якою КПІ співпрацює у сфері високих технологій (В.А.Пасічник).

36. Відбулося планове засідання координаційної ради Комплексної космічної програми університету. Обговорено питання транспортування до Голландії університетського наносупутника «PolyITAN-HP-30», планування другого та третього етапів робіт по створенню університетського наносупутника «PolyITAN-12U», стан підготовки інноваційних проєктів на конкурс «Сікорскі Челендж» та питання роботи лабораторії термовакуумних випробувань космічної техніки (В.А.Пасічник).

37. На запит МОН підготовлено і надано інформацію про обсяги фінансування перехідних науково-дослідних робіт відповідно до заявок, поданих на конкурс за КПКВК 2201040 «Наукова та науково-технічна діяльність закладів вищої освіти та наукових установ» (В.А.Пасічник).

38. ДІТТ спільно з НН ІПО підготовлено інформацію щодо умов підвищення кваліфікації з врахуванням обов'язкового проходження курсів за трьома пріоритетними напрямами (О.Я.Юрчишин, І.Г.Малюкова).

39. Відбулася зустріч представників бізнес-компанії з науково-педагогічними працівниками НН ММІ і ФЕА, на якій обговорено питання розробки механічного накопичувача енергії (І.Гришко, В.Я.Жуйков).

40. Протягом тижня до ДП «Укрпатент» подано 1 заявку на корисну модель (НН ІТС), 8 заявок для реєстрації авторського права на твір (3 – ФПМ, 5 – НН ММІ). Отримано 1 патент на  корисну модель (НН ІМЗ) (О.Я.Юрчишин).

41. Постійна комісія Вченої ради з наукової та інноваційної діяльності та комісія з підготовки пропозицій з законодавчих та нормативних документів в порядку громадського обговорення розглядають проєкт постанови КМУ «Про затвердження Порядку надання фінансової підтримки на створення високотехнологічних виробництв за участю закладів вищої освіти та наукових установ на умовах співфінансування». Метою Постанови є визначення умов, критеріїв та механізму проведення МОН конкурсного відбору з метою надання фінансової підтримки суб`єктам господарювання на створення високотехнологічних виробництв за участю закладів вищої освіти та наукових установ у формі грантів на умовах співфінансування (О.В.Лінючева, С.І.Бевз).

42. Проведено засідання редакційної колегії Ювілейного видання «КПІ: Друге століття, продовження традицій». Призначено відповідальних за підготовку розділів книги. Утворено робочу групу з виконання поточних питань (М.Ю.Ільченко).

43. Співробітники ДМС готували і узгоджували з Познанською політехнікою матеріали (угоду для підписання, пропозиції з космічної тематики, з академічної мобільності тощо) та вирішували логістичні питання для участі КПІ в конференції з безпеки (С.І.Сидоренко).

44. Підготовлено пропозицію університету Шеффілду (Велика Британія) приєднатися до одного із проєктів КПІ зі створення і запуску університетського супутника в серії запусків, що планує здійснити КПІ (В.А.Пасічник, С.І.Сидоренко).

45. Проводиться підготовка до участі делегації КПІ на чолі з ректором у 40-вій Конференції ректорів і президентів європейських технологічних університетів в Технічному університеті Відня (Австрія). Також готується зустріч делегації КПІ за участі ректора з президентом Міжнародної наукової ради (ISC) Пітером Глюкманом (С.І.Сидоренко).

46. Продовжується планова робота з 28-ма Альянсами європейських університетів. Налагоджено взаємодію зі структурами Альянсу CESAER щодо процедури вступу КПІ. Отримано 40 відповідей від 57 членів Альянсу про одностайну підтримку офіційного запрошення для КПІ стати членом CESAER під час Генеральної асамблеї Альянсу до 1 січня 2023 року (С.І.Сидоренко).

47. Опрацьовується процедура вступу КПІ до Danube Transfer Centre Network у Дунайському регіоні, який проходитиме 19-20 жовтня 2022 року в рамках 11-го Annual Forum of the EU Strategy for the Danube Region (EUSDR) в місті Кошице (С.І.Сидоренко).

48. Минулого тижня подано дві проєктні заявки на конкурси програми «Горизонт Європа»: 1) проєктну заявку «DHCORE» подав консорціум на чолі з Ризьким технічним університетом (Латвія). КПІ представлено в консорціумі кафедрою теплотехніки і енергозбереження НН ІЕЕ (доц. І.Суходуб); 2) проєктну заявку «MultiMob» подав консорціум на чолі з Західночеським університетом у Пльзені (Чехія). КПІ представлено в консорціумі кафедрою математичного моделювання та аналізу даних НН ФТІ (проф. Н.Куссуль) (С.П.Денисюк, О.М.Новіков).

48. Станом на 12 вересня на навчання в КПІ зараховано 38 іноземних громадян. Проходять вступні випробування і процедури оформлення 3 аспіранти-контрактники та 5 аспірантів-бюджетників (С.І.Сидоренко).

49. Від голови Секції вихованців КПІ в Польщі д-ра Януша Фукси надійшов лист з інформацією, що Секція вихованців КПІ в Польщі організує 8 жовтня 2022 року урочисту зустріч у зв`язку з 100-річчям Секції у Варшаві. Запрошується представник КПІ, який міг би розповісти про сьогодення університету (перебування у Варшаві за рахунок приймаючої сторони) (С.І.Сидоренко).

50. На засіданні Вченої ради КПІ прийнято одностайне рішення про нагородження «Почесною відзнакою за заслуги перед КПІ» Секцію вихованців КПІ в Польщі з нагоди 100-річчя її діяльності. Почесну відзнаку буде вручено на засіданні Вченої ради делегації Секції вихованців КПІ в Польщі, яка планує взяти участь у засіданні Вченої ради КПІ 3-го жовтня 2022 р. (С.І.Сидоренко).

51. Фахівці штабу цивільного захисту університету розробили програму навчання для осіб, відповідальних за організацію заходів цивільного захисту у структурних підрозділах. Після його завершення тим, хто його пройшов, буде видано відповідні сертифікати  (В.А.Кондратюк, Ю.В.Нестеренко). 

52. Триває робота з доукомплектування укриттів університету. На вимогу представників ДСНС, які мають здійснити повторний огляд укриттів, пораховано корисну площу після проведених в укриттях ремонтних робіт, які забезпечили її збільшення. Інформацію про ці роботи і збільшення площ скеровано до ДСНС  (В.А.Кондратюк).   

53. Відділ пожежної безпеки спільно з Медіалабораторією прийняли рішення зробити візуалізацію інструкцій з пожежної безпеки (В.А.Кондратюк).

54. Після отримання низки скарг від працівників навчальних підрозділів і гуртожитків про вихід з ладу деяких датчиків пожежної сигналізації, через що відбулося кілька хибних спрацювань автоматичної пожежної сигналізації (АПС), проведено заміну цих елементів та переналаштування  АПС (В.А.Кондратюк). 

55. Триває робота з благоустрою території університету і підготовка до зимового періоду.  Активно проводиться робота щодо облаштування нового парку: укладено тротуарні доріжки, розробляється мапа посадки додаткових дерев. Комплекс робіт, запланованих на поточний рік, має бути завершений до кінця жовтня   (В.А.Кондратюк). 

56. У Центрі фізичного виховання і спорту виконано ремонтні роботи в чаші малого басейну (дитячого). Його наповнено водою і він готовий до прийняття відвідувачів. Відремонтовано покриття в залі важкої атлетики. Замінено вікна в ігрових залах. Працівники  Центру працюють над модернізацією системи освітлення ігрових залів, що дозволить  в 14 разів зменшити там енерговитрати  (В.А.Кондратюк). 

57. Виконано комплекс складних робіт, пов`язаних із заміною трьох високовольтних ліній електропередач, які живлять студмістечко та навчальні корпуси. Роботи прийняли представники ПАТ «Київенерго» зі складанням  відповідних актів. Отож тепер університет має резервні лінії електропередач (В.А.Кондратюк).   

58. Працівники служби енерогменеджменту провели першу зустріч з представниками КП «Київтеплоенерго», на якій було обговорено питання підготовки до опалювального сезону. На поточному тижні таку ж само зустріч буде проведено з представниками ПАТ «Київенерго». Потім буде проведено спільну зустріч, на якій буде обговорено питання роботи та обслуговування інженерних мереж спільного використання й можливостей переключень в разі нештатних ситуацій  з однією на другу (В.А.Кондратюк). 

59. Проведено робочу нараду з ДНВР та ДООП в Центрі фізичного виховання та спорту. На розглянуто питання роботи спортивних секцій (В.А.Кондратюк).   

60. Відділ охорони праці поглиблює співпрацю з Міським управлінням Держпраці. Готується до підписання меморандум про співробітництв. До подальшої співпраці залучатимуться й фахівці з кафедри охорони праці  КПІ (В.А.Кондратюк).   

61. Оновлено роботу центрального пульту охоронної сигналізації університету. Проведено спеціальне навчання з працівниками поліції та ДСНС  щодо дій у випадку надзвичайних ситуацій (В.А.Кондратюк).   

62. Проведено зустріч працівників відповідних служб університету, КПІ Телеком і кіберполіції, на якій попередньо відпрацьовано рекомендації та інструкції про порядок дій в разі кібератак на ресурси університету та інших кіберінцидентів. Документ буде затверджено спеціальним наказом  (В.А.Кондратюк, А.А.Мельниченко).

63.  Опрацьовується питання про надання Політехнічному ліцею  КПІ додаткових приміщень  в одному з навчальних корпусів університету,  обладнаних укриттями (В.А.Кондратюк).

64. Фінансування університету на вересень надійшло відповідно до затверджених лімітів. Спецкошти  продовжують надходити. Академічні стипендії виплачено у повному обсязі, заборгованість погашено. Виплачено зарплату співробітникам, які отримують її зі спецфонду. Тим НПП, які через помилку Альфабанку не отримали зарплату на картки, її виплачено. Банку направлено листа про недопустимість таких помилок з попередженням про вжиття санкцій в разі повторення подібних ситуацій. Соціальну стипендію нараховано, але Держказначейство її ще не перерахувало через затримку коштів від Мінсоцполітики. Кредиторська заборгованість  університету зменшилася. На жаль, проплат, документи на які нині лежать у Держказначействі, воно не проводило, окрім виплати зарплати та плати за землю (Л.Г.Субботіна).

65. ДЕФ спільно з відділом кадрів підготували проєкт наказу про перерахунок заробітної платні науково-педагогічним працівникам, які служать у ЗСУ. Цей перерахунок буде проведено в аванс. Проводиться перерахування для студентів, які повторно вступили на навчання за бюджетною формою. Підготовлено наказ про індексацію зарплати за вересень   (Л.Г.Субботіна).

66. Для оформлення банківських карток Приймальна комісія надала дані студентів 1 курсу для виготовлення для них банківських карток. Їх розіслано банкам для відповідної роботи (Л.Г.Субботіна).

67. Представники ДЕФ взяли участь у нараді МОН України щодо врегулювання питання оплати за проживання в гуртожитках, яке виникло через зростання фактичних витрат на утримання  житлового фонду (Л.Г.Субботіна).

68. Вирішується з МОН питання про збільшення обсягів коштів, які виділяються КПІ на виплату стипендій (Л.Г.Субботіна).  

69. У Студмістечку успішно завершено переселення студентів з гуртожитків, які не мають укриттів. Після переселення студенти житимуть в 15 гуртожитках.  Всі студенти старших курсів, які не можуть навчатися в дистанційному режимі й мають підстави для поселення в гуртожитку, поселені. З 12 вересня почалося поселення першокурсників. Фахівці з виховної роботи студмістечка проводять для всіх – нових і  старих – мешканців гуртожитків інструктажі з правил пожежної безпеки, користування газовими плитами, особистої безпеки під час оголошення повітряних тривог, правил проживання тощо.

70. Ремонти в Студмістечку проводяться на 5 об`єктах. Триває підготовка до опалювального сезону (О.А.Іщенко). 

71. Науково-технічна бібліотека КПІ працює у штатному режимі. Триває щоденна робота з обслуговування читачів і консультування в очному та дистанційному режимах. Запроваджено онлайн-реєстрацію в базі Бібліотеки. Також Бібліотека готова приймати студентів 1 курсу. Спостерігається зростання кількості учасників заходів, що їх проводить бібліотека. Почалося викладання курсу академічної доброчесності, його читають для 2 курсу  представники НТБ. З наступного тижня розпочнеться цикл зустрічей працівників НТБ з колегами з Шеффілдського університету (Велика Британія) з обговорення питань співпраці, передусім в галузі відкритої науки, підтримки освіти та досліджень та інших   (М.Л.Друченко).

72. Минулого тижня відбулася зустріч представників Всеукраїнських профспілок з представниками Мінфіну та Мінекономіки, на якій було обговорено параметри Державного бюджету на 2023 рік. На жаль, соціальні стандарти з очевидних причин не зростатимуть. Але забезпечення передбаченого з жовтня цього року невеликого зростання першої тарифної ставки і зарплат підтверджено, в тому числі й для університетів.

73. За рішенням Конференції трудового колективу до 30 вересня мають бути опрацьовані пропозиції до нової угоди з охорони праці. Нині Профком готує для розгляду комісією пропозиції від факультетів та інститутів (М.О.Безуглий).

74. За два тижні Студрада університету зібрала 100 тисяч грн. на українські безпілотники «Валькірія». Це дрони, на які компанія «Comfy» та фонд Сергія Притули збирають 11 мільйонів грн. За домовленістю, за внесок від організації у 100 тисяч, фонд Сергія Притули розмістить на БПЛА логотип організації. Студрада зв`язалася з фондом, перерахувала кошти і надіслала велике лого КПІ.

Проєкт «EcoKPI». Студрада провела благодійний розіграш павербанку від партнерів «Powerkit». Зібрано 27 тисяч гривень.

Компанія-рітейлер «Розетка» продовжує збирати одноразові сигарети, які Студрада передає для використання їхніх елементів для виготовлення систем скидання вибухівки дронів. Цього разу передано більше однієї тони таких гаджетів.

Проєкт «На пульсі». У вівторок 13 вересня проводитиметься чергова спільна донація  крові,  зголосилися здати кров 25 людей.

Щосереди продовжує працювати розмовний клуб англійської. Також у межах цього  проєкту розпочато підготовку серії статей про міжнародні іспити англійської, які необхідні для навчання за обміном або влаштування на роботу. Вже випущено першу статтю про історію створення таких іспитів.

Проведено тренінг з домедичної допомоги для студкураторів з ФІОТ, ІХФ та ВПІ. Участь у ньому взяли 18 людей (Є.Малкіна).

75. За  співпраці з Київською міською організацією профспілки Профкому студентів вдалося  організувати роздачу безкоштовного взуття студентам пільгових категорій, переміщеним особам і малозабезпеченим. Взуття отримали більше 100 людей. 

Профком студентів відновив трансляцію на великому екрані футбольних матчів. Під час останньої від глядачів було отримано невеликі кошти для політехніків, які служать у ЗСУ.

Продовжує працювати Гуманітарний штаб профспілки: здійснено ще одну поїздку з гуманітарною допомогою до Бородянського району. Діяльність розширюється – планується виготовляти з сіток маскувальні костюми та  так звані «окопні свічки» (парафінових пальників).

Окрім того, профспілка студентів долучається до допомоги в поселенні до гуртожитків студентів 1-го курсу.

Розпочато реєстрацію охочих безкоштовно відвідувати басейн.  Вже зареєстровано більше 400 осіб (І. Степанюк).

Дата події